Výsledky 1 až 25 z 58

Téma: Visty a "bezpecnost" + par postrehu

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Visty a "bezpecnost" + par postrehu

Reagoval jsem najmě na to, že s XP SP2 není žádný problém a s Vistami je, což není pravda. Nevím, v čem jsou nebo nejsou v tomhle ohledu Visty lepší a je mi to jedno, protože obecně instalovat čistý systém od MS a být připojený k internetu je riskantní.

V každodenním provozu Visty bezpečnější jsou a to o dost.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Tak nevim, ja mám naprosto odlisnou zkusenost. Jedu na vistách Ultimate už 14dní. A mám pc naprosto čistej. Mám NOD32 + defender + jejich FW a adaware nehlasi nic.

Po tydnu prace na vistach jsem zkusmo zacal prolejzat ty nejnebezpecnejsi stranky vcetne, cracks a silne erotickych webu no znate to, nechutne moc veskery haveti. A proste nic. Tak nevim cim to je, ze nekdo má jine zkusenosti .
    Macbook Pro 2011 15" QuadCore = 2.0GHz; APLE Cinema 27" + 5x LED LCD LG 24" power by i-tec adapter

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    49
    Vliv
    320

Me fascinuje jina vec : ovladace, Windows vista a ovladacema NESAHA ani po kolena linuxu ...

Jak je mozne, ze system, ktery pouziva 98 procent uzivatelu a je z roku 2007 NEMA v sobe obsazene ovladace starych zarizeni, kor kdyz default instalace ma 10 G ?? Kreteni z Redmontu ... Fuj. Jaktoze to nepozna tak zakladni veci jako je stara TV karta, stara HP tiskarna, atd Fuj.

A bezpecnost, jsem administrator a porad to otrajuje ... Pta se me to, jestli je to bezpecne kopirovat z C na D ... Humus.
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Nevidim duvod proc by novy operacni system mel podporovat stare zarizeni (na stary HW asi Visty instalovat nebudes). Pokud vim, tak ukolem Redmontu neni davat dohromady ovladace na nejakou 5 let starou zvukovku, pripadne TV kartu, na kterou (napr. v mem pripade) windows ovladac nikdy nemely, ale vyvijet operacni system. Vyvoj ovladacu je v tomto pripade v rezii vyrobce HW, tento model je odlisny od linuxu - kde jsou ovladace primou soucasti jadra systemu.
    Nechci obhajovat jeden nebo druhy pristup, ale ovladace na novy HW pro linux castokrat ani neexistuji, na stary HW je jejich kvalita casto ruzna (napr. nepouzitelne drivery pro graficke karty neomagic obsazene ve spouste starych znackovych notebooku). Nechci tu resit priciny teto situace - ale je nutno si uvedomit, ze situace je neporovnatelna.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Věk
    49
    Vliv
    320

jak se to vezme. Linux se specializuje na to, aby jel i stary HW (nebo lepe periferie) a to se mu dari velmi dobre....

Takze logicky bych ocekaval, ze kdyz mam moderni system (Vista), tak by v systemu mohly byt ovladace ke "stare" rozsirene tiskarne ... Proc ne ? Zabere to 0 mista a lidi to oceni ... K cemu je mi pak 10 GB zabraneho mista na disku + 700 MB RAM Proste hnus. Reru to z pohledu, ze kdyz ma moznost napsat/ziskat ovladac OS comunita, tak pro MS to musi byt hracka ... Kor kdyz ma intelektualni vlastnictvy uplne v poradku ...
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0

Mám pocit, že je to o úhlu pohledu a subjektivně je to rána vedle, protože ve Vistách je to vyřešeno koncepčně velmi dobře. Pokud ovladač pro dané zařízení existuje a výrobce ho touhle cestou zpřístupní, tak je Visty přes WU stáhnou a nainstalují (jistě, není tomu tak u všech zařízení, ale mně to zatím na všech instalacích zabralo na všechno). Pokud výrobce ovladače nevyvine, tak je za něj Microsoft asi bude těžko dělat, zvlášť když na tom nemá nejmenší zájem (právě naopak, obdoba jako u her, grafického sw, atd.). Takže na Tvém místě bych si buď užíval Linuxu, nebo se opřel do výrobce hardwaru - stejně ale předpokládám, že Tě to pustí, ony totiž Visty zatím nejlepším OS od MS jsou a tohle konstatování samo o sobě říká hodně.

btw: imho je tohle o marketingu konkrétních výrobců (případně o politice a podpoře zákazníka), protože ty ovladače (s výjimkou např. grafik, kde se toho změnilo dost) se zjevně liší minimálně - už proto, že nemalé procento zařízení je schopné jet v 32-bit Vistách na ovladačích pro XP. (přitom např. u TV karet by se dalo předpokládat, že to tak nebude)
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Věk
    49
    Vliv
    320

Myslel jsem to trosku jinak. Jsem z linuxu zvykly, ze nejvice ovoce prinese spoluprace vyvojare jadra s vyrobcem HW = VELMI kvalitni ovladac. Proto mi treba TV karta bezi o mnoho lepe, nez v jakemkoliv Windows....

Mne okna nezajimaji. Ale ocenil bych na nich, treba i jako clovek, co je musi servisovat/prodavat atd, aby neco podobneho existovalo i u windows, at se taky stara vyrobce OS vice o ovladace a treba i o moznost naspat si je sam ...

Ale je to jedno, at si delaji co chteji.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Visty a XP boot.ini
    Založil Špeta Marek v sekci fóra Windows Vista
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 23.04.2007, 12:35
  2. vytecne chlazeni za par babek aneb ja docilit vjetsiho taktu
    Založil -Ja8k1- v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 26.02.2004, 08:19
  3. par dotazu ohleně xp1600+
    Založil joXerus v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 22