Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Sb Live! 1024

Member Avatar uživatele cody1
    Vliv
    227

Standardní Sb Live! 1024

Zdravim,
    kdysi jsem pouzival tuhle kartu. S origo ovladacema mi hazela moznost zapnuti 5.1 (ve WIN98 ) v mixeru.
    Ted jsem ji zase vyhrabnul , sosnul jsem si ovladace a uz mam moznost jenom 4X repro, 2x repro+ sluchatka ?? Je mozne, ze jine ovladace budou opet podporovat 5.1 ? Nebo mi to tenkrat hlasilo nejaky spatny hlasky a tato karta 5.1 neumi??
    Mam jiny repro a 5.1 Digital by se mi vcelku hodilo
    Predem diky za radu

Senior Member Avatar uživatele falcon
    Věk
    41
    Vliv
    262

Standardní Re: Sb Live! 1024

Rekl bych ze ne, i podle teto recenze:
    http://www.svethardware.cz/art_doc-F...E003015C1.html
    COMP n.2.0 - CPU: Intel i7-4770K@3,7 (1,05V) + TR HR-01, RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1600MHz CL9, MB: GB Z87X-D3H, VGA: ASUS GTX660Ti TOP 2GB, HDD: Samsung SSD 250GB Basic, WD 2TB AV-GP, CASE: miniRaven "prototype", PSU:Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, DVDRW: LG, MOUSE: Gigabyte M6880, SND: FiiO E10 OLYMPUS + Audio-Technica ATH-T500, LCD: 24" DELL U2412M, NET: Wi-Fi 16MBit Tlapnet (NEW)
    BACKUP - CPU: Intel C2Q Q9400@3,4 (8x425) + TRU120E, RAM: 6GB A-DATA EE 800, MB: GB EP45-DS3P (F8), VGA: Sapphire 5850 Extreme 1GB, HDD: WD 640GB AAKS, CASE: 3R System 101 Silver |falcon edition| PSU: Corsair HX520, DVDRW: Samsung SH-S182M, LCD: 20" LG L2000C-SF
    Casemod miniRaven - "forever" on progress.....Mazda 6 2.0 Combi TE (08´) consumption

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

A ovladace doporucujem tieto, az este nemas: www.kxproject.com

Jestli si to pamatuji dobře tak první analogový výstup na 5.1 měl Sb Live 5.1 (předchůdce Audigy).

Jaké máš přesně reproduktory? Mají v sobě integrovaný dekodér prostorového zvuku(tj. digitální vstup)? Ono na druhou stranu zase shánět přídavný panel k 1024 by mohl být problém. To už si raději kup SB Audigy, to je slušná herní zvukovka dneska za pakatel (200kč?).
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Vliv
    227

Ovladace uz mam dobry (vcetne SorrounMixeru a vsech ficurek) bohuzel 5.1 skutecne nepodporuje
    repro mam nakonec tyto : http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=63543
    Ted prave premyslim jestli koupit nejakou starou LIVE! 5.1 nebo nejakou Audigy - Audigy2 nebo X-Fi. Moc se zrovna v tomhle nevyznam . Potrebuji nejakou , ktera bude bude mit to co potrebuji a aby byla za nejaky rozumny peniz. Ale to uz asi bude do nakupni poradny (takze pokud to nekdo presune , tak se nebudu zlobit).
    PS: Audigy za 2kilca?? Bych bral Asi by mi to bohate stacilo.
    Naposledy upravil cody1; 19.07.2007 v 13:47.

Já osobně doporučím Audigy I - II. Poměr cena/výkon je supr..zkus oběhnout bazary, či prohledat internet...
    Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 Professional
    Blondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

No nevim, za 2 kilca audigy asi ne. To tak mozna tu 5.1 Livku. Pokud ale audigy, doporucim spise A2ZS/A4.
    Zalezi, kolik do toho chces vrazit, Xfi uz budou cenove nekde jinde..
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Vliv
    227

Citace Původně odeslal Anduril Zobrazit příspěvek
    No nevim, za 2 kilca audigy asi ne. To tak mozna tu 5.1 Livku. Pokud ale audigy, doporucim spise A2ZS/A4.
    Zalezi, kolik do toho chces vrazit, Xfi uz budou cenove nekde jinde..

