Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
Spread spectrum - disabled
Thermal Throtling - disabled
Intel Speedstep - disabled

Jinak máme asi jinou revizi, u mě je jedno jakej mám bios, FSB má furt default 266 a hlavně nemůžu měnit děličku na taktování ram, to má jít jen s non conroe CPU, takže podle mě tam máš něco divnýho....... protože ta deska to asi detekuje jako netburst, proto to můžeš měnit, jinak si to nedovedu vysvětlit. Jinak napoětí na všem na maximum. Napětí na ram má na to ňákej vliv, aspoň pár mhz ?

Jo a jumper na FSB ? Jakej ? Máme snad jiný desky nebo co.

Dík za informaci.
CPUZ mi detekuje ConRoe865PE revize 3.00 s chipsetem i865P/PE/G/i848P rev.2.0. Biosy mám originální přímo ze stránek Asrock. Výrobce uvádí oficiální podporu E4300 až od verze biosu 1.5. Možná, že kdyby jsi si tam flashnul bios verze 1.6 objevil bys, že můžeš výběr pamětí ponechat v polze Auto nebo manuálně nastavit paměti na hodnoty 133, 166 nebo 200MHz a tím vastně měnit poměr FSB:RAM 3:2, 5:4 nebo 1:1. To znamená, že kdyby mi deska chodila jako Tobě, mohl bych svoje DDR 3200 při děličce 3:2 krásně používat při FSB 300MHz a šlapaly by na 200MHz. Jinak co se týká CL mohu v biosu ručně nastavit hodnotu 3, 2.5, nebo 2.
Ten jumper na FSB je zobrazen na straně 2 manuálu, co jsi dostal s matherbordem a označen pod číslem 9 a jmenuje se FSB Select Jumper (FSB1). Na straně 14 je pak uvedeno, jak se má nastavit. Podrobnější informace jsou pak na CD kde je podrobnější manuál.
Vzhledem k tomu, že při pokusech o přetaktování procesoru používám děličku 3:2 a mám paměti při FSB 266MHz na 177 MHz (tedy silně podtaktované) nepřineslo mi zvýšení napětí na pamětech ani 1 MHz navíc.
Prostě při FSB 264 MHz nenajedou Wokna - modrá obrazovka smrti nezávisle na teplotě procesoru a case.
Dneska ještě zkusím pár pokusů s natavením biosu podle Tebe. Když to nepomůže zkusím někde sehnat jinou desku a když se potvrdí mé podezření pude tahle deska na reklamaci.