Moje 4 roky stara sestava kolem chipsetu i875 pomalicku prestava stihat, a asi je cas na upgrade. Jak tam koukam na soucasny stav, budu muset vyhodit vsechno
Jelikoz uz HW tak podrobne nesleduji jako driv, chtel bych pozadat vas co jste vice v obraze co koupit. Financne nemam dead-line pres kterou se nemuzu prehoupnout, ale byl bych rad aby se vzalo neco supr cena/vykon, podobne jako kdyz sem kupoval PC minule - neco jako nejnizsi high-end - a zase jsem mel par let klid. O OC mi uz taky ani tak nejde (starnu?), potrebuju aby to co mozna bezproblemove slapalo (samozrejme nejakemu mensimu se nebranim).
Nejvyuzivanejsi prace na PC je Photoshop.
nad cim dumam:
1) CPU
Intel C2D (podminkou, nechci AMD)
vyplati se brat 1333 MHz FSB? Stoji stejne, krom toho ze "dodani: nezname".
Intel Core2 Duo E6550 2,33GHz 4MB 1333MHz 775pin BOX
2) Deska
Nevim jestli potrebuji P35 - ale jestli to je nejnovejsi tak asi jo ne?
Asus P5K-E/WIFI-AP - Intel P35
3) RAM
Tady nevim jestli jestli vzit 2GB nebo 4GB (ted mam 2.6GB a nejak se mi nechce zpet)
v pripade ze bych bral 4GB tak 2 x 2GB nebo 4 x 1GB moduly? Cetl jsem ze P35 ma mit quad-channel takze by mely byt 4 stejne moduly lepsi volbou?
Na CC je u vsech rozumnych 4GB modulu kolem 6k kč zase "neznama", tak nevim co brat...
4) Grafika
nemam tuseni. Nehral jsem asi pul roku a nejak to neplanuju menit, krom toho ze chci oprasit Live For Speed. Vzdy jsem mel ATI, ale ted kdyz je to pod AMD... Nepotrebuji tedy zadnou predrazenou vec, ale kdyz uz to musi byt tak at to neco utahne.
5) HDD
Neco ticheho spolehliveho a rychlehoI uvazuji o 2 discich (system/data). System je jedno, tam by stacil trebas i Raptor (neni to turbina?) a data alespon 300 GB+.
6) DVD
Aby to smazilo co mozna nejvic, klasika. Je asi sto modelu za stejnou cenu, nevim. Mozna jestli se vyplati SATA, tak proc ne, at muzu vyhodit ATA kabely. Mela by byt cerna, doted jsem mel Plextory a spokojenost, ale je mi to vice mene jedno.
7) Zdroj
Dost jsem cetl chvaly na tento Corsair... 12cm auto-regulated fan podminkou, tichy spolehlivy. Neurazil bych se modulovatelnou kabelazi ve flexu, ale preziju to bez ni (flexovat ale fakt nehodlam, to je jeden z nejhorsich zazitku)
Corsair Power Supply HX520 520W
8 ) Zvuk
To si necham svou zanovni E-MU 1212m PCI.
Takze diky za pripominky a tipy, rad si necham poradit![]()