Citace Původně odeslal Khadgar Zobrazit příspěvek
Tak to já bych se teda bál...Nižší HPčko se s tím srovnávat nedá, to rozhodně. V kanclu máme low-end model HP a v porovnání s tím o dost dražším MSI co jsem měl, je zpracování úplně někde jinde.
Navíc myslim že u MSI se nedaj regulovat otáčky ventilátorů, je tam jakási "automatika."
Jistě. Ony se produkty "nových" výrobců (nebo bastličů) notebooků obvykle jako komplex s tradičními produkty tradičních výrobců jako je IBM/Lenovo, HP, Acer, atd. měřit tak úplně nemohou, u těchhle firem je to pak jen o ceně a o tom, jestli něco chtějí udělat dobře, nebo ne. A v žádném případě nejde jen o MSI, Asus a spol., pro příklad takový Dell má většinu notebooků hardwarově velmi dobrou, ale software, podpora a servis jsou slabší, někdy až vyloženě slabé.

Ono to jde už od samotného návrhu, kdy IBM/Lenovo nebo HP např. obvykle mají housing jedné řady v kvalitě, která odpovídá vyšším modelům řady a u nejlevnějších konfigurací bývá často až přehnaně kvalitní. Jiní výrobci klidně navrhnou a vyrobí pouzdro, které odpovídá low-end konfiguraci a postupně uvádějí vyšší a dražší modely ve stejném pouzdře. Když si někdo koupí např. Extensu za 13K, tak proti tomu nelze moc namítat, proti Extense za dvojnásobek už ale rozhodně ano.

Smůla je v tom, že v té záplavě notesů není nikdo, kdo by přesně věděl, co opravdu dobré je a co ne - to by musel mít přístup k development/service informacím všech výrobců. Pak je fakt jen k naštvání, když si někdo koupí solidně vyhlížející notebook tradičního výrobce, ve kterém je motherboard se špatnými součástkami, nebo vyrobený špatným dodavatelem.

Osobně třeba nemůžu upřít Asusu, že jde v notebookách nahoru, ale pokud by chtěl být srovnávaný s leadery, bude to mimo pěkných pár dalších let práce stát hlavně úplně jiný marketingový přístup (např. jasně odlišené řady a jejich cílové skupiny), menší kvalitativní rozptyl mezi modely a samozřejmě jiné možnosti servisu a supportu obecně. Jenže tohle není zjevně cíl Asusu a proto nebudou jejich produkty plně srovnatelné s leadery možná nikdy.

(MSI osobně neznám, ale potom, co jsem všechno četl, ho za výrobce notebooků v pravém slova smyslu ani nepovažuji)