Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
Zajímavé, jak kdekoho pálí karma, když jí dostane. A sám jsi zářným příkladem, že rozděluji poprávu. Dokonce i ten komentář je zcela na místě. Zatímco Ty v tom inkriminovaném postu píšeš, že taková konfigurace je nepodporovaná, v tomhle sám potvrzuješ, že podporovaná je.
Oprávněná karma mě netrápí, spíš mi vadí takové to hraní, on mi rozšlápl bábovičku, tak mu ji taky rozšlápnu. To jsem tady ještě za dob YaBB zažil mockrát.
V uvedeném postu jsem citoval manuál k jeho desce, ale poslední odstavec si asi přehlédl.
Tento čipset jsem nikdy neměl a tak to nemůžu potvrdit ani vyvrátit, ale na čispetu 845 i 965 funguje kobinace dvou různě velikých párů (845 - 2x512+2x256, 965 - 2x1024+2x512), ale ani na jednom z nich (ani na 815) neběží tři paměťové moduly bez chyb.
To, že Ti to neběží, může mít z principu asi jen pár důvodů:

1. Technologie Flex Memory je nefunkční a Intel v N generacích chipsetů poskytuje chybnou funkčnost
2. Použitá kombinace modulů v konkrétním případě je problematická
3. Použitá nastavení v konkrétním případě jsou problematická

Ano, Flex Memory používá zjevně málo uživatelů, ale při hledání jsem se setkal jen s pozitivními ohlasy na funkčnost, negativní jsem dosud netrefil ani jeden (což nutně neznamená, že nikdo problém nemá).
Souhlasím
S ohledem na Tebou zjištěné nemám s tím doporučením problém (proč cokoliv riskovat), s Tvým závěrem ale problém mám, protože z výše uvedených bodů je ten první zdaleka nejmíň pravděpodobný. Bylo by fajn, kdyby to otestoval někdo další, sám použitelné moduly nemám.
Z Tvého textu jsem neporozuměl které doporučení a který závěr máš na mysli.
btw: přestaň už, prosím, plést jablka s hruškami - 3 moduly na i875, nebo dokonce na i810 a i815 nemají s diskutovaným problémem společného absolutně nic.
O i875 a i810 jsi se zmínil Ty, ale já mluvil o 965, 845 a 815.
Neboj, angličtinu ovládám velmi dobře a v technických dokumentacích Intelu sem si také něco přečetl. Proto je také špatně, že mi deska píše Flex mode, když v režimu 2x512 a 1x1024 má podle Intelovské specifikace běžet v dual-channel symmetric

Já sem na fórum nechodím proto, abych se tu dohadoval, ale abych načerpal nějaké nové informace a taky někomu pomohl v tom, co znám. A tak doufám, že to tak i do budoucna zůstane.