Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 29

Téma: Chladič NB na GA-965P-(D)S3

Standardní Chladič NB na GA-965P-(D)S3

Rád bych se zeptal, jakej chladič jde posadit na NB u desky 965P-S3, příp. samozřejmě i 965P-DS3 k chladiči Noctua NH-U12F na cpu. Zvažuji Thermalright HR-05 (SLI) nebo Noctua NC-U6. Jde mi zejm. o kompatibilitu s Noctua NH-U12F na této desce (o nutnosti horizontální polohy vím).
    Druhý dotaz směřuji na využití SLI verze Thermalrightu. Lze využít tento chladič? Je možné mít pak vertikální polohu Noctui na cpu?
    A dotřetice: existuje podobně výkonný chladič NB při možnosti posadit Noctuu na cpu vertikálně?
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Standardní Re: Chladič NB na GA-965P-(D)S3

Zdravím, tento problém řeším také - mám GA-965P-DS3 a obávám se, že se na NB HR-05 SLI nevleze - alespoň dle mého měření. Chladiče Noctua UH-6 i obyč HR-05 by se vejít měly... Tyto tři chladiče (HR 05, 05 SLi, NH-6) chápu jako výkonově zaměnitelné - a samozřejmě jako špičku chlazení chipsetu...
    Naposledy upravil s.skull; 25.07.2007 v 20:24.

Tak já si trochu odpovím sám. Na tuto MB ten SLI asi nepůjde dát. Někteří uživatelé mají dobré zkušenost s HR-05 (ne SLI) při horizontálním umístění chladiče Noctua na cpu. Jelikož HR-05 nemám nyní doma, nevím, zda se vejde i při vertikální poloze, ale dost pochybuju...
    Uvítám každou radu ohledně kvalitního a účinného chladiče chipsetu pro tuto desku a při možnosti umístit Noctuu vertikálně. Dík

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Zajímavý poznatek - dal jsem na desky S3 a DS3 boxované chladiče od Intelu a ten ofuk vrtule docela bohatě stači na ochlazování NB... tipnul bych si, že na tento způsob chlazení jsou obě desky dimenzovány...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Zajímavý poznatek - dal jsem na desky S3 a DS3 boxované chladiče od Intelu a ten ofuk vrtule docela bohatě stači na ochlazování NB... tipnul bych si, že na tento způsob chlazení jsou obě desky dimenzovány...
    Nj, ale po zakoupení chladiče Noctua a po shlédnutí teplot, kterých dosahuji při pro mě velmi pěkném "hluku", se mi tam zrovna dvakrát nechce dávat box chladič. Ale naprosto chápu, že to smysl má...
    Proto si dovolím požádat všechny, kteří mají s řešením tohoto problému zkušenost, ale i ty, kteří mají konstruktivní nápad. Pokud by nikdo nepřišel na nic, co se dá smysluplně využít pro vertikální polohu, bude jediným východiskem horizontální poloha s HR-05 na NB, kdy fan, který je na chladiči Noctua, by odváděl velmi efektivně teplo i od NB. Proč se neustále snažím o vertikální polohu chladiče na cpu je je fakt, že při vertikální poloze je 100% využit zadní outtake fan. Při horizontálním uspořádání není outtake fan plně využit (dle mého názoru) a teplo z chladiče (+NB) je hnáno k 120 na zdroji, což nepovažuji za zcela optimální...
    Díky.

Senior Member mince Avatar uživatele Janikbanik
    Vliv
    290

Citace Původně odeslal Brogg Zobrazit příspěvek
    Nj, ale po zakoupení chladiče Noctua a po shlédnutí teplot, kterých dosahuji při pro mě velmi pěkném "hluku", se mi tam zrovna dvakrát nechce dávat box chladič. Ale naprosto chápu, že to smysl má...
    Proto si dovolím požádat všechny, kteří mají s řešením tohoto problému zkušenost, ale i ty, kteří mají konstruktivní nápad. Pokud by nikdo nepřišel na nic, co se dá smysluplně využít pro vertikální polohu, bude jediným východiskem horizontální poloha s HR-05 na NB, kdy fan, který je na chladiči Noctua, by odváděl velmi efektivně teplo i od NB. Proč se neustále snažím o vertikální polohu chladiče na cpu je je fakt, že při vertikální poloze je 100% využit zadní outtake fan. Při horizontálním uspořádání není outtake fan plně využit (dle mého názoru) a teplo z chladiče (+NB) je hnáno k 120 na zdroji, což nepovažuji za zcela optimální...
    Díky.
    Nemohol by si to vyfotit, idealne "kolmy" pohlad na dosku ( a samozrejme chladi ) a nejaky pohlad z boku, aby bolo vidiet, aka vyska je medzi doskou (chipsetom) a najspodnejsim rebrom chladica...
    ( ja tam mam totiz take homemade riesenie vyrobene z pasivu pre p2Slot1 a mozno sa to dalo aplikovat aj v Tvojom pripade)

Inak prave kvoli tymto problemom som si kupil chladil, ktory fuka zvisle - smerom na dosku...

BTW : Inak aj pri pouzivani zalmanu 7700 na 1500 rpm tam bolo tolko prievanu na stabilizatory a NB, ze stacil aj povodny GB pasiv
    Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded

Citace Původně odeslal Janikbanik Zobrazit příspěvek
    Inak prave kvoli tymto problemom som si kupil chladil, ktory fuka zvisle - smerom na dosku...

BTW : Inak aj pri pouzivani zalmanu 7700 na 1500 rpm tam bolo tolko prievanu na stabilizatory a NB, ze stacil aj povodny GB pasiv
    Dovolím si zareagovat. Chladič, který by ofukoval i MB a zároveň splňoval nároky na ticho neznám (ani z testů). Systém GeminII nepovažuji za šťastný, neboť vyžaduje změnu proudění vzduchu v celé case - vyžaduje WT z boku, což se rozhodně neslučuje ani se standardním požadavkem na ticho. Celou case mám uzavřenou, za nedlouho bude vystlaná i audiotecem a WT nepřipadá v úvahu.
    K Zalmanovi poznamenám jen tolik, že je to chladič, který nepomůže jednotnému průvanu v case. Jelikož jsem názoru (na základě praktické zkušenosti), že intake fany nejsou třeba a na neškerou práci bohatě staší 120 outtake + 120 ve zdroji (přičemž vhodně umístěný otvor pro nasávání vzduchu a jeho následné proudění může efektivně ochlazovat disky). Zalman toto proudění naruší...
    To k vysvětlení, že pro mé účely jsou nejvhodnější chladiče typu "tower". Z těchto důvodů se také snažím udržet Noctuu na cpu ve vertikální poloze...

No, jinak mám dva dny foťák, takže se předem omlouvám za kvalitu...
    Doma už mám i HR-05, tak uvidím, zda tam půjde. Zkusím to i při vertikální poloze chladiče na cpu, ale obávám se, že to nebude ono. Při horizontální poloze, co jsem četl na zahraničních fórech, tak Noctua (šířka 23,5 mm) na NB znemožní instalaci fanu mezi NB a cpu a je nutné fan dát zvrchu chladiče na cpu. HR-05 (šířka 19mm) by měl těsně umožnit fan mezi NB a cpu, tak uvidíme...

PS: Na fotkách je Noctua na cpu vertikálně
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil Brogg; 29.07.2007 v 01:25.

Vliv
    290

@ Brogg :
    Ja s Tebou ohladom toho narusovania toku v bedni v pripade "stojatych" chladicov suhlasim. Otazkou je co je v tomto pripade cena mensieho zla. {podpis nemas zrovna plny detailov o zostave, takze to skusim vo vseobecnosti}
    Zrejme vacsina ludi prida pri OC Vcore, tym padom to tam samozrejme viac topi. CPU chladice typu tower procak uchladia, len je trochu problem s napajacimi obvodmi. Podla mna v taktomto pripade bolo rozumnejsie volit dosku s HP na napajani aj NB - napr. 965-DS4.

Ostatne ako pise Darth Maul tak zjavne boli dosky (D)S3 povodne dimenzovane na tieto kolme - tok rozrusovacie chladice ala BOX a spol...

Ja bezim s VCore pod default a navyse to ofukuje jemne cpu chladic.
    Riesenie chladenia NB budes vidiet v prilozenych fotkach. Je to bastl robeny na kolene, v byte kde mam dost malo naradia... Kazdopadne to chladi znacne lepsie, nez povodny GB chladic, je to masivnejsie a ma to vacsiu plochu...jo a stalo ma to asi 50 kc (1/2 hod prace neratam). Na cisto pasivne chladenie NB je to podla mna vsak este stale malo...

Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded

Ad. sestava: e2160, NH-U12F, GA-965P-S3, HR-05 na NB, orig. chladič na SB, 2GB A-Data, Gainward 7600GS, WD5000AAKS, SH-S183L, ND-4551A, CD-W540E, LBX-02B-B-B, Chieftec 400W

Tak jsem konečně doma a dal jsem dohromady ty chladiče - viz foto.
    Vše jsem měl možnost zatím zkoušet pouze na stole, teplota na cpu s Noctuou je bezkonkurenční , teplota na NB pěkně klesla (porovnáváno pohmatem oproti stock, teploměr teď nemám), ovšem ne o tolik, jak jsem si přál Otázkou je, jak se toto uspořádání bude chovat v case s klasickým prouděním - vzadu 120 outtake Noctua a outtake 120 ve zdroji (intake není třeba). Doufám, že proudění v case pomůže ochlazení "věžičky" na NB. Pokud ne, nabízí se možnost umístit na HR-05 nějakou 80, nejlépe slim. Na gk je orig. chladič (2 sloty), který je nad půlkou chladiče nad SB. I přesto chladič na SB docela peče, ale ruku udržím. Opět předpokládám, že teplota se ještě zlepší při instalaci do case.
    Otázky:
    - Myslíte, že toto umístění je vhodné nebo byste volili spíše horizontální umístění chladiče na cpu (fan na chladiči by odebíral vzduch přes HR-05 na NB na Noctuu a odtud do zdroje, outtake 120 vzadu by byl spíše pomocný)?
    - Má smysl řešit teplotu na SB jiným chladičem?
    Naposledy upravil Brogg; 01.08.2007 v 23:14.

...a další fotky.
    Naposledy upravil Brogg; 01.08.2007 v 23:16.

Vliv
    290

Ja by som to v prvom rade hodil do case a potom laboroval s tym, ze ci ma byt Noctua vo vertikalnej, resp. horizontalnej polohe vo vztahu k zdroji.
    Tipoval by som, ze to horizontalne bude lepsie pre NB a CPU a v zavilosti na to, ako Ti pecie CPU by to mohlo byt o nieco horsie pre zdroj...
    Kazdopadne by to chcelo pokus.

Citace Původně odeslal Janikbanik Zobrazit příspěvek
    Ja by som to v prvom rade hodil do case a potom laboroval s tym, ze ci ma byt Noctua vo vertikalnej, resp. horizontalnej polohe vo vztahu k zdroji.
    Tipoval by som, ze to horizontalne bude lepsie pre NB a CPU a v zavilosti na to, ako Ti pecie CPU by to mohlo byt o nieco horsie pre zdroj...
    Kazdopadne by to chcelo pokus.
    Právě to je problém, nerad bych přitěžoval zdroji, který v zavřené case a při neustálém zatížení hřeje i tak dost...
    Navíc na zahraničních fórech se občas objevuje poznatek, že upevnění ve vertikální poloze je pro MB lepší, při horizontální totiž dochází k prohnutí MB (LGA775).
    Každopádně naprosto souhlasím, musím to hodit do case

95% dosiek pocita s pouzitim BOXu iba hodne drahe dosky su obcas tak nejak ready na ine chladice, alebo tam maju na to riesenie ala asus s pridavnym blowerom (snad uz to aj oni zrusili) inak je to tak nejak tesne jak tak kukam
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
    95% dosiek pocita s pouzitim BOXu iba hodne drahe dosky su obcas tak nejak ready na ine chladice, alebo tam maju na to riesenie ala asus s pridavnym blowerom (snad uz to aj oni zrusili) inak je to tak nejak tesne jak tak kukam
    No, to už se tady zmínilo, box z jistých důvodů nechci (i když vím, že právě boxový způsob chlazení je pro MB nejoptimálnější).
    No, těsně je snad až příliš slabé slovo Ta instalace byl malý porod. Nikde jsem se s touto kombinací chladičů na této desce nesetkal, resp. v této pozici (setkal jsem se pouze s kombinací v horizontální poloze s Noctuou) a tak jsem mohl pouze doufat, že to půjde. Ta těsnost je asi taková, že žebra se překrývají o cca 0,5mm, ale mám je zapasovaná mezi sebe, takže ani překrytí o 1mm by nevadilo. Problém je opravdu instalace (vč. fanu na cpu)...

Senior Member Avatar uživatele jaluvkap
    Věk
    42
    Vliv
    287

Citace Původně odeslal Brogg Zobrazit příspěvek
    No, to už se tady zmínilo, box z jistých důvodů nechci (i když vím, že právě boxový způsob chlazení je pro MB nejoptimálnější).
    No, těsně je snad až příliš slabé slovo Ta instalace byl malý porod. Nikde jsem se s touto kombinací chladičů na této desce nesetkal, resp. v této pozici (setkal jsem se pouze s kombinací v horizontální poloze s Noctuou) a tak jsem mohl pouze doufat, že to půjde. Ta těsnost je asi taková, že žebra se překrývají o cca 0,5mm, ale mám je zapasovaná mezi sebe, takže ani překrytí o 1mm by nevadilo. Problém je opravdu instalace (vč. fanu na cpu)...
    Skoda, ze se ten hr05 nedela nahly podobne jako treba katana od scythe ... btw. predpokladam, ze ta heatpipe je zalisovana a neda se ji treba nejak rozumne vyhnout,ze?
    HOME 1 : WINDOWS 7 - ASUS P5Q-E - E2160@default - 4GB A-Data DDR2 800EE - Noctua NH-U12P - MSI HD5870 1GB@default - WD5000AAKS - WD 3200AAKS - WD 10EADS - WD 15EADS - Samsung 2.5" 320GB USB - Samsung 183L - HP LP2465 - Delta 700W from HP - 2xNF-P12 - Chieftec WH-02B-B-OP
    HOME 2 : Windows XP - Asus K8V-XE - A64 3000+@250*10/1.42V - Corsair Value 1024MB 2.5/3/3/6 333MHz - Samsung SP1614N - Toshiba M1712 - Diamondtron AOC 7A+ - Modecom Feel-V

Senior Member mince Avatar uživatele Pavlis
    Vliv
    291

mozna blba otazka, ale jakej to ma smysl tam davat HP chladic krom toho ze se snizi teplota NB. Ma to ale nejakej jinej dopad, myslim treba na oc ci vyrazne nizsi teplotu v case? mam S3 s tim stock coolerem a jedu 370 uz dlouho horka nehorka a jede to v pohode a to mam ninju. tak proc toto??
    X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
    ------------------------------------------------------------------------------
    IBM T40

Vliv
    290

Citace Původně odeslal Pavlis Zobrazit příspěvek
    mozna blba otazka, ale jakej to ma smysl tam davat HP chladic krom toho ze se snizi teplota NB. Ma to ale nejakej jinej dopad, myslim treba na oc ci vyrazne nizsi teplotu v case? mam S3 s tim stock coolerem a jedu 370 uz dlouho horka nehorka a jede to v pohode a to mam ninju. tak proc toto??
    Tak napriklad preto,ze niektorym clenom pocitac po SW restarte nenabehol...
    A pripisovalo sa to najma tej prilis vysokej teplote NB.

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Uz nejaky ces bezim na UH-12 a HR05 a pohoda (sice se me predtim nic neresttartovalo ani neblblo ale vzal sem to jako jistotu do budoucna, pac origo chladic byl horky).

hezky se to tam veslo - tip top
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    334

O te Noctua NH-U12F uvazuju taky a bojim se prave teploty na NB, s napetim na NB jsem musel jit o 0.1V nahoru a nechci to cele uvarit, aktualni teploty mi nevadi, spis jen hluk box chladice pri loadu. Ted jen nevim, jestli vzit na NB HR05 ci Noctuu NC-U6.
    Edit: tak dnes objednany U12F a HR-05. Skoda ze zadny Brnensky kram je nema oba skladem, ale vzdy jen jeden z nich. To az zase mlada zjisti kolik to stalo ...

edit po montazi: montaz byla peklo na koleckach, ale vse jede a doufam ze i pojede. Teploty na NB jsou zatim stejne (pri Orthosu), teploty CPU jsou o cca 10°C nizsi (30 minut Orhtos na BOX chladici a ted na Noctue) pri tichu. Box driv jel na max a hucel jako cirkularka. Mel bych ale dotaz: jak moc jste dotahovali sroub s pruzinou a zda jste na HR05 lepili ten penovy ramecek na ochranu jadra (ja ano).
    Naposledy upravil PetrT; 26.08.2007 v 17:57.

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

Standardní Chladič NB na GA-965P-(D)S3

Zdravím, nechci zakládat nové téma, takže dotaz ohledně chlazení NB na GA-965-DS3... Na cpu mám CM GeminII a předpokládal jsem, že mi bude chladit i pasiv chipsetu... Ten sice z kolmého pohledu o cca 50% přesahuje a tak nejspíše i chladí, ale vzhledem k mizerné ploše pasivu chipsetu to téměř není znát... S novým chladičem cpu jsem i trochu "přitlačil" na oc (fsb450) a na pasivu i přes ofuk taktak udržím ruku (tzn. situace se nezměnila...) Přidání větráku (5cm) před tento pasiv jeho teplotou taky příliš nehnulo a navíc se stal nejhlasitější součástkou v case

Pokud někdo ví o účinném a tichém chladiči NB, který nemá na výšku více jak 5,5 cm (TR HR-05SLI tam nijak dát nejde) a bylo to něco lepšího, než Zalman ZM-NBF47 (který by v tomto případě byl o něco účinnější než orig.pasiv - protože plocha žebroví je větší a příhodně natočená vzhůru) ať mi pls napíše...

Jinak jsem přemýšlel nad úpravami jiných chladičů (včetně gpu - AC Ac. S2), ale vše vyžaduje (mimo rozřezání žebroví - není až tak problém) ohnutí heatpipe - do čehož se mi z pochopitelných důvodů příliš nechce...

Takže jakákoliv rada (mimo koupi jiné desky) vítána

Vliv
    290

@S.Skull :
    Skus sa pzriet na obrazky par riadkov vyssie : http://4um.ocguru.cz/showpost.php?p=730106&postcount=8

Ak by si tam mal dost miesta (co ja pri TT BT zase nemam), tak by tam myslim siel nabastlit nejaky BOX z cpu (napr od AMD).
    Inak mne to takto ako to je nebezi pasivne, pretoze ruku tam udrzat ide, a je to rozhodne prijemnejsie nez s original / zalmanom nb-47, no bez dobreho prudenia to proste s tymto NB nepojde
    Ja tam mam momentalne vetrak z intel boxu pre s478 na 5V (hluk nie je problem), ktory mi ciastocne ofukuje aj RAM.

to Janikbanik
    Díky, tam jsem se díval už předtím, ale v mém případě mě vůbec nenapadlo nabastlit tam starý chladič cpu... možná by tam i něco vlezlo, ale kvůli uchycení mě to přijde o dost těžší, než bastlit nějaký chladič chipsetu, nebo vga - protože ty mají rozměr pasivu nad ihs menší a díky způsobu uchycení na úpravy IMHO snadnější - např. přichycení zalmanů na gpu mě přijde jednodušší na úpravu, než vymýšlet uchycení chladiče cpu...

Ještě jedna drobnost - jak tam máš ten svůj pasiv připevněný? Já bych to totiž potřeboval uchytit pokud možno stejným způsobem, jako je původní pasiv - počítačem občas hýbu, takže nechci lepit... (a nemám ani stojan na vrtačku, abych provrtával nějaký silnější pasiv - zvládnu taktak nějaký ten zohnutý plech a la uchycení vga chladičů - nehledě k tomu, že bych to určitě stejně nezvládl přesně provrtat napoprvé...)
    Pokud budeš mít čas, tak prosím popiš, nebo vlož nákres, nebo foto svého uchycení...
    Díky

Vliv
    334

popravde jsem te asi nepochopil. Proc jsi omezeny vyskou chladice na NB (5cm ?). To mas tak uzkou bednu ? Kdyz ti tam nejde dat HR05SLI, zkousel jsi tam podle obrazku napasovat HR05 ? Lidi v tomto threadu to tam snad dostali (uz si presne nepamatuju jak se co resilo). Dalsi text ohledne vrtani a GPU ci ceho jsem nepochopil uz vubec.

games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

to PetrT:
    proč ne tr hr-05, případně sli:
    Pokud se podíváš na desku (viz podpis a podobně i na uváděném odkazu), tak uvidíš umístění NB. Kousek dolu od procesoru je NB a další kousek pod ním už jediný PCI-E x16 slot na desce. Teď když na procesor umístím CoolerMaster GeminII, se dvěma 12cm větráky, tak mám zabraný prostor od zdroje až po (při pohledu svrchu) polovinu pasivu NB (a samozřejmě od zadní části case až skoro k mechanikám). HR-SLi tam nejde dát bohužel ani když tam není GeminII (dávali tam ne-sli verzi) proto, že shora a zespoda jsou tam vga a chladič (jakýkoliv) procesoru a ze stran kondenzátory...
    proč 5,5cm na výšku:
    vzhledem k tomu, že geminII při zasahuje vrchem přes podstatnou část pasivu NB, tak výška pasivu NB nemůže být více než 5,5cm (spíše méně) - protože to je přesně vzdálenost spodní strany žebroví a heatpipe G. od základní desky...
    proč vrtat:
    potřebuji chladič určený ať už (nejspíše) na GPU, či uřezaný z kdečeho nějakým stabilním způsobem přichytit k MB - nejlépe na podobné bázi, jak tam je připevněn originální...
    pár odkazů (bohužel jiná deska a v mém případě je geminII otočen o 90stupňů oproti fotkám a zasahuje nad RAM, jinak umístění NB a PCI-Ex16 slotu je v podstatě stejné, jako na fotce - jen mi tam chybí ten oranžový spodní a tak to takhle nevyřeším)
    http://modding.cz/?p=287&picture_id=2848

pokud bys měl nějaký nápad, budu rád...

Vliv
    334

Dik za vysvetleni, mrknu se na fotky. Divil jsem se proto, ze mam stejnou grafiku jak ty, "stejnou" desku a i kravu chladic na CPU a presto jsem tam HR05 dostal.

Tak uz chapu...stejne si neodpustim rejpnuti To vazne na CPU potrebujes takovou kravu ?

Asi bych to resil nakupem pasivu z GM ci nejakym starym PII slotovym chladicem - ty mely huste zebrovani - urezat, obrousit, udelat montazni diry pro svorky a pripnout. Ten 120mm vetrak by na ty huste zebra mohl stacit...
    Naposledy upravil PetrT; 03.09.2007 v 06:55.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání