No v utorok som si ho teda skutocne nahodil na stoltakze par kratkych postrehov, pretoze na viacej neni casu (upozornujem, ze nie som pixel counter a ani na LCD nehladam chyby ked neudieraju do oci ...):
- velmi dobra "noha", to maju aj ine HPcka triedy LP
- USB hub je super vec, to je skusenost aj z LP2065
- ovladacia aplikacia je tiez super, umoznuje napriklad prepinat profily jasu a kontrastu
- tovarenske nastavenie je IMHO prilis jasne/vyhulene, co sposobovalo, ze strasne vyliezal sum oproti mojmu sucasnemu LP2065 so S-IPS. Zrejme to je tym, ze papierovo ma 24ka 500jas a 1000kontrast proti 300 a 800 co mam na tej 20tke. Vyriesil som to upravou gama krivky v ovladacoch, ktora vobec neovplivnila dynamicky rozsah a stiahla to uplne do normalu
- velkost bodov je trosicku vacsia ako u 20" UXGA ale iba o malicko, vidiet to aj na prilozenej fotke podla rozdielov fyzickej vysky proti rovnako velkemu (v pixeloch na vysku) LP2065 vedla
- oproti s-ips lp2065 ma lepsie uhly a tiez aj lepsiu ciernu, farebne sa subjektivne zda byt rovnako dobry ako lp2065, nemeral som to vsak zatial kalibracnou sondou - nahodil som len default profil. Ocakavam vsak ze to bude niekde medzi Delta E 1 a 2 co je vlastne super
- filmy su ovela vacsieale zase uz to skoro nespasi ani ffdshow a bezne 350MB serialove ripy uz nie su uplne super, ked pri tom clovek sedi blizko ...
viac ma takto od boku nenapada, dalsie postrehy snad este doplnim neskor ...
P.S.> moje sukromne resume je vymena, tj. LP2065 je na predaja naviac si doupim zaruku z 3 na 5 rokov asi za 650 Kc
![]()