Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Omezeni uploadu pro vse krome ssh+apache

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní Omezeni uploadu pro vse krome ssh+apache

Mam drobny problem s ISP - dali mi zlute ovoce (v jejich podani snizeni rychlosti) za prilis vysoky upload. (bittorrent).
    Tenhle traffic mi produkuje router/server/devce pro vsechno, ktere lezi mezi domaci siti a isp. - Muze bezet 24/7 aniz by rusil hlukem, tak proto je ten bittorrent na nem.

Nemam moralni problem ten upload zpomalit, ale nevim jak na to. Co jsem tak hledal, asi by mi melo pomoct napr HTB + nejake to markovani paketu pres iptables, ale moc jsem to nepochytil, resp nedokazal napasovat na moji situaci. - cerpal jsem hlavne z jednoho clanku na rootu.

na routeru bezi iptables, co delaji maskaradu a firewall - bezna konfigurace ala zahod vsechno co prislo zvenku a neni related.
    navic tam bezi apache + ssh, protoze na nem mam nejake ty weby a ssh je samozrejme nutnost.

Co bych chtel, je omezit rychlost uploadu na vsechno, krome toho apache a ssh, ktery mi velkej traffic neudelaji, a nechci je omezovat ani kvuli pohodli. Stejne tak bych nechtel omezovat traffic z vnitrni domaci site, ptz ten taky nevadi nicemu.

Nakopne me nekdo? Diky predem.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Standardní Re: Omezeni uploadu pro vse krome ssh+apache

Proc nesnizis upload v torrent klientovy?

Vliv
    298

To je tak kdyz nekdo hleda "sofistikovane reseni (tm)" a pritom to jde tou nejjednodussi cestou. Asi je v posledni dnech moc horko...

Takze to asi udelam tak a smitec.

Jinak ciste ze zajmu, jiste by to slo i resit globalnejc pres to htb nebo podobne, pokud by nekdo vedel, muj zajem trva.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Nemam zkusenosti, ale imho by se to prave resilo prave pres ono htb. Podrobnosti bouzel pridat nemuzu, jeste jsem nic takoveho nedelal.

Pokud uz mas shaping rozjetej, tak si staci markovat packety ssh/http (u tech vis odchozi port) a tem davat nejvyssi prioritu, zbytek hodit do fronty a omezit .. pripadne se da shapovat primo traffic torrentu, pokud mas pevne urceny porty pro torrent
    Loading signature [ FAILED ]

Vliv
    298

shaping rozjetej nemam..

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Mrkni na HTB shaper, treba tady, je to celkem jednoduchy:

http://sourceforge.net/projects/htbinit/
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

ja pouzivam na shapovani TC co je v shorewallu ... je ze vsech shapovacich reseni co jsem nasel asi nejsrozumitelneji konfigurovatelny ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Pročítal jsem si o HTB několikrát, pak to zkusil a bez úspěchu, po cca půl roce sem se k tomu vrátil, pořádně přečetl a následoval úder do čela a za asi 20 minut už to fachalo.
    V případě zájmu poskytnu i způsob a kus skriptu, který nastavení HTB provádí.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

HTB tu mate popsany v sitich, staci hledat. Neni to nic slozityho, jen je treba pocitat s tim, ze reakce nejakou dobu trva => narazova zatez tomu nedela "dobre" => je treba nechat cast pasma lezet ladem, aby se prave pri narazech melo odkud vzit.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Vliv
    298

TAk nakonec to poresilo tc+iptables. V ponekud jednodussi verzi nez jsem puvodne chtel, ale staci to.

Diky zucastnenym.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání