Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Pipni.cz - nevim co si o tom myslet

Standardní Pipni.cz - nevim co si o tom myslet

Ahoj vsem, doufam ze jsem trefil spravnou sekci - kdyztak poprosim o presun jinam.
    Mam tu takovy problem, na pipni.cz jsem si objednal domenu za cca 238,-kc. S tim, ze domenu oni kupuji od firmy forpsi.cz. Zajimalo by me jak to je, bylo mi receno ze presmerovani domeny nemuzu mit na urcity jiny server nez jejich hosting server. Mluvil jsem s clovekem z pipni.cz s tim, ze nevim jak to tedy udelat, abych mohl. Pac potrebuju domenu vyuzit na svuj server. Nehodlal se se mnou bavit, protoze nemam zaplacenou podporu. Volal jsem tedy na firmu forpsi a tam mi technik zaktivoval sluzby u nich na webu s tim, ze veskere veci mam menit u nich a u pipni uz nemusim. Zmenil mi jejich DNS servery na forpsi z pipni. Otazka je, je tohle nejak protipravni ? Jestli jsem spatne nijak nepochopil obchodni podminky pipni.cz. Muze prosim nekdo poradit? Nerad bych se dostal kvuli takove hlouposti do potizi. Moc diky.
    MoBo: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI CPU: Intel Core i9-13900K@NZXT Kraken Elite 360 RGB RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM 16G Storage: Samsung 980 PRO 1TB + 3x Samsung 980 PRO 2TB + HDD 2xWD Red 8TB Mouse: Logitech G502 X Plus Black Keyboard: Logitech G915 Lightspeed Case: NZXT H9 Flow Black PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G6
    Monitors
    : 27" Dell S2721DGF + 27" Dell P2720D Sound: Logitech Z407 Headset: Logitech G Pro X Wireless Other: Oculus Quest, NAS QNAP TS251 2x16TB Raid1
    Mobile: Samsung Galaxy Z Fold 4 5G, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Oura Ring 3
    Gaming: PS5, PS3, PS Vita, Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch Classic, Nintendo Switch Lite, Steam Deck 1TB

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní Re: Pipni.cz - nevim co si o tom myslet

Jaka je to domena ? je ta domena tvoje ? Predpokaldam ze jo, kdyz k ni mas pristup => muzes si sni delat co chces.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Pipni pouze registruji u forpsi domenu a k ni zdarma freehosting (vcelku uchazejici).Ovsem jejich podminkou je vedeni DNS serveru u nich .Nic nebrani si je zmenit kamkoliv jinam.
    u pipni lze presmerovat poddomenu, ale nikoliv domenu.

Presne jak napsal PvvS, objednavku jsem udelal u pipni.cz. Zaplatil jsem domenu a dostal web hosting zdarma. Ja ten web hosting od nich v zasade nechci, mam vlastni server (fyzicky) s pevnou ip adresou a chtel sem domenu vyuzit na presmerovani na tento server s tim, ze se bude jmenovat tak a tak.
    Volal jsem tedy na Forpsi kde jsem dostal taktez login s heslem. Nastavili mi DNSka na forpsi dnska a ted muzu domenu presmerovavat jak chci. Ale ma otazka je spis takova, jestli nejsem nejak postihnutelnej pravne ? Abych neplatil nejake penale nebo tak neco.
    MoBo: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI CPU: Intel Core i9-13900K@NZXT Kraken Elite 360 RGB RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM 16G Storage: Samsung 980 PRO 1TB + 3x Samsung 980 PRO 2TB + HDD 2xWD Red 8TB Mouse: Logitech G502 X Plus Black Keyboard: Logitech G915 Lightspeed Case: NZXT H9 Flow Black PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G6
    Monitors
    : 27" Dell S2721DGF + 27" Dell P2720D Sound: Logitech Z407 Headset: Logitech G Pro X Wireless Other: Oculus Quest, NAS QNAP TS251 2x16TB Raid1
    Mobile: Samsung Galaxy Z Fold 4 5G, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Oura Ring 3
    Gaming: PS5, PS3, PS Vita, Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch Classic, Nintendo Switch Lite, Steam Deck 1TB

Ne .
    http://manual.pipni.cz/read.php?id=31

Jak ukončit provoz stránek?
    Stačí změnit DNS nameservery na Váš nový hosting, nebo o to požádajte Vašeho registrátora (další info).
    U nás dojde k automatickému zrušení.
    Pozn.: Vaše data u nás budou tímto ztracena!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. FAQ - Ctete prvni [UPDATE 25.11.2004]
    Založil wong v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 08.10.2006, 22:40
  3. Vůbec si nevím rady...CPU nebo BOARD???
    Založil crazyape v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 25.12.2003, 21:20
  4. ATi – kterou si vybrat….
    Založil honzAK v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.09.2003, 21:51
  5. Uz si fakt nevim rady :(
    Založil Carcass v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 28.04.2003, 12:36

Pravidla přispívání