Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Prosba o radu - domaci "jukebox"

Standardní Prosba o radu - domaci "jukebox"

Zjistil jsem, ze vetsinu casu mam sve PC zapnute jen kvuli tomu, aby mi hrala muzika. Je to sice stara herka s A-XP, ale i tak bude ta spotreba rekl bych vyrazne nad 100W, coz mi prijde prilis jen kvuli muzice, proto jsem se rozhodl s tim neco delat. Problem je, ze nejsem zrovna bohac a vlastne ani presne nevim, co hledam. Mozna bude lepsi, kdyz to rozepisu do bodu

1. Chci neco, co prehrava muziku, nedela moc hluku a nezere zbytecne proud
    2. Chci, abych si mohl pustit muziku na noc a pri probuzeni mi jeste hrala (jinymi slovy musi mit "zasobnik" hudby na nekolik hodin)
    3. Chci, aby to nestalo prilis mnoho penez
    4. Chci, aby bylo mozne ovladat to nezavisle na necem jinem (pocitac, televize, ...)

Zatim jsem mel nekolik napadu, ale vsecky zatim na necem shorely. Prvni byl koupit si HDD MP3 prehravac, veskerou hudbu hodit do nej a hrat z nej. Problem je, ze abych tu hudbu nemusel moc cyklovat, tak by to musel byt aspon tak 30-40GB prehravac - a ty jsou proste neunosne drahy (~10K).
    Jinym resenim by bylo neco, co prehrava MP3 z DVD, jenze to bezny hifi veze neumi a dvd prehravac se spatne ovlada, pokud neni pripojen na TV (jestli vite o nejakem, ktery se da slusne ovladat i bez ni, poradte). Poslednim resenim by byl nejaky pocitac vyhrazeny ciste na hudbu, kdyby to bylo nejake PII, tak moc nezere a staci, jenze tam je problem se skladnosti, hlucnosti, snadnosti ovladani, pripojenim disku s daty/jejich sdileni na ostatni pocitace apod.

Zkratka a dobre jsem v pasti, jestli mate nekdo nejaky napad, poradte, budu velmi vdecny Pro Brnaky je samozrejme nejaka pivni odmena pri nejblizsi prilezitosti...
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní Re: Prosba o radu - domaci "jukebox"

Nevim, jaka je horni hranice tveho rozpoctu, ale uvazoval bych byt tebou o nejakem starsim iMacu:

1) az na obrazovku jsou vsechny komponenty z notebooku, takze ma naprosto minimalni spotrebu a je totalne tichy

2) nezabira moc mista a pritom je porad celkem pouzitelny (pokud zkousnes design a barevne kombinace)

3) pouzity se da sehnat za celkem slusne penize (viz. na grafice ted nabidka za 3K), staci do nej svihnout velky IDE disk, nebo pres USB pripojit externi boxik

4) bod specialne pro tebe: vali na nem linux
    Naposledy upravil Zilla; 15.06.2007 v 06:21.
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Tak tohle by mela zvladnout v pohode nejake celeron ci PII 300 az P III. Kdyz vyberes spravny kus tak ti bude stacit pasivni chlazeni na vsem mimo zdroje. Spotreba par desitek W, vcetne disku. A pokud tam bude dost pameti, tak se necha pouzit i na web, coz se obcas hodi.

Pokud je rozpocet nizsi, tak ti bude stacit cokoliv od 75Hz, coz je v cene "za odvoz"

Vim, jenze pokud to nebude notebook, tak tam je problem s jeho ovladanim - budto budu muset pripojit nejaky monitor/LCD, a to zabere relativne dost mista, nebo to budu muset ovladat z jineho pocitace, czo nesplnuje bod 4 Kdybych pak chtel udelat neco s tim, co hraje, tak musim zapnout kompl, to je silene neprakticky a brzo by me to prestalo bavit...

ad iMac: to by musela byt tak G4, ta zas tolik mista nezabira G3 je velka krava, furt je to minimalne velikosti monitoru... to rovnou muzu koupit nakej slim desktop a malej monas

kazdopadne diky a keep it going!

apropo, co se tyce horni hranice rozpoctu... Taky to zavisi na tom, co by danej stroj umel. Kdyby to byl treba ten HDD mp3 prehravac prenosnej, tak tim padem muzu odbourat svuj dosavadni prehravac, tudiz je ta hranice vys... A navic je ted leto prede mnou, takze muzu brigadnicit, rekl bych, ze cena se odviji od zajimavosti reseni, nicmene by to melo byt urcite vyrazne mene nez nejakych 9 tisic za hdd mp3
    Naposledy upravil Wohmatak; 15.06.2007 v 08:24.
    Photoblog | Kapela

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Pokud bys sehnal, tak by mohlo bejt dobrý řešení monitoru PS one lcd.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Pokud bys sehnal, tak by mohlo bejt dobrý řešení monitoru PS one lcd.
    Dik moc, zkusim po tom kouknout, pres tohle by se dal pohodlne ovladat bud kompl nebo ten dvd prehravac, to je fajn
    Photoblog | Kapela

Member Avatar uživatele 007
    Vliv
    259

Svého času sem experimentoval s PC jako přehrávačem MP3 do auta.Použil sem nějakou desku s PII 333MHz s integrovanou grafikou a zvukovkou (vrak kancelářského kompu,žádná rozšířitelnost,ale miniaturní deska).Jako display sem použil 4-řádkovej display připojenej na paralelní port a na ovládáni tišták z nejlevnější klávesnice s vyvedenými tlačítky pro ovládání Winampu.Jako soft sloužil okudlaný W98 a plugin do Winampu na ovládání LCD (uměl PC i vypnout, restartovat a spoustu jiných věcí).Zdroj byl vlastní výroby na 12V.
    Makalo to skvěle na stole,ale po ještě nedokončené montáži do vozu se někomu přehrávač zalíbil a v noci ukradl většinu komponentů i autorádiem a tím pokus skončil.
    C2D 4600,2*Kingston HyperX 1GB PC3200,Leadtek 7600GT,UATA 120G SEAGATE Barracuda+SATA 250G SEAGATE Barracuda,ADMtek AN983 10/100 PCI,Asus P5PE-VM,GSA 4163B,GCC 4480B,19\"LCD LG-L194WT-SF

Citace Původně odeslal Wohmatak Zobrazit příspěvek
    Zjistil jsem, ze vetsinu casu mam sve PC zapnute jen kvuli tomu, aby mi hrala muzika. Je to sice stara herka s A-XP, ale i tak bude ta spotreba rekl bych vyrazne nad 100W, coz mi prijde prilis jen kvuli muzice, proto jsem se rozhodl s tim neco delat. Problem je, ze nejsem zrovna bohac a vlastne ani presne nevim, co hledam. Mozna bude lepsi, kdyz to rozepisu do bodu

1. Chci neco, co prehrava muziku, nedela moc hluku a nezere zbytecne proud
    2. Chci, abych si mohl pustit muziku na noc a pri probuzeni mi jeste hrala (jinymi slovy musi mit "zasobnik" hudby na nekolik hodin)
    3. Chci, aby to nestalo prilis mnoho penez
    4. Chci, aby bylo mozne ovladat to nezavisle na necem jinem (pocitac, televize, ...)

Zatim jsem mel nekolik napadu, ale vsecky zatim na necem shorely. Prvni byl koupit si HDD MP3 prehravac, veskerou hudbu hodit do nej a hrat z nej. Problem je, ze abych tu hudbu nemusel moc cyklovat, tak by to musel byt aspon tak 30-40GB prehravac - a ty jsou proste neunosne drahy (~10K).
    Jinym resenim by bylo neco, co prehrava MP3 z DVD, jenze to bezny hifi veze neumi a dvd prehravac se spatne ovlada, pokud neni pripojen na TV (jestli vite o nejakem, ktery se da slusne ovladat i bez ni, poradte). Poslednim resenim by byl nejaky pocitac vyhrazeny ciste na hudbu, kdyby to bylo nejake PII, tak moc nezere a staci, jenze tam je problem se skladnosti, hlucnosti, snadnosti ovladani, pripojenim disku s daty/jejich sdileni na ostatni pocitace apod.

Zkratka a dobre jsem v pasti, jestli mate nekdo nejaky napad, poradte, budu velmi vdecny Pro Brnaky je samozrejme nejaka pivni odmena pri nejblizsi prilezitosti...
    A co takhle koupit CD changer na 100 nebo 300 CDček?
    například tento

http://www.sonystore.cz/default.aspx...5&shopitem=424

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    297

Ehm, changer CD? To se jeste prodava, to tedy cumim v dobe, kdy se da na jeden 500GB disk narvat 800+ CD, jen zgrabovanych do wav. Ale k veci, pokud je 10K moc penez, myslim, ze se ti nepodari postavit nic rozumneho. MP3 player by bylo nejelegantnejsi reseni, nemuzu si pomoci.
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Citace Původně odeslal Halen Zobrazit příspěvek
    Ehm, changer CD? To se jeste prodava, to tedy cumim v dobe, kdy se da na jeden 500GB disk narvat 800+ CD, jen zgrabovanych do wav. Ale k veci, pokud je 10K moc penez, myslim, ze se ti nepodari postavit nic rozumneho. MP3 player by bylo nejelegantnejsi reseni, nemuzu si pomoci.
    Mne prijde teda 10K dost penez za neco, co bude "jen" hrat muziku Uprimne receno me ta situace docela sokuje, dvd prehravace se dnes bezne prodavaji za litr a mne by navic stacil akorat vetsi displej, coz by se i s naklady na upravu firmwaru atd. muselo vejit do 2K, ja bych klidne nabidl i 3, kdyby to byl nejaky vychytany kousek, tak treba i vic... Ale nic takoveho proste neni :\ Ciste teoreticky by mi stacila i nejaka mutace iRiveru SlimX, ktera by umela cist DVD...

ad changer: i 300 CD by mohlo byt malo a naklady na koupeni changeru, CD a cas, ktery bych stravil vypalovanim, se opravdu nevyplati...

Idealni by bylo neco jako psal 007, asi zacnu shanet nejake male LCD...
    Naposledy upravil Wohmatak; 16.06.2007 v 00:30.
    Photoblog | Kapela

Mne prijde teda 10K dost penez za neco, co bude "jen" hrat muziku Uprimne receno me ta situace docela sokuje, dvd prehravace se dnes bezne prodavaji za litr a mne by navic stacil akorat vetsi displej, coz by se i s naklady na upravu firmwaru atd. muselo vejit do 2K, ja bych klidne nabidl i 3, kdyby to byl nejaky vychytany kousek, tak treba i vic... Ale nic takoveho proste neni :\ Ciste teoreticky by mi stacila i nejaka mutace iRiveru SlimX, ktera by umela cist DVD...

ad changer: i 300 CD by mohlo byt malo a naklady na koupeni changeru, CD a cas, ktery bych stravil vypalovanim, se opravdu nevyplati...

Idealni by bylo neco jako psal 007, asi zacnu shanet nejake male LCD...
    Já myslel, že CDčka máš a jen bys je do něj naházel, ale pokud je to takto, tak nejlevnější mirosystém, který podporuje MP3 a má USB pro připojení flashdisku - buď tam dáš flešku nebo jedno CD-RW plný MP3 nebo připojíš USB HDD.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Já myslel, že CDčka máš a jen bys je do něj naházel, ale pokud je to takto, tak nejlevnější mirosystém, který podporuje MP3 a má USB pro připojení flashdisku - buď tam dáš flešku nebo jedno CD-RW plný MP3 nebo připojíš USB HDD.
    Vis o nejakym overenym, ktery zvladne velky disky? Slysel jsem, ze u takovych stroju neni problem pripojit flashku, ale na velky disky se nechyta
    Photoblog | Kapela

Vis o nejakym overenym, ktery zvladne velky disky? Slysel jsem, ze u takovych stroju neni problem pripojit flashku, ale na velky disky se nechyta
    Ověřený nemám, ale když zvládne 4GB flashku, tak si myslím, že už zvládne i USB HDD. 2GB ještě není rozhodující, protože 2GB může být i na FAT16.
    Ovšemže disk ten USB pevný disk musí být ve standartu Mass Storage Class a musí na něm být jen jedna primární partition s FAT32. Ještě možná další problém by mohlo být napájení toho HDD jen přes USB.

Ale 4GB flash disk dneska stojí 900,- s daní a na něj se vleze 76hodin MP3 (kompresi oproti WAVu 1:10).

Velmi dobrej napad, normalne bych pocitac mohl mit zapojenej do te veze a kdyz bych ho nepotreboval, tak bych si udelal "playlist" na flashce a vypnul kompl... Dik!
    Photoblog | Kapela

Tak zatim vede Paoluv napad, nasel jsem si sikovne prehravace:
    http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=71591
    nebo kvalitnejsi (aspon podle znacky) http://www.pixmania.cz/cz/cz/537937/...-dvp5160.html#

Kdyby mel nekdo jeste nejaky napad, sem s nim, tohle furt 100% neresi problem se snadnou ovladatelnosti Nicmene pokud uz nic nevymyslim(e), asi se k nemu uchylim... Snad vam aktivnim udelala radost karma
    Photoblog | Kapela

Tak zatim vede Paoluv napad, nasel jsem si sikovne prehravace:
    http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=71591
    nebo kvalitnejsi (aspon podle znacky) http://www.pixmania.cz/cz/cz/537937/...-dvp5160.html#

Kdyby mel nekdo jeste nejaky napad, sem s nim, tohle furt 100% neresi problem se snadnou ovladatelnosti Nicmene pokud uz nic nevymyslim(e), asi se k nemu uchylim... Snad vam aktivnim udelala radost karma
    To mě těší
    Jakou si představuješ ještě snadnější ovladatelnost, než jakou má DO od mikrosystému?

PS:Udělala...

Mam na mysli snadnejsi orientaci v souborech, kdyz tam takhle strcim 4GB flashku, tak pokud na to nepripojim nejake LCD (ktere uz shanim ), tak si konkretni pisnicku prilis nepustim
    Photoblog | Kapela

Mam na mysli snadnejsi orientaci v souborech, kdyz tam takhle strcim 4GB flashku, tak pokud na to nepripojim nejake LCD (ktere uz shanim ), tak si konkretni pisnicku prilis nepustim
    Pokud koupíš dvdčko, tak to máš pravdu, ale jestli to bude mini/microsystém, tak na jeho zabudovaném LCD už by si měl být schopen písničku najít.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Pokud koupíš dvdčko, tak to máš pravdu, ale jestli to bude mini/microsystém, tak na jeho zabudovaném LCD už by si měl být schopen písničku najít.
    Praveze jsem prochazel nabidku treba v hifishopu a nikde nebyla zadna prokazatelna fotka, ktera ukazovala navigaci :\
    ale nasel jsem jinou zajimavou moznost:
    http://www.pixmania.cz/cz/cz/530553/...enosny-pd.html
    na pixmanii maji nahovno specifikace, samozrejme zvlada i mp3 apod...
    Photoblog | Kapela

Neco podobneho ma kamos - prehravani MP3ek sem nezkousel, ale z celeho pristroje sem nemel dobry pocit - nedokazu si predstavit nejake nastavovani playlistu atd. Navic ta mechanika je relativne hlucna.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Sakra, hlucnost je jedina vec, ktere jsem se fakt bal :\ Na srtankach toho sigmateku jsou ukazany fotky, jak vypada menu, a z toho jsem mel dobrej pocit, da se tam nastavit fakt vselicos...
    Photoblog | Kapela

Jestli na to nespechas, v patek bych se u toho kamose mohl stavit, ma-li tenhle zazrak jeste doma, zkusim jakou to ma hlucnost pri prehravani MP3
    Naposledy upravil Caleb; 20.06.2007 v 13:25.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

no jestli je to hlucny, tak je IMHO jedno, jestli to prehrava DVD nebo MP3... Na druhou stranu tech prehravacu se dela mrte, vsecky asi nebudou mit stejny vnitrnosti
    Photoblog | Kapela

Tak jeste jina nadeje, zkusim nekde sehnat Xclef HD-500... Ale moc se neprodava uz ani jetej :\
    Photoblog | Kapela

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    270

Tak jeste jina nadeje, zkusim nekde sehnat Xclef HD-500... Ale moc se neprodava uz ani jetej :\
    Ten mam (jeste puvodni 40GB verzi). Jeste nedavno se prodaval tusim v 80GB verzi. BTW: v cem je lepsi nez jine HDD prehravace? (krome standartnich soucastek jako je 2.5" HDD a snadno sehnatlny akumulator)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Prosba o radu: ZDROJ + DESKA + CPU = K.O.
    Založil -melda- v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 16.08.2005, 08:59
  2. Problemy s videom, prosba o radu
    Založil Oscar v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 29.05.2005, 23:41
  3. Prosba o radu se sdilenim pripojeni
    Založil MarekG v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 31.12.2004, 15:12
  4. Prosba o radu help