Narazil jsem doma u desky Asus P4GE-FSC (Fujistu Siemens) na to ze bez zapojeneho front panelu mi nejde zvuk ani mikrofon v zadnim panelu na desce. Jakmile pripojim front panel pres konektor na desce funguji oba dva (front i back). Zvukovka je tam Realtek ALC 650.
Device manager a ovladace vypadaji bez problemu.
Nekolik druhu ovladacu vyzkouseno.
Mikrofon i vystup je uplne hluchy.
Reinstall XP proveden.
Kdyz pustim mp3 nic neslysim, ale kdyz pritom pustim recorder a dam zaznam...tak to co se ulozi je na jinem pc normalne prehratelne. tzn ze zvukovka je pravdepodobne v poradku.
V Biosu jsem nic o front a back vystupech nenasel.
Narazil jsem na stejny problem u desky FIC K8-800T s Realtek ALC 655
a dale u desky z HP xw4100 tam je i875 s SoundaMax ICH5. Po pripojeni Front panelu funguji zadni i predni vystupy a mikrofony.
Vsechny desky pravdepodobne pochazi z hotovych sestav nebo aspon pro ne byli puvodne urceny. To HP je workstation primo od HP. Ten FIC+FSC to jsou OEM desky pouzivane ve firemnich sestavach. tzn pravdepodobne mohli nativne provozovany s front panelem.
Otazka tedy zni je to normalni nebo je to specificky problem oem desek, nebo je to necim nastavitelne ?
Jeste me napadlo... nasel jsem v manualu pro desku ktera je hodne podobna te Asus P4GE-FSC ...
a to konkretne Asus P4GE-MX u front panelu
by default the pins labeled LINE OUT_R/BLINE_OUT_R and LINE OUT_L/BLINE_OUT_L are shorted with jumpers caps. Remove the caps only when you are connecting the front panel audio cable.
V manualu pro tu P4GE-FSC u ktere mi to nechodi vsak nic takoveho neni. Nejsem si jist zda to zkusit propojit abych to nepoje....!
Predem dik za pomoc.