Myslim si, ze nejaka 5.1 LIVE! za 2kilca by bohate stacila na nejakej film, poslech a sem tak hru.

Vliv
    227

Takze nakonec jsem sehnal SB LIVE! 5.1
    Jenomze mi to nejak nechodi tak jak bych si predstavoval: kdyz repro zapojim prez Coaxial (digital) a v SurroudMixeru mam nastaven 5.1 (stejne tak i v ovladacich panelech-zvuky....-nastaven repro-upresnit) odskrtnuty Digital Output only, dam test tak mi hraje jenom levy a pravy predni ??
    Jinak v Creative PlayCenter jsou nejaky ukazky a ty mi hrajou za vsech repro??
    A navic ni pripada , ze ze vsech repro jde sum??
    Tutove mam neco spatne nastaveny??
    Muze mi nekdo helpnout ? PLS
    PS: zkousel jsem i KX Drivery vysledek podobny = sum + navic pri testu mi jde zvuk ze vsech jenom kdyz necham nastaveni na def. tojest 2.1, kdyz nastavim 5.1 tak se nic nedeje?

Citace Původně odeslal cody1 Zobrazit příspěvek
    Takze nakonec jsem sehnal SB LIVE! 5.1
    Jenomze mi to nejak nechodi tak jak bych si predstavoval: kdyz repro zapojim prez Coaxial (digital) a v SurroudMixeru mam nastaven 5.1 (stejne tak i v ovladacich panelech-zvuky....-nastaven repro-upresnit) odskrtnuty Digital Output only, dam test tak mi hraje jenom levy a pravy predni ??
    Jinak v Creative PlayCenter jsou nejaky ukazky a ty mi hrajou za vsech repro??
    A navic ni pripada , ze ze vsech repro jde sum??
    Tutove mam neco spatne nastaveny??
    Muze mi nekdo helpnout ? PLS
    PS: zkousel jsem i KX Drivery vysledek podobny = sum + navic pri testu mi jde zvuk ze vsech jenom kdyz necham nastaveni na def. tojest 2.1, kdyz nastavim 5.1 tak se nic nedeje?
    Máš zapojeno přes digitál, či přes analog či oběmi způsoby?

Pokud to máš zapojeno skrz digitální výstup tak je to normální. Tvůj dekodér umí rozkodovat pouze PCM, Dolby Digital a (asi) DTS. První signál je pouze stereo, zbylé dva jsou multikanálové.

PCM - tento formát přenese pouze stereo, zvuková karta zakoduje jakýkoliv zvuk který není ve formátu DD či DTS do sterea a pošle...a dekodér už příjme pouze stereo stopu.

DD,DTS - pouze filmy...

Karta sama o sobě neumí zakodovat například zvuk z her (EAX) do DD. To umí až novější karty, a ani dnes to není standart. Proto doporučím ještě zapojit přes analog, kdy z her budeš mít větší požitek (i když...Live nemá ještě EAX3,že? )

CMMS Ti moc neradím používat, přišlo mi že hodně zprasí zvuk...

Vliv
    227

CMMS mam vypnuty
    zapojeny to mam pres digital (netusim jak pres analog??) na konzoli jsou vstupy: Coaxial (pres nej to mam) , Dale Optical (nemam kabel) a potom Analog Line In - k tomu slouzi asi pravdepodobne dalsi kabel co k tomu mam, ale kam ho mam zapojit do ZK??

Chceš mi říci že Ty reproduktory nemají analogový 5.1 vstup? nemáš lépe někde obr zadních vstupů? to se mi nějak nezdá....ty určitě budou mít analogový vstup...buď přes klasické 3* stereo jack 3.5mm nebo jejich multikabel který byl součástí dodávky....a ty tři cinche zapojíš klasicky standartně do zvukovky, měla by mít popsány vstupy, pakliže není pozlacená tak i barvy by měly korespondovat.

Vliv
    227

Vzdy to pisu, vstupy na konzoli: Coaxial , Analog Line In , Optical
    //Kabely k tomu jsou standartne: Coaxial, a Stereo kabel (dle popisu), Opticky kabel = ten nemam//
    Dale je na konzoli propojka se subwooferem a Audio Out (front,rear,center subwoofer) obstatava trojkabel
    Na Woofru je napajeni, propojka s konzoli, Audio IN - trojkabel z konzole, no a pak vyvody na predni levy atd.....
    foto je zde: http://imageshock.eu/?img=100_0044-5s21.jpg

Již chápu kde je zakopaný pes! autoři těchto repro by zasloužili vytahat za uši. Teprve z té fotky chápu, že zapojení analog plus digital zároveň není možné (narozdíl od Z680tek)...

Chjo..no tak to těžko co poradit. Buď se smiř s faktem, že pouze filmy budeš mít v 5.1, nebo to zapoj přes analog, ale tím asi příjdeš o ovládání hlasitosti Z těchto beden jsem malinko rozpačitý....

A že šumí? Máš ztišené veškeré vstupy na zv.kartě? Mic,LineIn, Cd,AuX,apod..? to byvá často problémem....a šumí repro pořád, nebo jen když se zahřeje zasilovač,....?

Vliv
    227

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky Zobrazit příspěvek
    Z těchto beden jsem malinko rozpačitý....

A že šumí? Máš ztišené veškeré vstupy na zv.kartě? Mic,LineIn, Cd,AuX,apod..? to byvá často problémem....a šumí repro pořád, nebo jen když se zahřeje zasilovač,....?
    Ja jsem z toho uz napul sileny (delam s tim uz minimalne druhy vecer)
    ztiseny mam vse, sumi porad.
    Asi je poslu nekde za psem a necham si svoje prastary dva vepredu , woofer pod stolem+ dva vzadu.
    Ne vazne, sumi porad + kdyz aktivuji v SurrounMixeru Digital Out tak se prida jeste dalsi ruseni
    Urcite mam neco blbe? A bude to nejaka blbost .Predchozi majitel je mel udajne taky na Live! a vse v poho. Takze jsem asi pako?

Dobrá, proveď jednoduchý test. Máš určitě doma nějaký přístroj s 3.5 výstupem (minivěžička, diskman, mp3, walkman klidně...). Vezmi Linkový kabel (popřípadě pujč od souseda nemáš-li) a zapoj do do přístroje a do dekodéru do line-in. Odpoj samozřejmě od počítače. Pusť přehrávač, na dekodéru zvol správný vstup....šumí dále?

Vliv
    227

Citace Původně odeslal Zdenek Dubnicky Zobrazit příspěvek
    Dobrá, proveď jednoduchý test. Máš určitě doma nějaký přístroj s 3.5 výstupem (minivěžička, diskman, mp3, walkman klidně...). Vezmi Linkový kabel (popřípadě pujč od souseda nemáš-li) a zapoj do do přístroje a do dekodéru do line-in. Odpoj samozřejmě od počítače. Pusť přehrávač, na dekodéru zvol správný vstup....šumí dále?
    OK
    Vyzkousim vecer az se vratim z prace.

Vliv
    227

Takze: repro sumi i po pripojeni na cokoli jineho i v pripade, ze je jenom zapnu a nejsou pripojene k nicemu.

Hm. Tak teď bych zkusil sehnat někoho kdo je vlastní také...aby se dalo objektivně posoudit zdali je to vada či vlastnost.

Vliv
    227

OK
    pokud je tu na foru nekdo kdo je ma? Tak uvitam nejake postrehy

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání