Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 30 z 30

Téma: Mezikrok pred Core2duo.

Standardní Re: Mezikrok pred Core2duo.

Já vím bude to těžké dohadování, ale třeba postačí argument, že nechodí a ani nenaběhne na FSB 1066MHz, tak jak je uvedeno v technické specifikaci desky a i na krabici od desky.
    Musím si být ale zcela jist, že není chyba mezi klávesnicí a židlí. Proto jsem z Tebe doloval informace o tom jak máš nastavený bios atd.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Hele, teď jsem ještě kvůli tobě zkusil ten nejnovější bios no a téměř nic se nezměnilo, až na to, že teď to CPU detekuje jako FSB200 a v biosu mi to dá na výběr nastavení RAM na DDR 266, 333 a 400, u 266 nelze nastavit CL3. Zkusil jsem dát DDR 333 CL3 a dát FSB266 - ani to nepostlo. Tak jsem tam hodil DDR266 a vše jak jsem měl předtim a post, tak jsem dal FSB300, post a bootujem, ve win jsem to checknul clockgenem , FSB byla skutečně 300 a paměti běžely na rovnejch 200mhz (DDR400), čili byla aplikovaná dělička 2/3 pro paměti. Takže ačkoliv v biosu se píše momentálně DDR266, běží to na 400, tohlento já nesnášim, kdyby tam místo toho DDR prostě jen psali jakou to má momentálně děličku, bylo by to mnohem přehlednější, nebo jako na DFI co jsem měl předtim. kde člověk vidí přesnou hodnotu na mhz, kolik mu do RAM půjde.
    The best Unreal Tournament maniac.

Jo, přesně tak, máš pravdu bylo by to skutečně přehlednější, ale pro mne je důležité, že tam ta volba je a že při FSB 250MHz mi chodí paměti na 200MHz, protože si mohu nastavit děličku na 5:4 . Když jsi nastavil DDR 333 při FSB 266 tak jsi nutil své paměti aby šlapaly na 213 MHz, škoda že to nezvládly. Předpokládám, že jsi měl zvedlé napětí na pamětech?
    Já jsem taky zkusil to nastavení biosu podle Tebe - povypínal jsem spread spectrum, thermal throttling atd. a nic se nezměnilo, jako kdyby ty volby byly v biosu jen pro okrasu. MB se chová stále stejně, ani MHz navíc v možnostech přetaktování. Taky jsem experimentoval s tím jumperem na FSB o kterém jsem Ti psal a došel jsem k závěru, že je v podstatě jedno jak ho nastavím (jestli je v poloze 800MHz nebo 1066MHz) , protože se MB chová stále stejně bez ohledu na verzi biosu (v1.6 nebo v 1.4). Taky jsem flashnul zpět ten původní bios v 1.4. To jsem si dal. Skoro 2 hodiny restartů, vypínání a zapínání počítače, než se mi nějakou náhodou podařilo dostat vůbec do biosu, kde jsem si mohl manuálně snížit FSB pod 260 MHz. Pak už bylo zase všechno jako dříve. Vyzkoušel jsem snad všechny možné varianty nastavení biosu (vypínat a zapínat všechno možné) bez jakékoliv známky možnosti vyššího přetaktování. Tak jsem tam fleshnul zase zpátky bios verze 1.6. Počítač bezproblémů nabootoval ( protože již detekoval CPU jako FSB 200) a jsem tam kde jsem byl dříve.
    Trochu mne štve, že mám nějakej zmetek MB, (E4300 jsem zatím jako důvod tak malého přetaktování vyloučil, ale časem si to ověřím) ale v podstatě jsem s výkonem počítače spokojený a můžu říci, že jsem s tak velkým nárustem výkonu ani nepočítal, když jsem plánoval tento upgrade mýho kompu (ConRoe865PE a E4300). Původně jsem měl Abit NF-7 (rev.1) a Bartona @ 2220 MHz.
    Myslím, že to byl skutečně povedenej upgrade za rozumnou cenu s kterým ještě nějakou tu dobu na AGP vydržím.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    268

Je to škoda no, podle mě si ten MB moc nerozumí s tou pamětí v tom to bude. Jinak já jsem to taky bral jako dobrej upgrade když mám 4x512mb DDR1 a slušnou AGP kartu a do budoucna si můžu nechat CPU a později jej ještě víc přetočit. Je to slušnej mezikrok, já jsem přešel z Venice na 2,8ghz, takže to až takovej boost neni, ale znát to je (výkonější v singlecore, dual fakt nevyužiju) No, CPUmark99 z 310 na 385 stoupnul no. Ale můj hlavní důvod byla nekompaktibila NV40 a Nforce 3 kterou můj systém trpěl, a teď s I865 to jde už ok.
    The best Unreal Tournament maniac.

Tak jsi měl pravdu. Nakonec se ukázalo, že za všechny mé potíže s přetaktováním procesoru mohly paměti. Nakonec jsem ze čtyř kousků 512MB DDR 3200 clock 2,5 vybral dvě paměti, které mi dovolili spustit WOKNA při FSB 290 (E4300@2610MHz). Slušný výsledek a mohlo by to být ještě lepší, kdybych měl lepší paměti.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Chlazeni Core2Duo
    Založil svaca v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 37
    Poslední příspěvek: 20.03.2007, 14:36
  2. Jakou MicroATX desku pro Core2Duo?
    Založil Oranger v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 23.09.2006, 13:21
  3. co koupit na rozdvojeni netu a site pred routrem ?
    Založil Visi v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 24.11.2005, 00:04
  4. StartUp pred Loginom
    Založil henrix v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 10.12.2004, 21:52

Pravidla přispívání