Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Vyber zesilovace/repro

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Vyber zesilovace/repro

Citace Původně odeslal Holda Zobrazit příspěvek
    mno stavebnice, to by me i bavilo si neco utvorit, ale umim akorat s trafem a fakt se nevyznam v dobrych a spatnych soucastkach, kdyby me tak nekdo popostrcil
    Sestavenou a nepoužívanou stavebnici zesilovače zrovna s TDA 1514 mám doma. KDybys měl zájem, tak se jí rád zbavím za cenu transformátorů (je to děláno jako dualmono, takže jsou k tomu dva transformátory). Stačilo by k tomu dodělat předzesilovač a skříňku. Předzesilovač tu mám taky, akorát na něm chybí jedna součástka, tak to bych ti k tomu dal taky.
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Senior Member Avatar uživatele Holda
    Věk
    40
    Vliv
    263

muzes mi k nemu napsat neco blizsiho? kolik by sis za nej + predzesik predstavoval? krabicku udelam, to neni problem

muzes mi k nemu napsat neco blizsiho? kolik by sis za nej + predzesik predstavoval? krabicku udelam, to neni problem
    Jeden kanál obsahuje následující komponenty, celé je to tedy všechno dvakrát:
    Trafo se symetrickým napájením (2*15V) 70VA
    Symetrický zdroj 2x4700 mikroF včetně pojistek a LED signalizace přepětí/zkratu
    Zesilovač s TDA 1514A 50W
    Spoje řešené rychlospojkami (faston), takže není problém to vyndat ze silně provizorní skříňky a přendat do jiné

Není to žádný zázrak, ale fungovalo to (tak před pěti lety)

K tomu je předzesilovač, který nefunguje nejspíše díky jediné součástce. Obsahuje korekce výšek a basů, vyvážení stereováhy a samozřejmě hlasitost + přepínání dvou různých vstupů.
    Bohužel už k tomu nemám dokumentaci, ale to by se snad dalo vyštrachat na netu. Myslím že to byly stavebnice firmy flajzar.

Ten zesilovač mi běžel v pohodě. Předzesilovač bude potřebovat trafíčko a zdroj (stavebnice za pár korun) + snad jen výměnu jedné součástky.

Cenu bych si představoval tak 600,-. Jedno to trafo mě před lety přišlo na 500, stavebnice dohromady tak na 1500,-
    Gigabyte 965P-S3 | C2D E4300 | 2x1GB RAM, 800 Mhz | Radeon x1950 PRO | Terratec Aureon Space@Audiotrak Prodigy | WD 5000AAKS SATA | Toshiba SD-M1612 | Lite-On LDW-811S | Chieftec BX | Chieftec 360W PSU | Nikon D70 + kupa skla

Senior Member mince Avatar uživatele Janikbanik
    Vliv
    292

Jak ste sa pekne nasli
    Inak s kladiem otazku, ci ten predzosilovac je fakt potrebny ?
    Ja roky frcim "na priamo", tzn. mam len potenciometer ako regulator hlasitosti na vstupe zosiku. Ekvalizer, ktory pouzivam je vlastne ten SW od zvukovky...
    Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded

Věk
    40
    Vliv
    263

hele to zni fajnove, je nejaka moznost zjistit, jestli ten predzesilovac nejde fakt kvuli ty soucastce?

hele to zni fajnove, je nejaka moznost zjistit, jestli ten predzesilovac nejde fakt kvuli ty soucastce?
    To bohužel asi ne, zaprvé k tomu nemám zdroj a zadruhé se mi to ani nechce zkoušet. Kdyžtak to budeme řešit po SZ, ať to tu nezaplňujeme OT.

2Janikbanik: Předzesilovač včetně korekcí není potřeba, ale něco se tam dát musí (třeba jako ty ten potenciometr). SW nastavování zvuku není to úplně pravé ořechové. Zaprvé kvůli kvalitě a zadruhé není nic lepšího než když se ti v noci resetne nastavení hlasitosti a pustí ti to 2*50W naplno.

Věk
    40
    Vliv
    263

oki kdyztak icq .)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání