Zdravim,
mam takovy problem, mozna dotaz. Mam dve identicke desky Intel DQ965GF a do nich vzdy 1 channel-2GB (2x1GB) a 2 channel-1GB (2x512MB). Pameti jsou Kingston 667MHz CL5. Procesory Core2Dua 6600. Jsou to vse uplne nove komponenty.

Na jednom stroji jsem mel nainstalovane winXP sp2 eng zazaplatovane a zniceho nic prvne zmizel modry skin windows a po restartu jsem se nemohl prihlasit do domeny (jak jsem mel nastaveno). Musel jsem se prihlasit lokalne a znovy PC dat do domeny, pak to jelo. Rikal jsem si cim to muze byt a pustil radeji Memtest86 pres noc. Ten ke konci jednoho cyklu nasel chybu. Pro jistotu jsem na to jeste pres vikend pustil GoldMemory6.68 a ten take nasel jednu chybu ke konci kazdeho cyklu. Testoval jsem na THOROUGH se testovanim velikosti pameti z BIOSu.

Vyndal jsem tedy 1GB pameti a nechal v kanalu 1 ty 2GB a pustil test. Zadna chyba. Vyndal jsem tedy 2GB a misto nich tam dal 1GB a opet zadna chyba. To same jsem vyzkousel na druhe desce se stejnym vysledkem. Nakonec jsem se vratil k puvodnimu stroji a nechal tak 1GB a v GoldMemory nastavil automatickou detekci velikosti ram. Misto puvodni hodnoty 1005MB zobrazil 1006MB a chyby zacaly vyskakovat od zacatku. Zjistil jsem, ze v kombinaci jakychkoliv pameti s kteroukoli deskou je situace stejna. Nastaveni oldMemory
na BIOS je v poradku i kdyz ukazuje mene pameti, ale na AUTO hlasi chyby. Nenapada me nic jineho, nez ze na AUTO si adresuje neco kde uz zadna pamet neni a proto hlasi chyby. Muze mi toto nekdo objasnit?

Pokud je to normalni jev, tak potom nerozumim te jedne chybe v prvnich testech a rozpadu windows. Nekde chyba bude, ale nevim kde.