Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 53

Téma: Aktivní monitory cca 15k + zvukovka

Standardní Re: Aktivní monitory cca 15k + zvukovka

Citace Původně odeslal uberguru Zobrazit příspěvek
    v audiopru ti to daj na pult na osobku - brno a audiotek je prima..ale asi jen posta..otazka co ti vyhovuje.
    Byl jsem v prodance kouknout na ty Adamy A7 a ted jsem nasel ze o ulici vedle je Muzikus, kde by meli mit ty Fostexy :O . Alesis jsem v praze uz taky nasel (http://www.inton.cz/index.php?l=0&m=6&c=-1.7&) a maj je skladem, takze vybiram mezi Adam A7, Fostex PM-1 mk2 a alesis M1 mk2.

Krky odpadly, ty mi v prodance tak rozebrali ze uz na ne nemuzu ani myslet
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Member Avatar uživatele Aspon
    Věk
    40
    Vliv
    250

Co ti na KRKy řekli "pěkného"??
    Intel C2D E4500 2200Mhz@3100Mhz || Gigabyte GA-P35-DS3 || A-DATA Vitesta Extreme 2x1024MB 5-5-5-15 940Mhz || ATI PowerColor HD3870 512MB DDR4 @850/2500Mhz
    Noctua NH-U12F 800rpm || AC Accelero S1 + Turbo Module 1100rpm || Seasonic SS-500ET 500W || 2x Samsung SpinPoint T166 320GB HD321KJ || Logitech Wave Keyboard
    Logitech MX518 || Lite-On LH-18A1H || LG GSA-4167B || Samsung SH-S183A || LG FLATRONez T910BU || Leadtek WinFast TV 2000XP Expert || iNET by Slovackofree.net - FTTH 30Mbit/s
    M-Audio Revolution 5.1 S/PDIF -> Karfik DAC 2.5 -> NAD C 325BEE -> Wharfedale Diamond 9.3

Citace Původně odeslal Aspon Zobrazit příspěvek
    Co ti na KRKy řekli "pěkného"??
    cinsky shit, spotrebka, plast. Kdysi dobre, po fuzi s cinou uz jenom rejze znacky.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Citace Původně odeslal Commander Zobrazit příspěvek
    cinsky shit, spotrebka, plast. Kdysi dobre, po fuzi s cinou uz jenom rejze znacky.
    Z podobnych absolutnich prohlaseni nekterych 'nezaujatych' prodavacu je treba vyselektovat nosnou informaci pokud tam nejaka je a zbytek zahodit. Rozhodujici je nakonec ale stejne vlastni zkusenost a pocity, takze good luck pi rozhodovani.

tak uz mi to bylo vysvetleno lepe...
    Z vystupu jde porad sum, pokud snizuju hlasitost tak tim se zvysuje pomer sumu vuci chtenemu signalu (sw reseni).
    To je urcite pravda, ale u kvalitni zvukovky to neni tak extremni aby se s tim prechodne nedalo zit. Casem te ta softwarova regulace stejne zacne stvat a nejakej regulator si poridis tak jako tak. Ja ted zkousel dat svoji EMU na -60 dB, zesik na max a poslouchat se to dalo. Porad to sumi min nez dobre zahraty Logitech Z680
    Abit IP35PRO || C2D E8400 || Corsair Twin2X2048-6400C4 || Zotac 8800GTS 512 || Seasonic S12-650 || Raptor 300GB w SILENTMAXX silencer
    Eizo S1910 || TERRATEC Cinergy 2400i DT || Logitech diNovo Media Desktop w MX1000 || hp LaserJet 1015
    E-MU 1212M || Myryad MI120 || Adam HM1 || CORDA HEADFIVE #470 || Sennheiser HD-650
    Neumím mluvit vznešeně, ale problémy dvou malých lidí jsou v tomhle bláznivém světě jen hromádkou fazolí. ~Dr. G. House~

Camil: souhlas ve vsem, zitra dam vedet jak jsem dopadl.

btw, ta 1212m, to nema mic vstup? Ty jo tak skype by mi to ale dovolit mohlo ne

V kazdym pripade potrebuju obyc mic vstup

1212m nema klasicky mic. vstup, pouze 2 linkovy vstupy (symetricky 6,3 jacky)

http://shop.audiopro.cz/nahled.php?i...0PCI%20DAS.jpg

Mic vstup ma az 1616m, ale to jsou pro tebe dost vyhozeny prachy. Nebo pak neco min profi jako je M-Audio Revolution 5.1, coz je zas skoda pokud koupis drahy bedny. V tvem pripade bych asi hnal Skype prez integrovanou zvukovku a zbytek prez EMU nebo podobnou poloprofi zvukovku.
    Abit IP35PRO || C2D E8400 || Corsair Twin2X2048-6400C4 || Zotac 8800GTS 512 || Seasonic S12-650 || Raptor 300GB w SILENTMAXX silencer
    Eizo S1910 || TERRATEC Cinergy 2400i DT || Logitech diNovo Media Desktop w MX1000 || hp LaserJet 1015
    E-MU 1212M || Myryad MI120 || Adam HM1 || CORDA HEADFIVE #470 || Sennheiser HD-650
    Neumím mluvit vznešeně, ale problémy dvou malých lidí jsou v tomhle bláznivém světě jen hromádkou fazolí. ~Dr. G. House~

na skype si koupis usb zarizeni sluchadla a mikrak...nebo kameru a mikrak..tak to mam ja.
    Spousta vice ci mene uzitecnych veci a zivot okolo...jdete se projit.

na skype si koupis usb zarizeni sluchadla a mikrak...nebo kameru a mikrak..tak to mam ja.
    genialni

Takze jsem slysel ty Fostexy pm1 mk2, nejaky soundkingy a adam a7.

fostexy jsou lepsi nez soundking. adam je lepsi nez oboje dohromady, tech 7k navic je slyset. Na alesis uz jsem nemel silu, a koupil adamy v prodance za 20k.

ted jeste zvukovku, kabely a ostatni "drobnosti"...

Senior Member
    Vliv
    305

2Commander: a neporovnával jsi ty adamy s tapcy s8? s8 si chci pořídit ke kompu (pár nových se teď dá koupit pod 12k).

Citace Původně odeslal Kankal Zobrazit příspěvek
    2Commander: a neporovnával jsi ty adamy s tapcy s8? s8 si chci pořídit ke kompu (pár nových se teď dá koupit pod 12k).
    hele tapco S8 tam meli, ale nechtel jsem je ani slyset, rikal ze je to obrovska bedna. ja bych to nemel kam dat

btw sem koupil emu 1212m + Mpatch2. Asi rok si nekoupim ani ponozky
    zitra kabely, a doufam ze to dam dohromady

Prihoriva---prihoriva....)))

Prihoriva---prihoriva....)))
    Tak uz hori >:}

Uz to vydava nejaky zvuky, zatim ale nedobre postaveno, nenastaveno a nerozehrano..

Doufam ze mam neco blbe, protoze mi to moc nebasuje, a celkove mi prijde ze ten zvuk nema moc objemu. Na druhy strane ten vejskac je hustej, mam pocit ze slysim jak smycec dre struny.

A taky to hraje kur*va na hlas, pri utlmumu na vsech ovladacich -60dB (a buh vi na kolik jsem jeste zapomel) uz se neda skoro vydrzet v mistnosti
    Co me ale trosku stve je jak to sumi pouze pri zaplych bednach a bez signalu, normalne to slysim

Uberguru: Ze se nebudes zlobit kdyz te budu otravovat s nastavenenim? je tu asi sto tisic hejbatek tlacitek a udelatek

Tak uz hori >:}

Uz to vydava nejaky zvuky, zatim ale nedobre postaveno, nenastaveno a nerozehrano..

Doufam ze mam neco blbe, protoze mi to moc nebasuje, a celkove mi prijde ze ten zvuk nema moc objemu. Na druhy strane ten vejskac je hustej, mam pocit ze slysim jak smycec dre struny.
    Podobnej pocit jsem mel kdyz jsem poprve zapojil ty HM1ky. Prislo mi ze hrajou jen vejsky a stredy a preyslel o nutnosti zapojit subwofer. Pak jsem koupil novy koncovky na vykonovy kabely a kdyz doma nikdo nebyl tak jsem to vsechno prepojil, trochu osolil a hraje to ulne jinak. Nevim jestli tam byl spatnej kontakt na biwire svorkach nebo se proste rozehraly, ale jsou krasne srovnany (podle specifikaci se to lame az pod 50 Hz) a basu je dostatek. A7ky maji vetsi reprak, tak by meli basovat jeste lip.

A taky to hraje kur*va na hlas, pri utlmumu na vsech ovladacich -60dB (a buh vi na kolik jsem jeste zapomel) uz se neda skoro vydrzet v mistnosti
    Co me ale trosku stve je jak to sumi pouze pri zaplych bednach a bez signalu, normalne to slysim
    Ja myslel zes koupil na regulaci ten MPatch2, sahat do ovladacu by melo byt zbytecne. Navic kdyz stahnes hlasitost v E-MU PatchMixu, tak by to hrat proste nemelo. Aspon me kdyz stahnu volume na min (-132 Db) to nehraje vubec ani kdyz vytahnu zesik na max.

Citace Původně odeslal Camill Zobrazit příspěvek
    Podobnej pocit jsem mel kdyz jsem poprve zapojil ty HM1ky. Prislo mi ze hrajou jen vejsky a stredy a preyslel o nutnosti zapojit subwofer. Pak jsem koupil novy koncovky na vykonovy kabely a kdyz doma nikdo nebyl tak jsem to vsechno prepojil, trochu osolil a hraje to ulne jinak. Nevim jestli tam byl spatnej kontakt na biwire svorkach nebo se proste rozehraly, ale jsou krasne srovnany (podle specifikaci se to lame az pod 50 Hz) a basu je dostatek. A7ky maji vetsi reprak, tak by meli basovat jeste lip.
    Zajimavy. Kabely jsem koupil:
    MPatch > repro: adam hall liveline standard XLR Microphone Cable (jeste tam meli drazsi od adam hall, ale prodavac mi rek ze mi to staci) 3m za 100kč

E-MU > MPatch: to nikde nemeli takze mi to delali rucne. Uz nevim co to je presne, koncovka jedna stala kilo a metr kabelu 26kč.

Ja myslel zes koupil na regulaci ten MPatch2, sahat do ovladacu by melo byt zbytecne. Navic kdyz stahnes hlasitost v E-MU PatchMixu, tak by to hrat proste nemelo. Aspon me kdyz stahnu volume na min (-132 Db) to nehraje vubec ani kdyz vytahnu zesik na max.
    koupil spatne jsem se vyjadril, ovladacem je mysleno "ovladani hlasitosti at uz je kdekoliv". V priloze je jak to mam nastaveny, btw krasne neprehledny ovladace.
    Z druheho E-MU CD jsem neinstaloval nic

EDIT: bohuzel nastal mensi problem (uz od zacatku) a to, ze mi jedna bedna hraje podstatne vic nez druha. Pri prepojeni kabelu z EMU do Mpatche zadny rozdil, ale kdyz vymenim L a R kanal z MPatche do beden tak se hlasitosti prohodi. Pokud vymenim oba kabely cely, tak nic noveho, takze dedukuju ze MPatch posila na R kanal vic nez na L. Je mozny ze je nekde neco zapomenutyho nastavit, ale pokud prohodim L a R z EMU do Mpatche, tak to hraje porad stejne, tudiz podezrivam Mpatch
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil Commander; 31.03.2007 v 13:33.

Oni ty ovladace jsou celkem hodne prehledny, akorat se tam da nastavovat asi tak 10x vic veci nez normalni clovek potrebuje. Z druheho CD pro poslech nic nepotrebujes. Jsou tam nejaky softy na nahravani a kdovi do jeste, moc jsem to nestudoval.

Ad soubeh kanalu: tipnul bych to taky na ten MPatch. Zkus zapojit A7 primo na zvukovku. Jestli ta je v poradku, tak bych poslal ten MPatch rovnou na reklamaci. Pomoci balance v ovladacich zvukovky se to da korigovat, ale u novyho zbozi v tyhle cene bych trval na plne funkcnosti. Ty kabely jsou symetricky?

Oni ty ovladace jsou celkem hodne prehledny, akorat se tam da nastavovat asi tak 10x vic veci nez normalni clovek potrebuje. Z druheho CD pro poslech nic nepotrebujes. Jsou tam nejaky softy na nahravani a kdovi do jeste, moc jsem to nestudoval.

Ad soubeh kanalu: tipnul bych to taky na ten MPatch. Zkus zapojit A7 primo na zvukovku. Jestli ta je v poradku, tak bych poslal ten MPatch rovnou na reklamaci. Pomoci balance v ovladacich zvukovky se to da korigovat, ale u novyho zbozi v tyhle cene bych trval na plne funkcnosti. Ty kabely jsou symetricky?
    No v to doufam. Jak rikam, symetrickej do Mpatche mi delali rucne (tzn 6.3 stereo jack) a ten XLR snad taky - alespon teda jsem si myslel ze vsechny XLR jsou symetricky. Jsou to tydle: http://www.adamhall.com/de/AH_K--Liv...ophone%2Bcable

Jinak ale nevim jak propojit ADAMy primo na E-MU.

No v to doufam. Jak rikam, symetrickej do Mpatche mi delali rucne (tzn 6.3 stereo jack) a ten XLR snad taky - alespon teda jsem si myslel ze vsechny XLR jsou symetricky. Jsou to tydle: http://www.adamhall.com/de/AH_K--Liv...ophone%2Bcable

Jinak ale nevim jak propojit ADAMy primo na E-MU.
    Pokud bys mel zajem tak ti muzu na testovani zapujcit 6.3mm -> XLR 2m symetricky kable co jsem mel puvodne pripraveny na A7 nez jsem koupil HMka.

Pokud bys mel zajem tak ti muzu na testovani zapujcit 6.3mm -> XLR 2m symetricky kable co jsem mel puvodne pripraveny na A7 nez jsem koupil HMka.
    no to by bylo uplne bajecny

btw, taky se mi basak na jedny z A7 vychyluje znatelne vic nez na druhy. I po prepojeni kabelu.

Senior Member mince Avatar uživatele basik
    Vliv
    284

tak sem to tady cely precet a jediny, co muzu rict, Commandere, drzim palce jen pevne doufam, ze me nikdy nenapadne zabrednout do neceho podobnyho ... i kdyz zrovna u ty hudby se toho dost obavam

co se tyce nastaveni patchmixu..klidne ho nech tak jak si to nainstaloval..jen si povypinej vstupy...co nepotrebujes - tlacitko m v jednotlivych sloupcich nebo ty sloupce uplne smaz. Budes se s tim chvilku prat..ale pro prehravani nemusis vubec nic nastavovat, horsi je to pro nahravani a podobne legrace.

Tak diky ochote Camilla jsem vyhodil Mpatch z retezce a vse bylo jak melo. Kdyz trochu vohulim ten Mpatch a stahnu to bednach, tak se mi zda ze je to taky ok. Nicmene jak se blizi limita Mpatche tak to proste utlumi levej kanal. Nejlepsi by bylo nejaky merici zarizeni co by to ukazalo presne...

Je i mozny ze bez Mpatche to trochu vic sumi, a hlavne ten Mpatch povazuju (kdyz pominu ze je vadnej) za dobrej bezpecnostni prvek, protoze ucuknout si rukou ve winapmu na primo

uff takze mpatch=reklamace no ja mam stejnou smulu...na spoustu vyrobku(((

Tak na electrozonu rikali ze prej to je "normalni" ze levnejsi regulatory nemaj tak dobry potenciometry a trosku se rozchazi.. Takze jsem snizil citlivost beden a zvysil na mpatchi, takze jsem se dostal do faze kdy maj potaky lepsi soubeh.

ufff. ale rici, ze trosku a levnejsi za cca 5k nebo kolik si dal..asi bych to opravdu reklamoval a vratil.....((((

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak zapojit aktivni monitory + sub na 5.1 zvukovku
    Založil Camill v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 28.09.2006, 00:58

Pravidla přispívání