Také jsem řešil tuto problematiku asi měsíc zpět a finální rozhodnutí je posunout nákup až na podzim, kdy budou LCD s řízeným LED podscvícením a tím se zacpe poslední protiváha od plasem - absolutní černá.
Budeš-li kupovat nyní, tak se drž:
Prvně zvol úhlopříčku, kterou budeš potřebovat vzhledem k pozorovací vzádelnosti a při 40" a víc rozhodně do FullHD (1080). Samo dneska nekupovat tu, která nemá analog+digitál tuner a pokud neumí MPEG4 tak aby tam byl slot pro kartu, která to dovede dekódodvat.
Podívej se na obraz z DVD ale hlavně z televizního tuneru - budeš se určitě častěji dívat na televizi než jen na filmy.
Osobně jsem si vybral dva 40" modely od Sony, oba FullHD 40W2000
(tento překonává rapidně konkurenci) a pak ještě o dost lepší obraz (a cenu) má 40X2000 (odpovídající obraz u konkurence jsem nenašel).
Ad SAMSUNG: co se monitorů týče je to u mě jeden z No.1, ale podle referencí se LCD TV hodně kazí (skoro 40% do dvou let od prodeje), kdežto panelů od Sony chodí na reklamaci jako šafránu (u obou zmíněných modelů nebyl z prodaných kusů na reklamaci ani jeden).
PS: Budeš-li se dívat jen na filmy, tak se vyprdni na LCD TV a kup si plátno a projetkor. Kamarád to takto vyřešil k jeho absolutní spokojenosti a má 2-3x větší úhlopříčku (1080i/p) než na LCD za stejné peníze.