Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Příliš pomalé vypínání WinXP home

Question Příliš pomalé vypínání WinXP home

Mám týden starý (z nových komponent postavený) počítač. Mám ho sehnaný přes bráchu, jenž tvrdí, že tak dlouhý vypínání je normální, ale to se mě nechce věřit. Od počátku se zapínal pomalu i ještě pomalejc vypínal. Pomalý zapínání vyřešily nový ovladače na SATA (na ver. 5.10.2600.666). Pomalýmu vypínání upadte ovladačů SATA taky trochu pomoh, ale jen trochu, stále to vypíná na můj vkus příliš dlouho. Doba, kdy tam naskočí "Systém Windows se vypíná" do doby, kdy zmizí, uplyne cca 3 minuty. Předtím to bylo kolem 5 minut. Povypínal jsem všechy věci co na základovce nepoužívám - COM1 a 2, zvukovku druhou síťovku, FireWire, LPT1 apod. Toto to dělalo, už když jsem měl nainstalovány holý Winy. Mám WinXp home updatovaný vším, co má smysl. Zkusil jsem vypnout i tu síťovku, co používám na net a všechy USB, ale výsledek žádný. Nevíte někdo co s tím?

Konfigurace
    Deska ASUS P5N32-SLI DELUXE
    Procesor CPU INTEL Core 2 Duo E6600
    Paměť DDR2 2048MB, 667MHz, Non-ECC , CL5, Kingston KIT(2x1G)
    Grafika (dočasná - čekám až mě dorazí lepší) ASUS EN7100GS512/TD 128 GeForce 7100GS
    HDD 2x WD CAVIAR RE WD3200YS 320GB (SATA)
    2x MAXTOR DiamondMax 10 250GB (PATA)
    DVD-RW LG H12LRB (PATA)
    DVD Lite-On SOHD-16P9-S01C (PATA)
    FDD ALPS 135
    Sound Blaster Live! Value (4+1)
    TV karta Leadtek WinFast DV2000
    Zdroj Fortron 700W EPSILON
    (Zbytek můžu doplnit, ale zdá se mě nepodstatný)

Standardní Re: Příliš pomalé vypínání WinXP home

Zkus pustit utilitku "Super Fast Shutdown" (najdes na google), ale ujisti se ze vsechny dokumenty atp. mas ulozeny, nasilne to totiz ukoncuje vsechny procesy bez cekani. Jestli se PC vypne rychle tak bych videl problem v nejakem ovladaci. Vypina se dlouho i v nouzovem rezimu?
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Senior Member Avatar uživatele globalkiller
    Rakovník (60km Praha,30km Kladno, 35km Louny)
    Věk
    41
    Vliv
    275

Editor regitru (regedit)

LOCAL MACHINE-SYSTEM-CurrentControlSet-Control

Položka - WaitToKillServiceTimeout
    Původní hodnota 20000 (20s) osobně používám nastavení 500

Pozor v případě vypínání s otevřenými aplikacemi ti je to killne bez uložení!!!
    Main PC: AMD Athlon 2500+@2300MHz,Abit NF7-S,Corsair 2x512MB PC3200 CL2,Barracuda 7200.10 320GB, Barracuda 7200.7+ 160GB,ATI Radeon 9600XT,Yamaha CRW-F1,Lite-On SOHW-812S,Zalman CNPS-7000Cu A,Zalman ZM80C-HP,Zalman ZM47-NB,Sun Microsystems 21\",IntelliMouse Explorer 2.0

Citace Původně odeslal NightKing Zobrazit příspěvek
    Zkus pustit utilitku "Super Fast Shutdown" (najdes na google), ale ujisti se ze vsechny dokumenty atp. mas ulozeny, nasilne to totiz ukoncuje vsechny procesy bez cekani. Jestli se PC vypne rychle tak bych videl problem v nejakem ovladaci. Vypina se dlouho i v nouzovem rezimu?
    Tak jsem se konečně dostal alespoň k tomu nouzovýmu režimu a vypíná to úplně normálně. Winy skončí během pár sekund. Takže to bude asi v někjakým ovladači.....

Nevíte jak nějak jednoduše objevit "škůdce" ? Napadá mě několik postupů, ale ty si vyžádaj dost času a výsledek je i tak dost nejistý.
    Naposledy upravil Speed_dead; 06.02.2007 v 19:44.

Naposledy upravil xjohny; 07.02.2007 v 08:38.

Citace Původně odeslal NightKing Zobrazit příspěvek

Tak jsem si našel tu utilitu, zkusil a nic. jen tam problikne nějaký okno, ale jinak se vůbe cnic nestane.

Tak jsem nainstaloval pár her a najednou to vypíná normálně. Ale zase pro změnu to padá do modrý obrazovky (když zahýbám myší při tom, co nabíhají programy, co se automaticky pouští po startu) či za cca 1 min po startu to zamrzne a nefunguje myš ani klávesnice.

Že by něco s ovladačem grafiky nebo grafikou? Zkus odinstalovat ovladač grafiky a udělat pár pozorovacích testů. Hru ale nejspíš nepustíš.

