Sorry ze oprasuju historicke tema, ale dovolim si tecku za firmou Data Recovery, ktera mi dnes necekane spravila naladu
Odpovědný jednatel firmy byl vzat do vazby..
Sorry ze oprasuju historicke tema, ale dovolim si tecku za firmou Data Recovery, ktera mi dnes necekane spravila naladu
Odpovědný jednatel firmy byl vzat do vazby..
PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5
Jen bych doplnil, že v případě Aigora se na jeho disk nad 132GB začalo zapisovat zase od začátku a to je asi největší průser pro obnovu dat (ono totiž dochází k fyzickému přepisu dat a to, co je přepsáno, je v p*deli nenávratně - pak už může pomoci pouze zavolat známému z FBI a domluvit si čtení povrchu disku laserem). Jakékoliv jiné problémy (jako např. zrušení partition) jsou proti tomu pro recovery programy hračkou a úspěšnost je docela vysoká.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Skrin-Sunbeam Acrylic AC-HUVB - Middletower; DFI Lanparty UT nF4 Ultra SLI-DR; CPU AMD Athlon A64 4000+ 64-bit HT SanDiego socket 939 - Zalman; 2 x 1024MB G.Skill Extreme Series F1-4000USU2-2GBHZ ; Sapphire Atlantis ATI Radeon X850XT 256 MB VIVO, PCI-E (540@1180) ; HDD 30GB, HDD Hitachi Deskstar 250GB SATA II, HDD Maxtor 300GB 16MB SATA , Bezdrátový set Logitech MX 700, Genius SW-5.1 Home Theater , DVD±R BenQ DW 1640 Dual Layer , DVD±R LG GSA-4163B Dual Layer, Zdroj napájecí Blue Hiper Type R580W
Nazdar lidi, tak hadejte co se mi povedlo. Nastinim zde problem byl dvojiho rázu.
Zkousel jsem si pohrat z bootovanim pomoci programu BootStar ktery mi nekdo doporucil na nejakem foru. Mel jsem totiz problem jak najet do Vist kdyz jsem si obnovil image XP (delany v nortonghostu) ztratila se mi tim padem bootovaci nabidka kterou si vytvoreji Visty po nainstalovani a nevedel jsem jak ji dostat zpatky. Pouzil jsem vyse uvedeny programek ani jsem si o nem poradne nic neprecetl a co se nestalo po zkouseni a trech restartech nenajel ani winXP. Nak jsem to tam povrtal.
Tak ted k tomu hlavnimu vzal jsem PATA disk (5 partitionu) na kterym byly system xp i visty a SATA disk (3 partitiony) kde jsem mel jen xp a vsechny moje veci hlavne slozky "Škola" a "moje veci" docela dulezity data!
Disky jsem zapojil ke dvoum kamaradum a u obouch mi to ukazovalo jen PATU a SATAK byl unformated struktura partitonu se rozpadla.
Cili na PATU jsem se vyprdnul zalohoval si data z ostatnich oddilu a reinstnul jsem systemy. To je domaci PC tam nic moc dulezityho nemam.
Ted k tomu druhymu problemu
Jak vyzobat data ze SATAKU. Po nainstalovani XP na PATA jsem pripojil i SATA a zacal zkouset ruzny programky. Takovej nejprijemnejsi byl asi PC Inspector File Recovery freeware, kdyz jsem daval skenovat partitony a slozky trvalo to asi 4 a pul hodky (230GB). Nakonec program zobrazil celkem ve slusne podobe vsechny tri oddily jenze po otevreni potrebneho oddilu jsem byl poprve zklaman. Temer vsechyn programy, filmy a dalsi nedulezity data fungovaly z 95% bohuzel slozky "moje veci" a "Škola" byli prazdne. Zkousel jsem i jine programy ale nepriblizily se k tomuto PC Inspector File Recovery ani trosku. Jo mozna ze trebas programek EasyRecovery Professional Trial by to vyzobal, ale nelibilo se mi uz to ze neukazal strukturu partitonu a soubory si radil bez jmen rozdeleny do slozek podle pripon. Rikal jsem si ze bych to stejne ani do kupy asi nedal.
Brouzdal jsem po netu a nasel tohle fóóórum v nem tenhle clanek a byla dalsi sppousta moznosti jak to zkouset dal. Pedem dekuji Aigorovi ze to tu probiral tak podrobne i s groteskni zkusenosti s tou odsouzenou firmou.
Tak pokracujeme
Ted jsem v liberci prijel jsem sem abych se ucil na zkousku protoze doma to nejde, tam se jen pije a h...![]()
Nedalo mi to a hned po prijezdu jsem zabudoval SATAka do meho PC nestacil jsem se divit kdyz najednou zacal najizdet WINXP pockal jsem az nabehne plocha mrknul do totalcmdr a bohuzel usmev se mi pokrivil byla tam jen jednotka c (takze system). Hned jsem instnul ten mnou trosku povyzdvizovany program PC Inspector File Recovery, ale bohuzel vysledek byl naprosto stejny dve zivotne dulezity slozky = EMPTY
jak jsem si tak procital prubezne forum hned jsem vyuzil vysokorychlostniho netu tady nakolejich a stahnul si KNOPPIX v 5.1 EN (linux live CD). Vypalil jsem ho a s uzasem koukal jak najizdi linux (nikdy pred tim jsem to nepouzil).
Kdyz nabehla plocha videl jsem na ni tri ikonky disku rikam si hmmm to by mohly bejt ty partitiony. Co se nestalo byly to oni.
Hned jsem juknul na druhej partition kdyz jsem spatril slozku "moje veci" malem jsem zacal brecet.
Ted takovy porekadlo Neraduj se dokud nemas vyhrano.
Zacal jsem hledat prioritni slozku presny nazev " -=Škola=- " bohuzel nikde nebyla.![]()
rikal jsem si co to je to si ze me ten disk dela snad pr... ne? Nevim proc ji ten Linux nenasel, rikal jsem si ze mozna proto ze mam pouzitou diakritiku v nazvu slozky byla to totiz jediny slozka s diakritikou a jediny chybela. To jsem nezjistil jeste doted proc ji nezobrazil.
Musel jsem tudiz zkouset dalsi moznosti. Zacinal jsem byt zoufaly, ale nevzdaval sjem to kdyz tam je proste vsechno musi tam byt i Škola.
Proto jsem zkusil odkaz na programek testdrive od uzivatele jj děkuji i jemu vlastne dekuji vsem tady.
Po spusteni programu jsem si rikal jezis marja nakej textovej program v cmd to si zase pomuzu. Avsak kdyz jsem vybral timto programek toho myho SATAka nestacil jsem se divit. Behem nekolika vterin mi zobrazil prehlednym zpusobem celej muj discik rozdelenej do tri partitionu. Rychle jsem vlezl na druhou partiton a hle " -=´kola=- " byla tam hned jsem ji poznal otevru ji a vse tam bylo. hned jsem dal na tomto adresari klavesu C (chtel jsem napsat prikaz copy) a nabidlo mi to zkopirovat tuto slozku do cecka se vsi radosti jsem stiskl "Y" a jen cekal. Po asi 10 minutach bylo 8,2GB sklolnich dat zachraneno.
Takze jeste jednou diky vsem, jeste ze takovyhle fora existujou.
VIVA 4UM.OCGURU![]()
Až nebudeš vědět příště, tak nabootuj z instalačního média Vista, po naběhnutí grafického rozhraní vyber volbu "repair ...". Visty prohledají disky, najdou instalaci a nadetekují tenhle problém. Po odsouhlasení automatické opravy a následném rebootu bude vše v pořádku ... (operace řádově na 2 minuty)
[PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
[Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)
Jen dodam, ze R-studiem jsem jiz nekolikrat uspesne obnovil data z poskozene NTFS, EXT3 i FAT32 partisny a to i po smazani te partisny...
desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1
To je mozny s tema Vistama to jsem nezkousel ale u nabootovani XP byl disk videt jako unformated tak jsem si myslel ze visty tomu moc nepomuzou a ani nevim jestli by pomohli.
Jinak R-Studio vyzkousim jindy![]()
to jan555: myslel jsem ze mluvis o problemu ztraceni partitionu na SATA, nevsim jsem si ze mluvis o PATA. Beru z5![]()
Ahoj všem. Jsem tu nový, tak snad nebude vadit, že svůj příspěvek dám sem. Mám 2 fyzické disky, udělal jsem si přes Acronis obraz systémového disku C a uložil na D. Přeinstaloval jsem windiws, ale disk D už OS neviděl, jen jako nepřiřazený. Říkal jsem si, že jsem asi udělal něco špatně, takže se raději vrátím zpět na stav před instalací. Ale to už Acronis neviděl ani C ani D. Byl jsem v koncích, takže jsem disk D předal kolegovi, jestli se dá něco dělat a nepřijdu o všechna data. PC Inspector ani další programy nenašly žádnou partici či file system. Další známý mi říkal, že se nějak musela porušit struktura NTSF. Lze takový disk ještě zachránit?
Děkuji za případné rady.
I porušenou strukturou NTFS se dá ledacos dělat, ale je to vždycky trochu loterie a hodně času a práce.
Zkus upřesnit jaké programy tam nic nevidí a jestli zkoušel dolování v RAW formátu. Důležité je vědět, že když se k tomu pustí člověk, co nemá zkušenosti s obnovou, může napáchat snadno víc škody než užitku.
PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5
Ahoj po dovolené. Škodu určitě nenapáchal, jen se snažil prohlídnout ten disk. A programy zjistím.
Můžeš mi, prosím, přiblížit, co je to to dolování? Nikde jsem tu nic nenašel. Děkuji.
Strucne receno jde o zpusob, kdy prijdes o hlavicky souboru, tak program prochazi jednotlive clustery a snazi se vyhledavat navaznosti, ve vysledku ti slepuje nejake soubory napr. ve tvaru "file0000081.raw", ty uz musis urcit co to bylo a jestli je to spravne nebo ne. Ruzne programy tomu rikaji ruznejma nazvama. Proces dokaze zachranit vetsi cast dat pokud neni disk moc fragmentovanej a navic naktery typy dat programy uz umi spojovat neco podle zname struktury, napr. MP3, AVI, DOC,... Pocitej s tim, ze to bezi v radu mnoha hodin a zpravidla je na ukladani potreba pripojit disk cca 2x vetsi nez puvodni (diky spatnym spojenim jeden fragment slepi vickrat do nekolika souboru a pak velikost dost narusta).
Pozustatky tohoto procesu mam jeste na disku v adresari "Zpracovat" i ted, po 4 letech.
Díky za info. Každopádně to bude pro mě náročné, nejsem takový "machr". Ta přípona .raw je tedy univerzální pro všechny typy souborů? Pokud to už umí rozeznat některé typy, což tak .jpg? Jde mi hlavně o fotky! Ostatní oželím.
Teď jsem připojil ten postižený disk a nešly spustit Win. Jak teda rozjedu PC s tím HDD? A co ještě zkusit GetDataBack?
Jinak použil nějaké Hiren´s BootCD, kde ty programy byly. Děkuji.
Na to je prave potreba ten druhy HDD
Resp. udelas cistou install na novy disk a pak pripojis teprve ten poskozeny a zacnes se pokouset o obnovu.
Čistou instalaci mám a teď jsem připojil ten druhý HDD a nešly spustit.
Nejsi náhodou na ICQ... 275583902
Tak jsem to zkusil znovu připojit a už to naběhlo. Asi jsem špatně připojil sběrnici. Nic jiného jsem nemusel dělat.
Teď jsem na zkoušku spustil program Recovery My Files a už to něco našlo. Nechci to zakřiknout! Co potom ten Get Data Back? Je to lepší program?
Nevim, zda je lepsi, ale osobne jej obcane pouzivam (nejvice na PC kolegu a znamych co si rozborej partysny a vysledky jsou vyborny, gtreba naposledy z PC, kde byl HDD rozdelen na dve NTFS partisny, pak na nem byl "umelcem" nanesen FAT 32 a nainstalen castecne W98 a nasledne provedeno dokonce formatovani a znova 2x NTFS dva stejny oddily, tak se mi povedlo obnovit asi 95% dat, tedy prakticky vse, co bylo potreba a dulezite z puvodniho oddilu disku.
Nevyhodou je docela dlouha doba pripravy disku a pak docela dlouha doba extrakce a rovnez jeji system, kdy nevznikaji zpetne klasicke nalezene adresare ale jakesi datove baliky umistene do adresaru ruznych nazvu. Takze pak se data musi zpetne protridit a zkopirovat tam, kde maji byt. Ale obsahove vse funguje a rozhodne stoji za to jej vyzkouset.
Tohle se samozrejme zadari, pokud jsou ostatni idealni podminky a data hlavne nejsou fyzicky prepsany do jednotlivych sektoru.
Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret
tak tak, tiktak me predbehl (ze me bude basnik)
Klidne vyzkousej pak dalsi a dalsi program. Kazdej funguje trochu jinak a muze dat uplne jine vysledky. Vsechno zalezi jen na tom kolik casu a prace do toho hodlas vrazit a jakou pro tebe ty data mely cenu.
teoreticky 2 programy = 2x tolik dat na prebirani a 2x vetsi sance (zdaleka nepocitej s tim, ze vsechny soubory se spravne obnovi)
Takže bych chtěl poděkovat všem, kteří měli snahu pomoci alespoň slovem. GetDataBack je úžasný prográmek!!! Našel úplně všechno, co bylo na HDD, včetně zachování složek a názvů souborů!!! Teď už je to nejdůležitější "pod střechou"!!! Ufff!
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)