Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
To opravdu nevim, co máš za problém. Bios používám.... no, ono na tom vůbec nezáleží víš, je to jedno jakej, nic se tim nemění, jen ty nový uměj 4 jádrový CPU. A hlavně mě to běží na FSB266 už v defaultu, rozuměj, napsalo mi to Core2-duo E4300@1.8ghz, a za tim už rovnou 2,4ghz a bootovalo to, čili procesor byl OC už i při prvnim spuštění, nevim jestli je to tim, že můj CPU, jak jsem později zjistil je Conroe a ne Allendale, nebo prostě tim, že tahle deska jakmile detekuje Core2 duo tak automaticky dá FSB266. Jinak časování pamětí mam manuální na ty nejvolnější latence co to jde ale stejně CL nelze nastavit na 3, jen 2,5. Co se týče děličky na paměti, tak tu mi to vůbec nedovolí měnit, ale tak by to u týhle desky u všech Core procáků mělo bejt. Při FSB300 běží paměť na rovnejch 200. Nevim no, asi ti neporadim, vypnul jsi sphread spectrum atd. nebo jak se to jmenuje ? Nevim no, asi ti moc neporadim, u týhle desky toho fakt neni moc co nastavovat. Jakej strop maj ty tvoje paměti? Nejpravděpodobnější je, že si to nerozumí s nima, ale vzhledek k tomu, že na default procáku ti to běží, tak to reklamovat nemůžeš no.

Můj problém je ten, že mi deska (nebo procesor)nedovolí spustit počítač při FSB 266MHz. Maximálmě se po dlouhém "přemlouvání" a mnoha restartech dostanu do biosu, ale Windows se nespustí ani náhodou. Už když jsem ji poprvé zapnul počítač se nedostal ani do biosu. Pomohlo až vypnutí počítače a jeho odpojení od sítě asi na 10 minut. Pak to chtělo ještě jeden reset a mohl jsem se po stisknutí F2 dostat do biosu. Bylo tam taky nastaveno automaticky těch 266MHz. To jsem snížil na 200 MHz. Pak již počítač bootoval tak jak měl. Byl tam bios v 1.4. Po upgradu na bios v.1.6 mi již nabíhá bios s FSB 200MHz. Nyní mám nastaveno FSB na 250 MHz, to znamená že procesor jede na 2250MHz a paměti při ručním nastavení v biosu na 133MHz jedou na 166MHz a při nastavení na 166MHz jedou na 200MHz.
Zajímalo by mne zda jsi před instalací procesoru na desku měnil nastavení toho jumperu pro nastavení pro overcloking (do polohy 1066 MHz) nebo zda jsi ho ponechal v defaultní poloze?
Dále zda máš v biosu defaultně nastaveny tyto hodnoty:
Spread Spectrum - Auto
Boot Failure Guard - Enabled
Enhanced Half State - Disabled
Max CPUID Value - Disabled
Thermal Throttling - Enabled
Intel SpeedStep tech. - auto
Máš to takto nebo jsi to nějak změnil? Já to mám nyní nastaveno takhle, ale zkoušel jsem vypnout Spread Spectrum,Thermal Throttling, Intel SpeedStep tech. a další postupně (po jednom) ale i současně, ale nezpozoroval jsem žádný rozdíl. Na FSB 264 a více mohu zapomenout.
Jo a ještě zvedal jsi napětí na chipsetu, pamětech a AGP sběrnici? Já to zkoušel, ale nijak se to neprojevilo, tak jsem to vrátil na default hodnoty.