Zjistil jsem, ze vetsinu casu mam sve PC zapnute jen kvuli tomu, aby mi hrala muzika. Je to sice stara herka s A-XP, ale i tak bude ta spotreba rekl bych vyrazne nad 100W, coz mi prijde prilis jen kvuli muzice, proto jsem se rozhodl s tim neco delat. Problem je, ze nejsem zrovna bohac a vlastne ani presne nevim, co hledam. Mozna bude lepsi, kdyz to rozepisu do bodu
1. Chci neco, co prehrava muziku, nedela moc hluku a nezere zbytecne proud
2. Chci, abych si mohl pustit muziku na noc a pri probuzeni mi jeste hrala (jinymi slovy musi mit "zasobnik" hudby na nekolik hodin)
3. Chci, aby to nestalo prilis mnoho penez
4. Chci, aby bylo mozne ovladat to nezavisle na necem jinem (pocitac, televize, ...)
Zatim jsem mel nekolik napadu, ale vsecky zatim na necem shorely. Prvni byl koupit si HDD MP3 prehravac, veskerou hudbu hodit do nej a hrat z nej. Problem je, ze abych tu hudbu nemusel moc cyklovat, tak by to musel byt aspon tak 30-40GB prehravac - a ty jsou proste neunosne drahy (~10K).
Jinym resenim by bylo neco, co prehrava MP3 z DVD, jenze to bezny hifi veze neumi a dvd prehravac se spatne ovlada, pokud neni pripojen na TV (jestli vite o nejakem, ktery se da slusne ovladat i bez ni, poradte). Poslednim resenim by byl nejaky pocitac vyhrazeny ciste na hudbu, kdyby to bylo nejake PII, tak moc nezere a staci, jenze tam je problem se skladnosti, hlucnosti, snadnosti ovladani, pripojenim disku s daty/jejich sdileni na ostatni pocitace apod.
Zkratka a dobre jsem v pasti, jestli mate nekdo nejaky napad, poradte, budu velmi vdecny

Pro Brnaky je samozrejme nejaka pivni odmena pri nejblizsi prilezitosti...