Máte nějaké dobrý tip? Mě se docela zamlouvá tento SONY: http://www.fotoexpert.cz/kompaktni-d...bershot-dsc-h2
Máte nějaké dobrý tip? Mě se docela zamlouvá tento SONY: http://www.fotoexpert.cz/kompaktni-d...bershot-dsc-h2
Díky bože za křemík
Doporučím Ti nové číslo Computeru, kde je v testu 20 DF:Rozdělení: Ultrazoomy a EVF a druhá kategorie kompaktní fotoaparáty. Chceš vypsat jednotlivé modely dle rozdělení?
Jsem v podobné situaci a určitě se tento článek hodíBýt Tebou, tak si nejprve zvolím priority a vlastnosti, které požaduji, pak teprve vybíral mezi modely, které to splní...
Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.
k tomu sony
Světelnost objektivu F 2.8-3.7
3.7 je nejak strasne malo, nie?
moj compact od cannonu ma F 2.8-8
MSI K8N Neo FSR, Sempron 2800+, 2x 512MB DDR, 7600GS, SB Live, 80 GB Maxtor, WD3200AAKS, LG GSA-H12L, Acer 1951Cs, G25, Genius SP-HF 2000X, N95
v kategórii evf by som ti odporučil FUJIFILM FINEPIX S6500fd. Počul som naň len samú chválu, vďaka väčšiemu snímaču má na kompakt veľmi nízku hladinu šumu. Nevýhodou môže byť nižšie rozlíšenie elektronického hľadáčika a použitie drahších xD kariet (je možné použiť aj CF, ale tie sú zas pomalšie) a takisto jeho veľkosť (hmotnosť), výhodou zas spomínaný nízky šum, manuálne ostrenie a zoom na prstenci objektívu, široký koniec začína na 28mm a fotí do RAWu.
Cena je +- 7800Kč bez karty.
review na dpreview, fotografovani.cz
intel C2D6320@3395MHz (485x7), TTSonicTower+CollaboratoryLiquidPro, Abit IP35PRO, Sapphire 3850, 2x2GB A-Data EE, WD5000AAKS + Spinpoint 160GB + OCZ Core2, Nec, Corsair 520W, zabalene v 3R NeonLigt Black. Logitech Dualooptical, MX510, Hyundai Q790 + 24" Dell 2407WFP
PrsonlDidžitlEjsistnt Compaq iPaq 3870, komjunikejtor glofiish X500+
cim mensi je svetelnost na dlouhym ohnisku, tim lip ... cituju z fotoaparat.czTakze pokud ty mas na dlouhym ohnisku osmicku, tak uz musis mit fakt dobry svetelny podminky, aby si s tim neco vyfotil (teda aspon pokud to vsechno chapu spravneSvětelnost je bezrozměrné číslo vyjadřující poměr osvětlení citlivé vrstvy filmu k jasu snímaného objektu.)
Ještě si dovolím doplnit:
Opravdu zvaž své požadavky, plno fotoaparátů může vypadnout zadáním např. podmínky nemít akumulátor (ale AA), mít stabilizátor, možnost použít externí blesk apod.
Vzhledem ke sledování podobných DF, doplním zajímavé postřehy pro S6500fd, s tím, že podrobnější klady i zápory jsou zmíněny v mnoha recenzích, prostě to vem jako stručný souhrn (z recenzí a diskuzí) pro a proti. V ruce jsem ho neměl, fotky jsou snadno dosažitelné na netu.
+ kvalita fotografií
+ nešumí (ve srovnání s podobnými EVF má mnohem méně šumu)
+ široké ohnisko
+ dostačující rozsah
+ RAW
+/- velký a těžký
+/- menu (občas se někomu zdá složitější)
+/- automatika nemá nejlepší výsledky (první reakce po zakoupení jsou občas zklamáné), po "sžití" se s df a využití manuálního nastavení se výsledky lepší => vhodné pro typy lidí, kteří se rádi učí a mají chuť proniknout do digitální fotografie víc než nabízí obyčejný kompakt (vhodný pro náročnější amatéry)
- chromatická aberace
- chybí stabilizátor
- chybí sáňky pro externí blesk
- plastový závit na stativ
- xD karty (cena)
- displej v EVF hledáčku má úhlopříčku 0,33" a rozlišení 115 000 bodů (málo)
- rušivé zvuky u videa
- přístroj nepodporuje USB mass storage (podporuje PTP - picture transfer protocol) a z toho plynoucí možné problémy
Pokud máš opravdu limit 8k, pak S6500fd bude asi dobrou volbou. Nejlepší ceny jsou v současnosti kolem 7550-7600Kč, což znamená, že zbytek do 8k vystačí i na 1GB xD (nejlevnější jsou kolem 550Kč). U Tebou vybraného Sony bych si dal pozor na průměr případných filtrů a jejich ceny (v případě DSC-H9 je průměr 74mm a cena takových filtrů je vyšší).
Ve vyšší kategorii určitě stojí za zvážení vítěz testu v Computeru - Canon PowerShot G7, ovšem při zkousnutí absence raw a např. malého hledáčku...
Pokud bys hledal pouze kvalitní cvakátko, pak mě napadá Fujifilm FinePix F40fd (kladně ohodnocen jak v Computeru, tak i v jiných recenzích)
EDIT: Koukni sem na fotky z S6500fd![]()
Naposledy upravil Brogg; 09.07.2007 v 03:26.
Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.
je to mozne. ja do toho fotografovania moc nevidim
mne ide o to, ze ja si mozem vybrat, ci budem fotit s F 2.8 alebo 8
ano, na F8 treba moc svetla, lenze ja tak fotit nemusim. to sony nemoze.
o to mi slo.
mozno to z nejakeho dovodu nevadi, mozno je to dobre, ja fakt neviem, ale mne to prijde ako nevyhoda.
MSI K8N Neo FSR, Sempron 2800+, 2x 512MB DDR, 7600GS, SB Live, 80 GB Maxtor, WD3200AAKS, LG GSA-H12L, Acer 1951Cs, G25, Genius SP-HF 2000X, N95
no imho to, co si ty vybiras, zas neni svetelnost (to je nemenna vlastnost objektivu), ale clona (tedy ty cisla 2.8, 5.4, 8 znamenaj poměr ohniskové vzdálenosti objektivu a průměru vstupního otvoru objektivu při daném nastavení clony) ... takze jak velka se ti udela dira pres kterou prochazi svetlo na chip... to ma vliv na vykresleni detailu nebo na hloubku ostrosti
Naposledy upravil basik; 09.07.2007 v 10:34.
NTB - nejake Lenovo
PC - Intel i5 netaktovany
fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
technical diver , deep full nitrox 75m :)
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)