Tak už jsem přišel po delši době náhodou i na ten poslední problém (je to asi tak měsíc z5). Modrou obrazovku smrti. "Odborník" brácha mě dal jednu RAMku do jednoho banku, druhou do druhého a zapnul dualchanell. Když jsem dal obě RAMky do jednoho banku tak to běhá bez potíží. U tohodle bordu se maj dávat RAMky vedle sebe a ne ob slot i když jsou barevně označený modrá/bílá/modrá/bílá.
    Naposledy upravil Speed_dead; 18.07.2007 v 21:23.

Nejcastejsim problemem pri zpomaleni vypinani woken je to, ze je zapnuto vycisteni strankovaciho (swap) souboru pred vypnutim woken. Pokud se obejdete bez teto ficurky, wokna se pak vypinaji docela svizne.
    Kde se to v registrech nastavuje ted z hlavy nevim, ale spousta tweakovatek to umi...

Senior Member mince Avatar uživatele Luk(y)isek
    Věk
    37
    Vliv
    259

Citace Původně odeslal homberg Zobrazit příspěvek
    Nejcastejsim problemem pri zpomaleni vypinani woken je to, ze je zapnuto vycisteni strankovaciho (swap) souboru pred vypnutim woken. Pokud se obejdete bez teto ficurky, wokna se pak vypinaji docela svizne.
    Kde se to v registrech nastavuje ted z hlavy nevim, ale spousta tweakovatek to umi...
    Napr. to umi XP-Antispy.Mam to zapnuty,ale nevedel jsem ze to tohle zpomaluje,takze to jdu vypnout (ne ze by se mi to vypinalo 3-5min,ale preci jen to neni nejrychlejsi).
    AMD Ryzen 5 5600X + SilentiumPC Fera 5, Gigabyte AORUS B450 Elite, 32GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200Mhz, PALIT RTX 2070 Super 8GB GameRock, Creative SB Audigy FX + Logitech Z-5450 WiFi + HyperX Cloud II WiFi, SSD Gigabyte 1TB + Toshiba X300 4TB + Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, BD±RW LG, Seasonic M12II-620 Evo, case Zalman Z1, keyboard MSI Vigor GK50 mechanic, 27" curve LED Gigabyte AORUS CV27F 165Hz => Win10 Pro x64, 55" 4K UHD TV LG 55UJ7507 |NoteBook: DELL Latitude E5470 i5-6300U, 16GB DDR4, SSD M.2 Verbatim 1TB, HD Graphics 5500|

Citace Původně odeslal homberg Zobrazit příspěvek
    Musim nesouhlasit. Tahle moznost je defaultne vypnuta a neznam tak paranoidniho cloveka, co by ji zapinal

Ad registry a zkraceni doby cekani na ukonceni aplikace - pouzivam to taky, funguje to dobre, ale skoda, ze to neresi problem, ale jen ho obchazi. Na druhou stranu, tohle je jedna z veci, co se absolutne neda dohledat

Senior Member mince Avatar uživatele Luk(y)isek
    Věk
    37
    Vliv
    259

Citace Původně odeslal Luk(y)isek Zobrazit příspěvek
    Napr. to umi XP-Antispy.Mam to zapnuty,ale nevedel jsem ze to tohle zpomaluje,takze to jdu vypnout (ne ze by se mi to vypinalo 3-5min,ale preci jen to neni nejrychlejsi).
    EDIT: Na zrychleni vypinani PC to nema vliv.Me osobne se PC zacalo vypinat pomaleji po reinstalaci woken a nainstalovani antiviru (NOD 32) a Keria.Pote mi prislo ze PC se vypina uz dele.Samozrejme bezi jeste nejaky dalsi programy.
    AMD Ryzen 5 5600X + SilentiumPC Fera 5, Gigabyte AORUS B450 Elite, 32GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200Mhz, PALIT RTX 2070 Super 8GB GameRock, Creative SB Audigy FX + Logitech Z-5450 WiFi + HyperX Cloud II WiFi, SSD Gigabyte 1TB + Toshiba X300 4TB + Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, BD±RW LG, Seasonic M12II-620 Evo, case Zalman Z1, keyboard MSI Vigor GK50 mechanic, 27" curve LED Gigabyte AORUS CV27F 165Hz => Win10 Pro x64, 55" 4K UHD TV LG 55UJ7507 |NoteBook: DELL Latitude E5470 i5-6300U, 16GB DDR4, SSD M.2 Verbatim 1TB, HD Graphics 5500|

Pro ladice windows jsem nasel stranky, kde je docela prehledne rozdeleno spousta uzitecnych tweaku, ale take ty spatne, ktere nic neresi. Je to anglicky, ale neni to slozite.

http://www.tweakhound.com/xp/xptweaks/supertweaks1.htm

Doplnil bych tohle:
    http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/XPMyths.html

Sam jsem byl prekvapenej, kolik nesmyslu jsem pouzival

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. WINXP Home a siet
    Založil henrix v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 14.05.2005, 15:39
  2. Prihlasenie do sieti WinXP home
    Založil henrix v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 06.01.2005, 15:16
  3. CD key z WinXP Home na WinXP Pro.
    Založil Smith v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 15.09.2004, 00:01
  4. Reinstalace WinXP Home SP1 - jde to vubec ?
    Založil ms v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 30.03.2004, 08:02
  5. Je nějaká možnost jak adresář PF a Windows ve WinXP HOME?
    Založil Antonín Plhal v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 10.09.2003, 08:24

Pravidla přispívání