Mam drobny problem s ISP - dali mi zlute ovoce (v jejich podani snizeni rychlosti) za prilis vysoky upload. (bittorrent).
Tenhle traffic mi produkuje router/server/devce pro vsechno, ktere lezi mezi domaci siti a isp. - Muze bezet 24/7 aniz by rusil hlukem, tak proto je ten bittorrent na nem.

Nemam moralni problem ten upload zpomalit, ale nevim jak na to. Co jsem tak hledal, asi by mi melo pomoct napr HTB + nejake to markovani paketu pres iptables, ale moc jsem to nepochytil, resp nedokazal napasovat na moji situaci. - cerpal jsem hlavne z jednoho clanku na rootu.

na routeru bezi iptables, co delaji maskaradu a firewall - bezna konfigurace ala zahod vsechno co prislo zvenku a neni related.
navic tam bezi apache + ssh, protoze na nem mam nejake ty weby a ssh je samozrejme nutnost.

Co bych chtel, je omezit rychlost uploadu na vsechno, krome toho apache a ssh, ktery mi velkej traffic neudelaji, a nechci je omezovat ani kvuli pohodli. Stejne tak bych nechtel omezovat traffic z vnitrni domaci site, ptz ten taky nevadi nicemu.

Nakopne me nekdo? Diky predem.