Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: změna procesoru z 3800+ na x2 4600+ : vypínání

Unhappy změna procesoru z 3800+ na x2 4600+ : vypínání

Zdárek lidi,
    mám následující problém:

Vyměnil jsem procáky výše zmiňované a při načítání widlí se natvrdo vypne komp. Na poprvé jsem ten procák vyměnil a dojel jsem do widlí, tam mi to řeklo o novém hardware -> instalace + to chtělo restart a to bylo naposled, co jsem viděl wokna živí. Už to nikdy nepřejelo přes "žížalu" -> vypnutí
    Pak jsem zkoušel reinstal a vždycky mi to padlo chvilku po zadání klíče.

tady bych řekl, že řeší možná něco podobného,ale nevím...
    http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=53667

Každopádně jsem kontroloval:
    1)Desku mám tuhle s posledním biosem(socket AM2): K9N ultra - MS - 7250 ver: 2.0 Někdo zmiňoval špatnou kompatibilitu... Víte o tom něco? Bohužel nemám jinou desku ve které bych to vyzkoušel.
    2)Teplota procesoru je v biosu kolem 50°, což mi přijde dost, ale nevim. Chladic je spravne nasazenej i namazanej teplovodnou pastou.
    3) V dredu výše někdo říkal, že to je zdrojem - to semi opravdu nezdá, ale každopádně mám 500W zdroj a momentálně grafiku 6200LE nebo tak něco.
    4) Ty procáky mam dva a oba dělaj naprosto to samé, jestli jsou oba v háji tak je to opravdu blbá náhoda .

Díky za rady...

Standardní Re: změna procesoru z 3800+ na x2 4600+ : vypínání

Citace Původně odeslal bless Zobrazit příspěvek
    Zdárek lidi,
    mám následující problém:

Vyměnil jsem procáky výše zmiňované a při načítání widlí se natvrdo vypne komp. Na poprvé jsem ten procák vyměnil a dojel jsem do widlí, tam mi to řeklo o novém hardware -> instalace + to chtělo restart a to bylo naposled, co jsem viděl wokna živí. Už to nikdy nepřejelo přes "žížalu" -> vypnutí
    Pak jsem zkoušel reinstal a vždycky mi to padlo chvilku po zadání klíče.

tady bych řekl, že řeší možná něco podobného,ale nevím...
    http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=53667

Každopádně jsem kontroloval:
    1)Desku mám tuhle s posledním biosem(socket AM2): K9N ultra - MS - 7250 ver: 2.0 Někdo zmiňoval špatnou kompatibilitu... Víte o tom něco? Bohužel nemám jinou desku ve které bych to vyzkoušel.
    2)Teplota procesoru je v biosu kolem 50°, což mi přijde dost, ale nevim. Chladic je spravne nasazenej i namazanej teplovodnou pastou.
    3) V dredu výše někdo říkal, že to je zdrojem - to semi opravdu nezdá, ale každopádně mám 500W zdroj a momentálně grafiku 6200LE nebo tak něco.
    4) Ty procáky mam dva a oba dělaj naprosto to samé, jestli jsou oba v háji tak je to opravdu blbá náhoda .

Díky za rady...
    hm vyřešeno nenávidím reklamace http://www.svethardware.cz/art_doc-8...2003DB656.html

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Nemas v biose zapnutu shutdown temp. napr. na 55'C? Ak mas tie procaky s Brisbane jadrom niektore dosky maju problem spravne detekovat realnu teplotu.
    Edit: Myslim, ze procaky su ok.
    Naposledy upravil AmOK; 14.06.2007 v 03:26.
    podpis............................................ ............ načo?

Citace Původně odeslal AmOK Zobrazit příspěvek
    Nemas v biose zapnutu shutdown temp. napr. na 55'C? Ak mas tie procaky s Brisbane jadrom niektore dosky maju problem spravne detekovat realnu teplotu.
    Edit: Myslim, ze procaky su ok.
    Omylem jsem poslal dve temata, uz jsem na to prisel cim to je -> http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=62723

prosim o smazani tohoto threadu.

Citace Původně odeslal Svět hardware
    ...Počítače postavené na těchto deskách trpí zdánlivě náhodným svévolným vypínáním...
    Citace Původně odeslal Svět hardware
    ...Nejčastěji se uživatelé zmiňují o vypínání systému při kopírování objemných souborů v řádu GB přes síť, afektující desky s Dual-LAN, dále při vypalování na CD/DVD a nekompatibilita s kartami založenými na čipu GF 7300GS. Dalšími spouštěči problémů prý může být snaha zvednout VCore napětí nad 1,5V a nekompatibilita s procesory Athlon 64 X2. První pomocí, vzhledem k poukázání na původ problémů především v IDE řadiči, má být snížení UDMA módů na UDMA0, nebo UDMA3...
    No samozřejmě jsem se zapoměl zmínit o vypnutí kompu při vypalování, myslel jsem že to je vypalkou a teď si i matně vybavuji, že když jsme byli na lanca a kopirovali gamesy, tak mi to padlo. Tak bacha na to. Tváří se jakoby nic, ale ona to deska!

Edit: Jeste dodam at je to pohromade.

Problémové série MSI K9N jsou:
    • 601-7250-040
    • 601-7250-050
    • 601-7250-060
    Naposledy upravil bless; 14.06.2007 v 23:02.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.05.2005, 14:50
  2. 2xRaptor36 v RAID0 @ Silicon Image 3112
    Založil Dr4k3 v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 20.07.2004, 10:28

Pravidla přispívání