Rozhodl jsem se, ze si koupim tenhle case a pro pripad, ze by o nem jeste nekdo uvazoval, tak sem napisu par postrehu. Na tehle strance pak muzete najit par fotek, co jsem poridil, kdyz jsem ho dneska rozbaloval a upravoval ... http://jaluvkap.borec.cz/sharkoon_9_rebel_value/
Jedna se o standardni ATX miditower, odlisujici se 9x5,25 zaslepkami, takze neco na zpusob server case. Koupil jsem si variantu value, ktera ma oproti economy v bocnim panelu 25cm ventilator. Vyjde asi na 1250, levnejsi economy je asi o 300 levnejsi.
Konstrukce
Case prisel v normalni krabici vazici kolem 7kg, z cehoz usuzuju, ze se jedna o 0,8 secc. Konstrukce je ale vcelku slusna, zadne ostre hrany, vsechno sedi jak ma, nijak se nekrouti ... oproti kostce od aplus case, co mam ted(1mm hlinik). Case je ale vcelku uzky, ma jen 200mm, takze neni kam schovat kabely, navic vzhledem ke konstrukci kose na mechaniky to ani neni fyzicky mozne. Zaslepky na karty jsou sroubovatelne, ne vylamovaci, coz me u kejsu v tehle cene celkem prekvapilo.
Chlazeni
V predni casti je dodavany 12cm modre svitici ventilator s pripojenim na zdroj, takze nejdou zmerit otacky a ani regulovat(toci cca 1200), ktery je v plechovem kosi, co se da ruzne umistit do kterekoliv pozice, zaslepky na mechaniky jsou derovane(mesh), takze vzduchu nic nebrani v proudeni. Na bocni stene je 25cm ventilator, ktery fouka dovnitr, toci cca 700 otacek a da se pripojit na desku nebo zdroj. Oba ventilatory jsou dobre zpracovane, zadne ostre hrany. V zadni casti je misto na 2x80 nebo 1x120mm vetrak. Je tam takova nesikovna mrizka, ktera ale pujde stejne brzo pryc.
Upravy
Zatim jsem se dostal jen k vyriznuti te zadni mrizky a pak otoceni velkeho ventilatoru, aby nefoukal dovnitr, ale tahal vzduch ven. Uvidim, jak to bude chladit, kdyztak mam v planu ho nahradit plexi a hodit tam jednu 120ku, at odsava vzduch od grafiky. Dale jeste bude potreba doriznout ten otvor na 120-ku vzadu a nejak to tam dotesnit ... asik plexim.
Tot vse, co jsem chtel sdelit, pokud nekdo uvazuje o tomhle kejsu, tak at se klidne ozve a pta se ... zatim v nem jeste nemam komp, takze nemuzu poslouzit s teplotami apod.