Ja mam v C# napsanou pomerne velkou klientskou aplikaci na SQL 2005 jako tlustyho klienta. Použil jsem knihovny od infragistics NET advantage. Maximalní spokojenost. Graficky ani uživatelským komfortem se to nedá srovnat s ničím co jsem viděl. Dokonce už mám od ledna implementován i ribbon objekt z Office 2007. Na ikony-grafiku používám AWIcons pro.
Dále v tom mám napsaný enteprise ETL nástroj na transformaci binárních, ASN, apod. originálních souborů do ascii tvaru importovatelného SQL serverem.
Taktéž maximální spokojenost. Není to až tak o jazyku. Ale tom kdo to jak píše. Ať si kdo chce o M$ říká co chce, C# VS2005 je pro mě osobně výborný nástroj.
Přecházel jsem z VB6 a vbscriptu (Access) ... moc se mi nechtělo. Ale jsem spokojen. Bylo to fakt hodně práce všechno předelat. Možnosti jazyka a hlavně vývojové prostředí je přesně to co potřebuju abych s minimálními náklady udělal "velkou muziku".
Jinak vše běhá na clusterech v enterprise prostředí na ia64. Žadný rekompilace speciálně pro 64bit. Jen vezmu exe šoupnu ho kam chci a po prvním spuštění běhá jak víno. No kdo nezažil.....
Když jsem nedávno viděl visuální úroveň srovnatelné klientské aplikace napsané v Oracle forms ... musel jsem se držet ... abych .... radsi no comment.
Ale jsou to roky prace a ne jen moji ale par lidi, kteri umeli c++ a pomahali mi mi vytvaret cely ten konglomerat. Vetsina z nich uz by se na normalni praci na c++ taky nevratila. Snad na nejake specilitky viz vyse. Vsichni jedou už delsi dobu v c#. Ze zacatku to bylo fakt težke, ale po nějakém čase se to zlomí a už to jde v pohodě.
Takže bych se toho c# až tak nebál.
Sebekriticky musím ale přiznat, že nemám základ C ze školy a javu neznám vůbec, takže muj pohled je jistě subjektivní. Nicméně to co jsem potřeboval na reálný projekt mi to umožnilo, takže nemohu jinak než chválit.

Odpověď s citací