Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Vysoka teplota graficke karty - duvod reklamace neuznan

Standardní Vysoka teplota graficke karty - duvod reklamace neuznan

Zdravim, mam grafickou kartu MSI 7950GT 512MB originalne od MSI chlazenou pouze pomoci heatpipes. Skrin mam TT, vc. 2x 12cm saciho a vyfukoveho vetracku, takze skrini stale proudi vzduch. Presto se tahle grafika za par minut hrani dostane na 125C (v tech vedrech co ted byly), kdyz nejsou vedra, tak jede na 120+-C. Grafickou kartu jsem dal na reklamaci, kdy mi bylo prakticky potvrzeno, ze karta se prehriva (technici namerili 115C, ale uz nebyly ty sileny vedra), ale ze pocitac se choval pres nocni test 3D marku stabilne a po pridani dvou 80cm vetracku teplotu dostali na 85-90C a tudiz nebyla reklamace uznana. Karta by vsak mela mit unosnou teplotu i bez pridanych vetraku. Navic jak zase prijdou extremni horka, tak se to zase vysplha na vic jak 120C. Myslim si, ze toho jednani neni korektni. Mam pravo pozadat o vraceni penez? Je nekde oficialne uvedena provozni teplota? Nerad bych provozoval tuto kartu pri tak extremnich teplotach a snizoval tak zivotnost. (reklamace je to jiz ctvrta) Predem dekuji za odpoved.

Standardní Re: Vysoka teplota graficke karty - duvod reklamace neuznan

Měl jsem tu samou jen od Asus. Teploty mi nikdy nešli pres 80°C. Jinak prahová teploty u nVidia je 130°C, pak ovladače omezí výkon grafické karty, aby nedošlo ke zničení. Teoreticky by mohla makat do 130°C, jen nevím jak by dopadla na životnosti. Chce to lepší průvan ve skříni.
    Acer Aspire 6920G Intel Core 2 Duo T5750 2.0GHz, 4GB DDR2 667 MHz, GeForce 9500M GS 512MB, WD 250GB HDD, WLAN, Bluetooth, Vista Home Premium SP1

Nokia N82 2GB Black S60 3rd Edition, Feature Pack 1

No jasne, ale prece se nebudu pokazdy "trast" kdy prestoupim prahovou hodnotu a podtaktuje se mi jadro? (coz se mi uz taky stalo, na rekl. oddeleni jsem jim poslal screenshot) Pruvan v komplu je hodne velkej, vsechny ostatni soucasti jsou v pohode, disk 35, procesor 30 atd. Krom tech 2 vetraku je tam jeste 12cm vetrak na zdroji a asi 9cm vetrak na procaku. Tech 80C co mas ty, ja mel ve 2D

80°C jsem měl, už jí nemám, ale je fakt, že to je nesmysl, aby jsi musel pořád myslet na teploty grafické karty. Co zkusit sundat chlazení a koupit nové, lepší.
    Acer Aspire 6920G Intel Core 2 Duo T5750 2.0GHz, 4GB DDR2 667 MHz, GeForce 9500M GS 512MB, WD 250GB HDD, WLAN, Bluetooth, Vista Home Premium SP1

Asahi: spravne to chapem, ze je PASIVNE chladena?

ono potom sa nieje ani moc comu divit...

skus jeden z tych vetrakov co ti robia prievan v bedni placnut priamo na chladic.
    ked to pojde dole, je to jasne...
    MSI K8N Neo FSR, Sempron 2800+, 2x 512MB DDR, 7600GS, SB Live, 80 GB Maxtor, WD3200AAKS, LG GSA-H12L, Acer 1951Cs, G25, Genius SP-HF 2000X, N95

No ja uz chci jen penize, zitra na ne uderim. Tohle uz je ctvrta problemova karta, kterou mi dali za posledni dva mesice, uz mi z toho hrabe. Pripadam si jak jejich hw tester. Takze pokud to pujde, seberu penize a koupim kdekoliv jinde.
    Jonnz: presne tak, od vyrobce ma pasivni chlazeni, sileny.
    Kazdopadne diky za odpovedi.

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Ked uz nic nepomoze, prehod cez nu hrubu handru, nech scipne! Vadnu ti zobrat musia.
    Sami vedia, ze sa prehrieva, screeny, co videli si odloz ako dokaz.
    Trochu hardcore postup, ale ked ju chces za kazdu cenu vyreklamovat.
    Bud umre uplne, alebo zacne trvalo hadzat artefakty a to ti uz nevykecaju.
    podpis............................................ ............ načo?

Passive chlazení tyto teploty má. Není to nic neobvyklého, že jdou okolo 100°C, sundej to a kup nové chlazení a budeš si chrochtat.

Citace Původně odeslal AmOK Zobrazit příspěvek
    Ked uz nic nepomoze, prehod cez nu hrubu handru, nech scipne! Vadnu ti zobrat musia.
    Sami vedia, ze sa prehrieva, screeny, co videli si odloz ako dokaz.
    Trochu hardcore postup, ale ked ju chces za kazdu cenu vyreklamovat.
    Bud umre uplne, alebo zacne trvalo hadzat artefakty a to ti uz nevykecaju.
    hehe a co kdyz u u toho shori i neco jinyho

Citace Původně odeslal neokop Zobrazit příspěvek

Svede to na grafiku a bude žádat finanční odškodnění.

Věk
    56
    Vliv
    236

Citace Původně odeslal neokop Zobrazit příspěvek
    Je to dost nepravdepodobne, ani MoBo nezvykne odist, ked uskvaris procak, ale urcita moznost tu je. To je uz riziko podnikania, rovnako ako OC. A ak by sa majitel grafiky k tomuto kroku odhodlal, tak urcite po triezvom uvazeni pre a proti.
    A ak ma MoBo v zaruke...

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Obavam se, ze teplota jako duvod k reklamaci uznatelna neni. Pokud to funguje. Pokud ti to omezuje vykon, pak uz je to o necem jinem. Ovsem druha vec je, jakou vyrobce udava provozni teplotu okoli. Vetsinou se udava 40. To ze je vedro je tvuj problem, kup si klimu.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Takze reklamace uznana byla. Psal sem i na nvidii a tam mi potvrdili, ze tyto teploty jsou duvodem k vymene/reklamaci zbozi. Na tento argument mi vratili penize. Snad to pomuze i dalsim, kteri maji tyto problemy...

Diky vsem za nazory.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

V tom pripade by NV mela nekde uvadet maximalni provozni teplotu chipu a nebylo by se o cem dohadovat.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Věk
    56
    Vliv
    236

Fajn, gratulujem. A tnx za info, moze sa to v buducnosti komukolvek z nas hodit.

Citace Původně odeslal JackalJackal Zobrazit příspěvek
    Svede to na grafiku a bude žádat finanční odškodnění.
    Koukám, že někdo nerozumí srandě. To mi je líto, že to někdo neunesl.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání