Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 27

Téma: Jaký 12.1", levnější, kvalitní NTB: MSI, FUJITSU a nebo jiný?

Member
    Vliv
    278

Standardní Jaký 12.1", levnější, kvalitní NTB: MSI, FUJITSU a nebo jiný?

Zdravíčko všem,

Jaký podle vás vzít a proč? Jedná se o ntb na častou "přenášečku" a předně pro kancelář, net a "sem tam" nějakou hru... Proto je mi zcela volná sdílená grafika a nebude se na něm ani stříhat a grabovat video (to ještě pro jistotu podotknu) a radši řeknu, že prioritou je pro mne velikost a v tomto případě spíše malost, lehkost a v neposlední řadě cena, že Výbava obou "drobečků" je myslím bez připomínek a nebo by někdo nějakou měl, hm? Myslím si, že za tu cenu asi moc námitek nebude, nebo snad? Hledal jsem tu něco k těmhle kouskům a všude tišo po pěšině, tak snad se vůbec někdo odváží odpovědět. Jestli jo, tak předem díky. Dost mi to pomůže...

Takže to jsou oni
    MSI S271X-299CZ černý (black)/ Turion64 X2 TL50
    http://www.alza.cz/msi-s271x-299cz-c...-os-d75833.htm

MSI S271X-247CZ černý (black)/ Sempron 3400+
    http://www.alza.cz/msi-s271x-247cz-c...-os-d76342.htm

EDIT:

můj původní plán jen na MSI viz oba uvedené se začíná díky příspěvkům a názorům nabourávat , tak jsem proto raději změnil předmět na všeobecnější...
    Naposledy upravil Milx; 29.07.2007 v 14:10.

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    294

Standardní Re: MSI MegaBook - Sempron VS Turion

No, můžu ti říct, že mám Asus A6Km se Sempronem a je to poměrně žravý CPU. Stejný notebooky s Turionem (single-core) vydržej tak o 20 minut dýl (zhruba 2:10 ku 2:30). Frekvence moc rozhodující není (ve výdrži).
    Jak je na tom oproti těmto dvěma X2 ale nevím.
    Myšlení zkresluje realitu.

Member
    Vliv
    278

Standardní Re: MSI MegaBook - Sempron 3400+ VS Turion64 X2

Díky za zprávu. Já vím a navíc je to rozdíl jen nějakých dvou tisícovek, takže zanedbatelný, ale zase bych mohl k tomu se Sempronem navíc za ty ušetřené dvě tisícovky koupit rovnou i OEM Home XP a každá ušetřená koruna na správném místě se počítá, tak právě proto hledám odpověď, jestli volba pro Semprona je právě to "ušetřené správné místo" a nešlo by spíš o "úsporu" za "každou cenu"...I když dvě jádra v případě Turion64 X2 jsou dvě jádra, ale mám obavu, že je při kancelářském využití stejně nepocítím a že tohle bude jen hlavní rozdíl obou modelů....
    Naposledy upravil Milx; 28.07.2007 v 22:58.

Ohledně tvých dvou vybraných MSI nemůžu říct nic, ale měl jsem pár měsíců MSI M655X (15,4"; Turion) a co se týče zpracování, tak naprosto otřesný....Na baterku vydržel max. 1,5 hodiny (oproti uváděným třem), navíc zhruba pod 80% baterky nefungoval plynule. Ovladače špatný, prostě hrůza...Já osobně bych se od MSI držel dál.

Senior Member Avatar uživatele MV
    Vliv
    303

Pokud je to jak pises "na castou prenasecku", tak bych se predne zajimal o kvalitu zpracovani notebooku a take o vydrz na baterie ("az 2 hodiny" je zoufale malo), jenze to je cenove zase nekde jinde. Mozna bych zvolil cestu kompromisu a poohlednul se po necem trochu vetsim, co ma kvalitnejsi zpracovani a dele vydrzi na baterku. Napriklad tohle HP neni za svoji cenu vubec marne http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45986
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

Member Avatar uživatele Keymaster
    Vliv
    253

MV: to HP byl taky jeden z mých favoritů, ale bacha - spousta lidí má problémy s nefunkční regulací ventilátorů.

nakonec jsem se rozhodl pro Fujitsu Si1520. Sice trošku dražší, ale v ceně jsou už visty, což, pokud budeš systém kupovat, to aspoň trochu vyrovná. Dost lidí před ním varuje, ale musím říct že jsem celkem spokojenej . 5 hodin na baterku, 2kg, pevná šasi, slušnej displej
    4300 2997 | 2048 667 | 8600 256 | 640 7200 | 250 7200
    It is a scientifically proven fact, that use of English signatures at Czech discussion boards is sign of mental retardation :-p

Member
    Vliv
    278

Díky za ohlasy. Tak šasi je rozhodně pro můj účel důležité kritérium a právě nevím sice jak je to možné, ale oba i za tu cenu mají celé tělo z magnezia a nebo něco na ten způsob a to nejen spodek, ale prostě i vršek... Takže o tohle bych se nebál. Ano, tak baterka je hodně diskutabilní, to souhlasím a hlavně kvůli baterii bych se asi jedině ohlížel i jinde. Já si jinak myslím, že MSI je značka jako značka a vůbec se proti ní nebojím postavit ASUS, ACER a "nižší" HPčka i Lenova... výjde mi to totiž tak nějak nastejno.

Keymaster:

to Amilo Si1520 se mi zdá jako velmi vážný favorit na zvážení, díky a ani nevím, proč jsem si ho do výběru nezařadil už sám, hm Mohl bys třeba trošku víc prosím popsat své dojmy z užívání?
    Naposledy upravil Milx; 29.07.2007 v 13:21.

K původnímu dotazu jen - pro takové zadání bych silně preferoval Intel platformu, skoro jedno, jestli s CD/C2D, zvlášť když ceny už problém nejsou. Určitě se při výběru notesu obloukem vyhněte GMA900, která ještě u některých doprodávaných notebooků je - Aero a spol. na ní nepustíte.

K Si1520 existuje ze stejné stáje ještě alternativa v podobě V3205.

Považuji za vynikající, že se dají koupit takovéhle suby za ceny kolem 20K, ale vzhledem k požadavkům je velikost notebooku na zváženou. Není řeč o prezentacích, tam je to super a pokud budeš na práci vždycky používat externí klávesnici a monitor, pak to není problém, pokud ne, tak si to rozmysli a nejlépe pořádně odzkoušej - pro většinu uživatelů jsou pro běžnou práci takhle malé notebooky limitující a nevhodné. (a většina to taky zjistí příliš pozdě)

Osobně považuji za ideální kompromis 13,3", ale spíš 14" notebooky. Na základě překvapivě kladných referencí jsem teď manželce koupil FS V3405 (14", 2.4 kg), takže případně budu moci poreferovat - cena lehce nad 17K s daní a bez OS je u takové konfigurace (T5200/1GB/120GB HDD/WF/BT) výborná, škoda jen absence čtečky karet (firewire mě naopak nepálí). Pokud snad někdo z vás používá nějaká zařízení do PCMCIA, tak pozor na to, že většina FS má pouze ExpressCard.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní Re: Jaký 12.1", levnější, kvalitní NTB: MSI, FUJITSU a nebo jiný?

Ten MSI s Turionem si koupil znamej, celkem pece a ma neskutecne spatnej display (dithering, uhly) - na druhou stranu ma dobrou citelnost na slunci. Jinak se celkem libi i mne, bohuzel dilenske zpracovani ve mne moc duvery nezbuzuje.
    Naposledy upravil Caleb; 29.07.2007 v 14:31.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Senior Member Avatar uživatele ICE29
    Věk
    38
    Vliv
    272

ten FS V3405 co spomina jan555 mozem len odporucit, objednaval som ho viacerym ludom a vsetci spokojni, spracovanie je podla mna za tu (dost nizku) cenu dost dobre, a subjektivne sa mi na nom pracovalo odost lepsie ako na mojom 12" Asuse (aj ked ten nie je wide takze je stvorcoveho tvaru)

oproti tomu mojmu asusu su 14" notebooky len o par cm vacsie na sirku, ale hlavne pisanie na klavesnici ntb je omnoho pohodlnejsie.
    C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
    Sony a700+bordel okolo

Citace Původně odeslal Milx Zobrazit příspěvek
    Já si jinak myslím, že MSI je značka jako značka a vůbec se proti ní nebojím postavit ASUS, ACER a "nižší" HPčka i Lenova... výjde mi to totiž tak nějak nastejno.
    Tak to já bych se teda bál...Nižší HPčko se s tím srovnávat nedá, to rozhodně. V kanclu máme low-end model HP a v porovnání s tím o dost dražším MSI co jsem měl, je zpracování úplně někde jinde.
    Navíc myslim že u MSI se nedaj regulovat otáčky ventilátorů, je tam jakási "automatika."

Member Avatar uživatele Keymaster
    Vliv
    253

Citace Původně odeslal Milx Zobrazit příspěvek
    Keymaster:

to Amilo Si1520 se mi zdá jako velmi vážný favorit na zvážení, díky a ani nevím, proč jsem si ho do výběru nezařadil už sám, hm Mohl bys třeba trošku víc prosím popsat své dojmy z užívání?

ahoj.
    recenze je tady: http://notebook.cz/__/,clanky,recenz...520,index.html

Si1520 je asi z 90% identickej s V3205, liší se designem (stříbrný víko a prostor před klávesnicí s touchpadem - považuji to za plus, protože u V3205 všichni nadávají na otisky prstů na víku), HW konfigurací (i když pokud vím pozdější modely V3205 už měly prakticky stejnou, operačním systémem (což je pro mě nevýhoda, Visty jsem zkusil a honem rychle jsem tam dával XPčka, ale to je na diskusi do jinýho threadu) a imho displejem.

Displej: připadne mi, že má oproti V3205 výrazně lepší pozorovací úhly, řekl bych na notebook dost nadprůměrný). Displej má lesklý povrch, zatím mi to překvapivě moc nevadí. Stačí trochu zvednout jas a odlesky nejdou vidět. Díky lesklýmu displeji má výborné podání černé. Rozlišení 1280*800 je krapet větší, z blízka je text pro mě dobře čitelný, ale z dálky je to horší, tak jsem nakonec zvětšil ve windowsech fonty o 10%, zatím žádná aplikace s tím neměla větší problém a čitelnost je lepší.

Šasi: nejvíc jsem se bál toho, že to bude klasickej "plasťák", kterej se všude prohýbá, ale opak je pravdou, zpracování mi připadne na ty peníze super, všechno drží pevně a neprohýbá se, s vyjímkou místa nad DVDromkou (to bych pochopil a odpustil) a klávesnice (což prozměnu nepochopím), která je vyloženě gumová a při psaní se dost prohýbá.

Klávesnice je holt mini. Bacha, klávesy home, end, page up/down jsou dostupný jen přes kombo s funkční klávesu (mac style). Naštěstí je FN klávesa hned vedle, tak nejsou potřeba dvě ruce. Nemá dedikovaný klávesy na volume up/down/mute, je to dostupný opět jen přes dvojhmat. Funkční klávesy jsou on/off na wifi+bluetooth, media player, mail, browser, a tlačítko silent mode (v recenzi psali že nic nedělá, u mě teda podtaktuje procesor o 30%)

Hmotnost jsem si zvážil a má 2kg, čili o dost víc než udává výrobce.

Baterka vydrží v klidu 5 a půl hodiny, což je super. Na filmy to dá tak 3,5 hodiny, což by myslím mohlo být lepší, nevím proč to tak zkracuje výdrž. Docela podivný je, že rozdíl mezi maximálním a minimálním jasem je zhruba "zanedbatelná" hodina a půl, což je ovšem příjemný, protože si na cestách můžu dopřávat vysoký jas

Chlazení je pro mě klíčová nevýhoda. protože vlevo je CDromka, jsou všechny výkonný komponenty nahuštěný vpravo a pravá část se potom občas dost zahřívá (hlavně v teplých dnech a při práci na síti, při práci na baterku je to většinou OK). Divný je, že ventilátor přitom stojí a má čistých 0 RPM. Zkoušel jsem najít způsob jak jej regulovat, ale nepodařilo se mi. Na obranu bych teda ještě poznamenal že když jsem si stěžoval majitelovi x61s, tak jsem se dozvěděl že je to úplně normální v téhle kategorii a je to daň za výdrž/hmotnost.

Shrnutí: pokud jdeš po hmotnosti a výdrži a překousneš chlazení a klávesnici, tak není co řešit
    4300 2997 | 2048 667 | 8600 256 | 640 7200 | 250 7200
    It is a scientifically proven fact, that use of English signatures at Czech discussion boards is sign of mental retardation :-p

Citace Původně odeslal Khadgar Zobrazit příspěvek
    Tak to já bych se teda bál...Nižší HPčko se s tím srovnávat nedá, to rozhodně. V kanclu máme low-end model HP a v porovnání s tím o dost dražším MSI co jsem měl, je zpracování úplně někde jinde.
    Navíc myslim že u MSI se nedaj regulovat otáčky ventilátorů, je tam jakási "automatika."
    Jistě. Ony se produkty "nových" výrobců (nebo bastličů) notebooků obvykle jako komplex s tradičními produkty tradičních výrobců jako je IBM/Lenovo, HP, Acer, atd. měřit tak úplně nemohou, u těchhle firem je to pak jen o ceně a o tom, jestli něco chtějí udělat dobře, nebo ne. A v žádném případě nejde jen o MSI, Asus a spol., pro příklad takový Dell má většinu notebooků hardwarově velmi dobrou, ale software, podpora a servis jsou slabší, někdy až vyloženě slabé.

Ono to jde už od samotného návrhu, kdy IBM/Lenovo nebo HP např. obvykle mají housing jedné řady v kvalitě, která odpovídá vyšším modelům řady a u nejlevnějších konfigurací bývá často až přehnaně kvalitní. Jiní výrobci klidně navrhnou a vyrobí pouzdro, které odpovídá low-end konfiguraci a postupně uvádějí vyšší a dražší modely ve stejném pouzdře. Když si někdo koupí např. Extensu za 13K, tak proti tomu nelze moc namítat, proti Extense za dvojnásobek už ale rozhodně ano.

Smůla je v tom, že v té záplavě notesů není nikdo, kdo by přesně věděl, co opravdu dobré je a co ne - to by musel mít přístup k development/service informacím všech výrobců. Pak je fakt jen k naštvání, když si někdo koupí solidně vyhlížející notebook tradičního výrobce, ve kterém je motherboard se špatnými součástkami, nebo vyrobený špatným dodavatelem.

Osobně třeba nemůžu upřít Asusu, že jde v notebookách nahoru, ale pokud by chtěl být srovnávaný s leadery, bude to mimo pěkných pár dalších let práce stát hlavně úplně jiný marketingový přístup (např. jasně odlišené řady a jejich cílové skupiny), menší kvalitativní rozptyl mezi modely a samozřejmě jiné možnosti servisu a supportu obecně. Jenže tohle není zjevně cíl Asusu a proto nebudou jejich produkty plně srovnatelné s leadery možná nikdy.

(MSI osobně neznám, ale potom, co jsem všechno četl, ho za výrobce notebooků v pravém slova smyslu ani nepovažuji)
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

No kdyby jsi měl výlet třeba do států, tak Dell XPS 1210 osobně doporučím...u nás je to horší s cenou Mě to za to stálo, jsem spokojený uživatel..
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

nepadlo tu Lenovo, specificky Lenovo 3000 V100 (tusim ze V, prost 12,1" rada). Su to velmi pekne notebooky Inak doporucit sa da aj spomnute FSC, tomu MSI by som sa osobne radsej vyhol ... Skoda len, ze sa uz nepredava HP nc2400, pripadne si niekde zozen Dell D420
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

2Zdenek: Da se vubec jeste koupit?

U FSC V3405 mi vadi spatna klavesnice...jednak se dost prohyba a jednak je nekontrastni a neobsahuje klasicke popisky klaves (alespon u V3405, co ja vim) - chybi nektere anglicke popisky, prebyvaji slovenske atd. Take chybi primo klavesy Home/End a podobne. Jsou pouze pres Fn. Dale se u V3405/3505 casem osoupe ta stribrna barva kolem displeje, nad klavesnici a v predni casti notasu. Jinak je to ale celkem pevny, tichy a slusne vybaveny notas.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

vsetky notasy, co maju nejaku farbu (nanesenu) tak casom zleze tymto trpi rovnako aj Dell u modelov pod Latitude ... najlepsiu povrchovu upravu som zatial videl asi na Pavilione, dost nesmrtelne neposkrabatelna vec oproti beznej konkurencii thinkpad je pre velky uspech furt cierny, len po 4och rokoch trosku lesklejsi ako za novoty
    P.S.> klavesnice vsetkych modelov Amilo bez privlastku Pro stoja za kokot ...
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
    vsetky notasy, co maju nejaku farbu (nanesenu) tak casom zleze tymto trpi rovnako aj Dell u modelov pod Latitude ...
    ... černé plasty od Latitude řady Dx20 vypadají, že ano, řady Dx10 mají plasty neprobarvené, matně šedé, metalíza je jen nalakovaná a vydrží tak 3/4 roku ...

na 630tke by som sa skoro vsadil, ze to je prirodzena farba, ale nerypal som to, skusim inokedy

na 630tke by som sa skoro vsadil, ze to je prirodzena farba, ale nerypal som to, skusim inokedy
    Jj, měla by být, protože 620 se tak stále tváří, předchozí ale určitě ne.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

P.S.> klavesnice vsetkych modelov Amilo bez privlastku Pro stoja za kokot ...
    V tomto pripade i tech s privlastkem Pro
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

u tych 12" vlastne neviem, ale u vacsich maju pro ine klavesky, lepsie ... ale stale horsie ako ma lifebook

Koho zajímá ten FS V3405, tak dojmy - v dané cenové kategorii jsou materiály pouzdra a jejich povrchová úprava vynikající (víko je matné a zdá se, že z probarveného plastu), kvalita sesazení je dokonalá, spáry jsou tenké a rovnoměrné. Vše je velice pevné, žádné kroucení ani ohýbání, baterie nemá žádnou vůli, ani při silnějším mačkání na kryt LCD se nic neděje. Mezi velké klady počítám, že je to jeden z nejtišších notebooků, se kterými jsem měl poslední dobou čest - při office práci je z pohledu uživatele zcela bezhlučný, šum větráku procesoru je slyšet pouze od směru od mřížky exhaustu až od nějakých 15-20 cm. Disk a vypalovačka jsou velice tiché. Displej má pěkné barvy a překvapivě dobré úhly (horizontální vynikající, vertikální o něco slabší), v rozporu s testy je ale lesklý (nijak extrémně, ale prostě je). Touchpad je standardní, klávesnice dost slušná - jak tady bylo zmíněno má dost hovadné popisky, EN znaky chybí. Zdroj min. odpovídá velikosti notebooku, je menší a i se poměrně málo zahřívá (bohužel klasický hranatý kvádřík). Co se týče zahřívání notebooku, tak pravá strana je studená, nad HDD (pod levou dlaní) je lehce teplý, nad cpu vlažný. Docela mě překvapilo, že na všem je "Made in Germany", to jsem dlouho neviděl ...

EDIT: aku - Visty s Aerem, zapnutými WiFi+BT, balanced power planem a staženým displejem ukazují remaining time 5:45

Suma sumárum si aktuálně za ty peníze nic moc lepšího nedovedu představit, měl jsem toho v ruce hodně a přesto jsem příjemně překvapený.

Pro zajímavost - poněkud tragikomické je side-by-side srovnání s mým 2 roky starým Dell Latitude D810 (původní EU cena cca 4x vyšší než tohle FS). Když pominu, že FS má stejnou výbavu (až na smart-card reader) a mnohem silnější konfiguraci, tak má nepříliš starý high-end model Dellu o něco lepší plošku touchpadu (ne čudlíky), kovové víko displeje, možná klávesnici a lepší zámek víka. A to je asi tak všechno - tohle low-end FS má pevnější panty i plasty (s lepší povrchovou úpravou a mnohem menšími výrobními tolerancemi/lepším sesazením), výrazně lepší displej, je mnohem tišší (cpu/hdd/dvd) a také citelně míň topí. Vzhledem k tomu přikupuji nadstandardní záruky, protože by mohl vydržet dlouho (uvidíme, co s ním bude/nebude a kdy, nový vypadá až podezřele dobře).
    Naposledy upravil jan555; 30.07.2007 v 20:53.

tak som sa vlastne pozrel o ktorom FS sa to vlastne bavite a zistil som, ze som ho mal v teste ale 3550, co je vsak fakticky to iste s odlisnou vybavou (integrovany 3G modul napr). Suhlasim s janom ze je to hodne dobry kauf ale displej bol matny, alebo "je leskly" neznamena ze je proste shiny glass finish ale proste nieco odraza? lebo inak je proste matny no )

Je lesklý, u vypnutého bych se mohl ráno česat . Kdyžtak hodím foto.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání