ahoj.
recenze je tady: http://notebook.cz/__/,clanky,recenz...520,index.html
Si1520 je asi z 90% identickej s V3205, liší se designem (stříbrný víko a prostor před klávesnicí s touchpadem - považuji to za plus, protože u V3205 všichni nadávají na otisky prstů na víku), HW konfigurací (i když pokud vím pozdější modely V3205 už měly prakticky stejnou, operačním systémem (což je pro mě nevýhoda, Visty jsem zkusil a honem rychle jsem tam dával XPčka, ale to je na diskusi do jinýho threadu) a imho displejem.
Displej: připadne mi, že má oproti V3205 výrazně lepší pozorovací úhly, řekl bych na notebook dost nadprůměrný). Displej má lesklý povrch, zatím mi to překvapivě moc nevadí. Stačí trochu zvednout jas a odlesky nejdou vidět. Díky lesklýmu displeji má výborné podání černé. Rozlišení 1280*800 je krapet větší, z blízka je text pro mě dobře čitelný, ale z dálky je to horší, tak jsem nakonec zvětšil ve windowsech fonty o 10%, zatím žádná aplikace s tím neměla větší problém a čitelnost je lepší.
Šasi: nejvíc jsem se bál toho, že to bude klasickej "plasťák", kterej se všude prohýbá, ale opak je pravdou, zpracování mi připadne na ty peníze super, všechno drží pevně a neprohýbá se, s vyjímkou místa nad DVDromkou (to bych pochopil a odpustil) a klávesnice (což prozměnu nepochopím), která je vyloženě gumová a při psaní se dost prohýbá.
Klávesnice je holt mini. Bacha, klávesy home, end, page up/down jsou dostupný jen přes kombo s funkční klávesu (mac style). Naštěstí je FN klávesa hned vedle, tak nejsou potřeba dvě ruce. Nemá dedikovaný klávesy na volume up/down/mute, je to dostupný opět jen přes dvojhmat. Funkční klávesy jsou on/off na wifi+bluetooth, media player, mail, browser, a tlačítko silent mode (v recenzi psali že nic nedělá, u mě teda podtaktuje procesor o 30%)
Hmotnost jsem si zvážil a má 2kg, čili o dost víc než udává výrobce.
Baterka vydrží v klidu 5 a půl hodiny, což je super. Na filmy to dá tak 3,5 hodiny, což by myslím mohlo být lepší, nevím proč to tak zkracuje výdrž. Docela podivný je, že rozdíl mezi maximálním a minimálním jasem je zhruba "zanedbatelná" hodina a půl, což je ovšem příjemný, protože si na cestách můžu dopřávat vysoký jas
Chlazení je pro mě klíčová nevýhoda. protože vlevo je CDromka, jsou všechny výkonný komponenty nahuštěný vpravo a pravá část se potom občas dost zahřívá (hlavně v teplých dnech a při práci na síti, při práci na baterku je to většinou OK). Divný je, že ventilátor přitom stojí a má čistých 0 RPM. Zkoušel jsem najít způsob jak jej regulovat, ale nepodařilo se mi. Na obranu bych teda ještě poznamenal že když jsem si stěžoval majitelovi x61s, tak jsem se dozvěděl že je to úplně normální v téhle kategorii a je to daň za výdrž/hmotnost.
Shrnutí: pokud jdeš po hmotnosti a výdrži a překousneš chlazení a klávesnici, tak není co řešit![]()

Odpověď s citací