Citace Původně odeslal xlendi Zobrazit příspěvek
Ale abych nekriticky nechválil - Vista je strašně, ale strašně žravá! Jako skutečné funkční minimu pro Home Premium je dvoujádrový procesor, 1 GB paměti, aspoň půlgigová grafická karta a pro to, aby to trochu šlapalo, ještě 2 GB fleška s nastaveným ReadyBoost. Tak to jakž takž jde, ale v Aeru mám vypnutá průhledná okna. Bez toho zapnutého ReadyBoostu se na to ale skoro nedalo dívat (po zkušenostech s novým notebookem a celkem svižnými XP se SP2). Vážně jsem uvažoval o další gigové paměti, ReadyBoost mě ale příjemně překvapil.
Nepleťme si dojmy s pojmy. Visty rozhodně nepotřebují 512 MB VGA, taky není na co, rozhodně není minimem dual-core (výhodou ano), tam jde spíš o to, na jak rychlém single-coru je kdo viděl (na Dothanu kolem 2 GHz chodí jak víno). A ReadyBoost dělá něco jiného, než si zřejmě myslíš - zrychluje spouštění aplikací, s vlastní rychlostí systému/aplikací nemá moc co do činění.

btw: Visty jsou obecně na konfiguraci, kterou bych tady a teď označil za lehce nadstandardní (dual-core, 2 GB RAM) v uživatelských operacích svižnější než XPčka. Na slabém hardwaru je to o něčem jiném.