Taky jsem dostavil HTPC v konfiguraci:
Case: SilverStone SST-LC17S Lascala - Desktop
Zdroj: Elan Vital (semipasivní)
Deska: Gigabite S3 G945 (integrovana grafika)
Procesor: Intel Celeron 3,33 65ns Cedar mill
Pameti: 2x1GB tusim ze buffalo 667Mhz
Disk: 320GB Hitachi, 200 GB Segate
Tuner: Gigabyte GT-PTV-TAF-RH
LCD TV: 32" LCD TV Samsung LE32S86BD černá (black), 16:9, 7000:1, 550cd/m2, 1366x768, 2xHDMI, S-Video, SCART, VGA, PiP
A moje dojmi jsou nasledujici:
Byl omezenej rozpocet, takze budu menit:
Desku: chtel bych DS4...kvuli tomu ze budu davat kartu 8600 nebo 8500 kvuli Pure Video a chci rovnou desku s 965 chipsetem
Procesor: Pomalej kram: asi 4300 kvuli videu a misty kvuli hram
Disky: nedoporucuji moc Hitachi ani Segate...snad ten Samsung bude tissi (mel by byt)
Tuner: mel jsem Technisata a byl jsem s nim spokojen vic...kupodivu tento levnejsi ma ale na stejnu antenu lepsi digital. signal. Technisat mi hazel do obrazu kostky. Docela se mi libi Power Cinema, ale chystam se na Media Portal a nebo MCE
Jeste bych chtel poridit nejake dustojne ovladani: zatim pouzivam kombinaci Genius Ergo 700 a Logitech MX 510, takze mam pres cely pokoj natazene kabely. Premyslim o klavesni od Microsoft pro MCE a dalkov. ovladani toho sameho vyrobce.
Chlazeni: mam pusteny 2x60mm na 5v- ty slyset nejsou
chladic na procesor AC Freezer 7 PRO...je to tusim rev. 2 s automatickou regulaci otacek...hroznej smejd...je to dost hlasity, takze bude Noctua
Televize: jednim slovem parada: neni to full HD a ani S-PVA, ale i tak jsem velmi spokojen...
Ufff
PS:
1. Jak velky graficky rozdil je mezi 8500 a 8600? Rad bych si na tom aspon obcas zahral a nechci vrazet penize do 8800 a Radeon 1950Pro neumi zase (pry) prehravani HD v 720p, nebo 1080p
2. Jaky je idealni zpusob pripojeni HTPC s LCD-TV...zatim jedu po analogovem kabelu na rozliseni 1360x768. Premyslim o kabelu DVI->HDMI, ale kvalitni vyjdou kolem 1k...to je dost za kabel.....koukal jsem ze G 8600 maji TV-Out s podporou HDTV...to je pres cinch?

Odpověď s citací