Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Asus P5B - pocitac sa nechce spustit

Standardní Asus P5B - pocitac sa nechce spustit

Caute,
    potreboval by som pomoct s takymto problemom:
    skladali sme s kamaratom jeho novy pocitac so MB Asus P5B a procesorom C2D E6350. Vsetko sme dobre pozapajli, az na to, ze sme omylom zapojili chladic procesora do konektoru na doske, ktory je urceny na zapojenie ventilatora na skrinke a naopak ventilator na skrinke do konektora urceneho na procesor.
    Pocitac sa rozbehol, ale ptom napisal nico v tom zmysle ze: hardware error cpu fan a vypol sa. No a odvtedy nechce vobec nabehnut, aj ked sme to zapojili spravne a resetovali bios.
    Proste zapneme pocitac a on nic. Zdroj je pritom v poriadku, takze mi to vychadza na tu zakladnu dosku. Dufam ze sme ju neodpalili my s tym zlym zapojenim ventilatorov.......
    Neviete mi prosim niekto poradit co s tym?
    Vdaka.

Standardní Re: Asus P5B - pocitac sa nechce spustit

Tím co píšeš se nic určitě stát nemohlo. Teda pokud ten FAN pro bednu nebyl nějakej vadnej (zkrat,..). Zkontroloval bych znovu všechno ostatní, jestli je správně zapojený a nikde se nedotýká co nemá..
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Vytiahni napajanie (kabel do elektriny) zo zdroja, chyt sa miesta, kde su kontakty zdroja kde bol kabel, aby si ho uzemnil.

Stlac reset, zapoj kabel naspat, stlac reset, zapni comp.

Nepomohlo ?

...jen za svitu Luny a PC svatojánským kvítím obložený...

sry za, ale nedalo mi to Kde sou ty časy, kdy se zaplo ZX Spectrum a všechno fungovalo...

Na tohle mám už odpojovací zásuvku přes spínač, taky sem to už párkrát použil.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Ja som uz skusal vsetko mozne, vytiahol som ho zo zasuvky, resetoval jumper, vybral baterku a nechal som ho tak 10 minut bez baterky a elektriny, zdroj som vymontoval a napojil na moj pocitatc a normalne isiel.
    Inac ta doska ma aj taku led diodu a ta normalne svieti, len sa proste odmieta zapat....

Jako poslední štaci zkus vyndat MB na stůl a zapojit pouze desku s CPU a RAM (měl by se minimálně roztočit větrák na CPU). Pokud nezabere ani tohle, tak zkusit jinej větrák na CPU (teoreticky, kdyby v něm něco odešlo a MB to špatně vyhodnotil).

Ale IMHO to vypadá na servis

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání