To jsme si asi nerozuměli, resp. možná jsi četl něco, co jsem nenapsal. Osobně nemám nic proti quartzu (sám mám pár quartzek a vím proč) a dokonce ani digitálkám a samozřejmě vkus a chutě jsou každého subjektivní věc (taky jsem, tuším, v diskuzi nekomentoval, co je hezké a co ne). Říkám jen, že nevidím důvod platit za něco, co člověk pravděpodobně nevyužije (porovná si se sebou každý sám), tj. přesně to, co jsem vyjmenoval i s důvody. Pokud sám patříš k těm, kteří tyhle funkce využijí a považuješ je tedy za smysluplné, tak proti tomu vůbec nic nemám, taky proč bych měl.
A pokud se řečnicky nahlas zeptám, jestli někomu stojí zato zaplatit 200 procent ceny navíc za solární napájení u hodinek, které při každodenním nošení budou dost možná odrbané dřív, než by došlo k první výměně baterie a že baterie vydrží obvykle 2-5 let, její výměna zabere do 10 minut, udělá jí kdokoliv a stojí pakatel, tudíž je to v libovolném horizontu neefektivní investice, tak opravdu vím, proč tu otázku pokládám - ne protože bych neměl rád quartz nebo Casio, ale protože to může potenciálnímu kupujícímu ušetřit dost peněz (anebo ne, pokud si chce prostě koupit "high-tech" pocit, že mu hodinky napájí světlo - bez ohledu na to, že v těch hodinkách baterie, nebo její funkční ekvivalent, stejně je - a nakonec proti kupování pocitu u hodinek opravdu nemám vůbec nic).