Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: V jakem jazyku programovat?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: V jakem jazyku programovat?

ja osobne som zacal kedy strasne davno s GWBasic na Didaktiku alfa ... ale to je uz trochu davnejsie nez kopa ludi vobec pamata ...
    osobne som riadne zacal programovat v C - za 2 dni som precital knihu od herouta a odvtedy programujem vsetko mozne a vo vsetkom moznom - C, C++ (multilpatformovo), HTML, PHP, MySQL, LUA, shell scripty, TCL, Java ...
    proste vzdy ked som nieco potreboal tak som si nastudoval zaklady daneho jazyka a nakodil si to - najblizsie idem kvoli bakalarke studovat Java servlety
    osobne ale myslim ze staci sa naucit niektory "normalny" programovaci jazyk a potom uz nie je problem zvladnut dalsie
    takze ja osobne by som na zaciatok asi odporucil Javu (aj ked donedavna som ju neznasal a neovladal) - predsa len je multiplatformova, ma dobre implementovany objektovy princip programovania, kopec dostupnych kniznic a dokumentacie
    MS Visual veci tiez nie su spatne, ale z mojich vlastnych skusenosti tam buvaju problemy s dokumentaciou, nie su k tomu tolke kniznice a kopa ludi moze mat problemy so zvladnutim systemu pointerov (C# to uz ma mozno lepsie - nepoznam, nerobil som v tom)

takze moje vlastne odporucanie vychadzajuce z dlhorocnych skusenosti je zacat s Javou, neskor v pripade potreby po zvladnuti Javy skusit MS Visual - Java totiz nauci vacsej discipline
    Naposledy upravil Lopo; 12.07.2007 v 08:03.

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

2Lopo: Jak jsem psal, C# je moderni programovaci jazyk, podobny Jave. Takze pointery tam v podstate nejsou, resp. je vubec neni nutne pouzivat. Pracujes s referencema jako v Jave. Dokumentace k .NET je imho mnohem lepsi nez Javovska. Ke vsemu jsou nejake priklady a popis je dost rozsahly... MS Visual, jak pises, je vyvojove prostredi a je jen na programatorovi, jaky jazyk si zvoli..klidne tam muzu delat s obycejnym ceckem, stejne tak dobre s .NET/C#/VB.NET a mnoho dalsich (.NET umoznuje vyuzit v podstate jakykoliv jazyk, pro ktery je napsan .net prekladac - namatkou treba i php.
    Pokud jde o podporu platforem, funguje sice .net jen na MS systemech (vcetne nekterych mobilnich), ale je mozne zkusit projekt Mono.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Dokumentace Javy je s dokumentací .NET bohužel nesrovnatelná... .NET jí má prostě lepší.

V Monu jsem zrovna nedávno dělal jeden malý prográmeka bylo to OK, ale na velké spolehlivé projekty IMHO prostě nemá už jen kvůli tomu, že není od MS a vždycky bude jen "dohánět" to, co už v oficiálním .NET je... (opravte mě pokud se pletu )
    -- under construction --

Kluk k sežrání Avatar uživatele xvojta
    Věk
    43
    Vliv
    287

Citace Původně odeslal Kaltas Zobrazit příspěvek
    Dokumentace Javy je s dokumentací .NET bohužel nesrovnatelná... .NET jí má prostě lepší.

V Monu jsem zrovna nedávno dělal jeden malý prográmeka bylo to OK, ale na velké spolehlivé projekty IMHO prostě nemá už jen kvůli tomu, že není od MS a vždycky bude jen "dohánět" to, co už v oficiálním .NET je... (opravte mě pokud se pletu )
    to ano, jestli se MS musi neco nechat... tak to je jejich technet server... zatim bylo jen minimum veci, co bych tam nenasel...

pro zacatecniky super... spousta prikladu, nazornyho vysvetleni...
    Surface 3 Pro + Nokia Lumia 930 + Volvo V60 D5 + Ford Capri '79 2.3V6 project = mobilní
    ...omnia mea meacum porto...
    WS: ...i5@3,3GHz...16GBram...4TBwd... ATI Rad HD 6870 1GB

Primlouvam se k Jave nebo cistemu Cecku. Java se da naucit do urcite urovne velmi rychle, pak to chce uz stourani. Vyhody jsou lepsi vykon/rychlejsi start oproti .net, krome enterprise veci je licencovana pod licencemi FSF, tzn. je plne otevrena. Jako plus se pocita bezproblemova multiplatformnost a celkove slusna vyzralost jazyka. Bohuzel mam taky cest pracovat s kopou .NET aplikaci a muzu potvrdit, ze je to des a hruza, odtud taky prameni moje (ne)sympatie.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Zajimalo by me, co konkretne je na .NET ten "des a hruza" ?
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Ja mam v C# napsanou pomerne velkou klientskou aplikaci na SQL 2005 jako tlustyho klienta. Použil jsem knihovny od infragistics NET advantage. Maximalní spokojenost. Graficky ani uživatelským komfortem se to nedá srovnat s ničím co jsem viděl. Dokonce už mám od ledna implementován i ribbon objekt z Office 2007. Na ikony-grafiku používám AWIcons pro.

Dále v tom mám napsaný enteprise ETL nástroj na transformaci binárních, ASN, apod. originálních souborů do ascii tvaru importovatelného SQL serverem.
    Taktéž maximální spokojenost. Není to až tak o jazyku. Ale tom kdo to jak píše. Ať si kdo chce o M$ říká co chce, C# VS2005 je pro mě osobně výborný nástroj.

Přecházel jsem z VB6 a vbscriptu (Access) ... moc se mi nechtělo. Ale jsem spokojen. Bylo to fakt hodně práce všechno předelat. Možnosti jazyka a hlavně vývojové prostředí je přesně to co potřebuju abych s minimálními náklady udělal "velkou muziku".

Jinak vše běhá na clusterech v enterprise prostředí na ia64. Žadný rekompilace speciálně pro 64bit. Jen vezmu exe šoupnu ho kam chci a po prvním spuštění běhá jak víno. No kdo nezažil.....

Když jsem nedávno viděl visuální úroveň srovnatelné klientské aplikace napsané v Oracle forms ... musel jsem se držet ... abych .... radsi no comment.

Ale jsou to roky prace a ne jen moji ale par lidi, kteri umeli c++ a pomahali mi mi vytvaret cely ten konglomerat. Vetsina z nich uz by se na normalni praci na c++ taky nevratila. Snad na nejake specilitky viz vyse. Vsichni jedou už delsi dobu v c#. Ze zacatku to bylo fakt težke, ale po nějakém čase se to zlomí a už to jde v pohodě.

Takže bych se toho c# až tak nebál.

Sebekriticky musím ale přiznat, že nemám základ C ze školy a javu neznám vůbec, takže muj pohled je jistě subjektivní. Nicméně to co jsem potřeboval na reálný projekt mi to umožnilo, takže nemohu jinak než chválit.

Citace Původně odeslal Anduril Zobrazit příspěvek
    Zajimalo by me, co konkretne je na .NET ten "des a hruza" ?
    BBR rulez

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání