Dneska jsem konečně dostavěl sestavu, kterou mám v podpisu. Měl jsem trochu obavy z nového batche procáku (L640A), ale zbytečně. Teď jedu na 3208Mhz při sníženém násobiči (401,1 x 8 ) - tj. NBCC=451,2MHz při Vcore=1,26V při idle a 1,23V v loadu (vdroop - v BIOSu nastaveno 1,3125) - chci jet paměti 1:1 při pořádném FSB.
Jinak se výš ale nepouštím kvůli problému s teplotou:
1) GF8800 pěkně topí a nabourává mi teplotu, protože podle ASUS Probe mám MB na 41°C (při sundané bočnici 35°C). Přitom case má přední větrák 14cm nasávající vzduch a vzadu je větrák 12 cm vyfukující ven + větrák zdroje.
Na těch 41°C jsem se dostal, když jsem přelepil větrací otvory v bočnici skříně a vytvořil se "komín", jinak byla teplota MB ještě o 3-4°C vyšší...
Zřejmě taky vadí přední ozdobný kryt větráku na předním panelu - po odklopení předního panelu jdou teploty o další 3°C dolů...
2) Dál nevím, čemu mám věřit při měření teploty, protože mám následující údaje:
IDLE: TAT ukazuje 41°C pro jedno a 42°C pro druhé jádro. ASUS Probe a SpeedFan ukazují společně jednu hodnotu 45°C. CoreTemp je pořád o 1°C níž u obou jader, než TAT.
Při Orthosu (stress CPU): TAT ukazuje 55°C a 56°C, ASUS Probe a SpeedFan 64°C
Při zatížení TAT: TAT ukazuje 59°C a 60°C, ASUS Probe a SpeedFan 65°C...
Hlavně se mi zdá podivně malý rozdíl v teplotě udávané ASUS Probe při zatížení Orthosem a TATem (1°C) - myslím, že by měl být větší (např. jak udává TAT...)
Počítač se zdá dokonale stabilní (12 hodin Orthos).