Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: 4. reklamace-odstoupeni od smlouvy

Standardní 4. reklamace-odstoupeni od smlouvy

Uz od zakoupeni mam problemy se svym MT. Jedna se o Nokii 6230i. Byla uz nekolikrat v servise. Nyni jsem sel na posledni reklamaci primo do T-mobile. Zenska za pultem vedela, ze budu chtit odstoupit od smlouvy, tak me hned informovala, ze to nejde, ze jsem predesle reklamace vyrizoval v servisech, ktere nejsou autorizovanymi servisi T-mobilu. Ptam se, zda mela zenska pravdu, pac bych od smlouvy velice rad odstoupil.
    Je divne, ze mi zenska nechtela uznat reklamaci, ktera probehla v autorizovanem Nokia servisu (Nokia ho ma uvedeny i na svem webu).

Co by jste mi poradili?
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: 4. reklamace-odstoupeni od smlouvy

ta otazka cela stoji na posouzeni, jestli jsi ty predchozi reklamace uplatnil u osoby (servisu), ktera je prodavajicicm urcen k provadeni oprav. cit. § 625 OZ:

"Práva z odpovědnosti za vady se uplatňují u prodávajícího, u kterého věc byla koupena. Je-li však v záručním listě uveden jiný podnikatel určený k opravě, který je v místě prodávajícího nebo v místě pro kupujícího bližším, uplatní kupující právo na opravu u podnikateel určeného k provedení záruční opravy....."

jestli jsi to tedy pred tim reklamoval u nejakeho servisu, ktery neni urcen prodavajicim (podle meho i takoveho, ktery je urcen v reklamacnim radu, nejenom v zarucnim liste), pak by se nejednalo o reklamaci v souladu s kupni smlouvou a tvoje "ctvrta" reklamace by ctvrtou nebyla...
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní Re: 4. reklamace-odstoupeni od smlouvy

Citace Původně odeslal riksa Zobrazit příspěvek
    ta otazka cela stoji na posouzeni, jestli jsi ty predchozi reklamace uplatnil u osoby (servisu), ktera je prodavajicicm urcen k provadeni oprav. cit. § 625 OZ:

"Práva z odpovědnosti za vady se uplatňují u prodávajícího, u kterého věc byla koupena. Je-li však v záručním listě uveden jiný podnikatel určený k opravě, který je v místě prodávajícího nebo v místě pro kupujícího bližším, uplatní kupující právo na opravu u podnikateel určeného k provedení záruční opravy....."

jestli jsi to tedy pred tim reklamoval u nejakeho servisu, ktery neni urcen prodavajicim (podle meho i takoveho, ktery je urcen v reklamacnim radu, nejenom v zarucnim liste), pak by se nejednalo o reklamaci v souladu s kupni smlouvou a tvoje "ctvrta" reklamace by ctvrtou nebyla...
    No ono tech reklamaci bylo dokonce vic, ale ne vsechny jsou napsane v zarucaku (moje hloupost ). Takze reklamace v souladu s kupni smlouvou by mela byt jen jedna, ktera byla v servise, ktery zanikl (ale v te dobe, kdy jsem tam mobil reklamoval jeste byla autorizovanym servisem T-mobilu) a druhou platnou reklamaci bude asi az ta dnesni Ty dalsi dve co jeste mam v zarucaku me asi neuznaji, ikdyz jsou z oficialniho Nokia servisu
    °°PC již nemám, na svém 12" Thinkpadu nejde hrát, takže se výhradně věnuji jen své práci a to prodeji koupelnvého vybavení a koupelnového nábytku přes e-shop KOUPELNY-CZ.cz , njn co nadělám°°

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání