ja osobne som zacal kedy strasne davno s GWBasic na Didaktiku alfa ... ale to je uz trochu davnejsie nez kopa ludi vobec pamata ...
osobne som riadne zacal programovat v C - za 2 dni som precital knihu od herouta a odvtedy programujem vsetko mozne a vo vsetkom moznom - C, C++ (multilpatformovo), HTML, PHP, MySQL, LUA, shell scripty, TCL, Java ...
proste vzdy ked som nieco potreboal tak som si nastudoval zaklady daneho jazyka a nakodil si to - najblizsie idem kvoli bakalarke studovat Java servlety
osobne ale myslim ze staci sa naucit niektory "normalny" programovaci jazyk a potom uz nie je problem zvladnut dalsie
takze ja osobne by som na zaciatok asi odporucil Javu (aj ked donedavna som ju neznasal a neovladal) - predsa len je multiplatformova, ma dobre implementovany objektovy princip programovania, kopec dostupnych kniznic a dokumentacie
MS Visual veci tiez nie su spatne, ale z mojich vlastnych skusenosti tam buvaju problemy s dokumentaciou, nie su k tomu tolke kniznice a kopa ludi moze mat problemy so zvladnutim systemu pointerov (C# to uz ma mozno lepsie - nepoznam, nerobil som v tom)
takze moje vlastne odporucanie vychadzajuce z dlhorocnych skusenosti je zacat s Javou, neskor v pripade potreby po zvladnuti Javy skusit MS Visual - Java totiz nauci vacsej discipline