Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: "Nešumící" kompakt / EVF?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: "Nešumící" kompakt / EVF?

ktora lacna zrkadlovka sumi viac/rovnako ako EVFky? (okrem R1, to je zamaskovana zrkadlovka)
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

R1 je zamaskovaná zrcadlovka? Já v ní vidím EVF s lepším snímačem...

Ale pokud EVF od zrcadlovky rozlišuješ způsobem "šumí = šmejd = EVF / nešumí = kvalita = zrcadlovka", tak asi jo, ale já jsem měl za to, že prvky, podle kterých se foťák zařazuje do jedné nebo druhé skupiny jsou trochu jiné
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

R1tka je zrkadlovka bez zrkadla co ma nema opticky hladacik, vsetkym ostatnym plne odpoveda ...
    Inak ja som reagoval na toto "ale zpravidla tyhle levný zrcadlovky šumí taktéž", nezjednodusuj moju otazku prosim do toho debilneho tvrdenia.
    Inak nesumici kompakt / EVF takmer neexistuje kvoli velkosti cipov, ktore pouzivaju (R1 je prave jedina vynimka co ma APS-C cip, este teda Sigma SD1 co je zase trosku ina kategoria).
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

S tím šumem - srovnával jsem právě s R1, jako s "top" EVF.

Zrcadlovka bez zrcadla Já si ale stále myslím, že zrcadlovka je od toho zrcadlovka, že používá zrcadlo a že velikost a typ čipu na tuhle kategorizaci nemá vůbec žádnej vliv.

Ale tohle asi nemá cenu, každý máme jiný názor a zase bychom neskončili jinde, než dohady EVF vs. zrcadlovka. Já si prostě myslím, že bolestí EVF je nedostačující čip, jehož náhrada lepším by nezměnila kategorii produktu, jen kvalitu výstupů (a cenu).
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

Pozri sa co stoji R1tka a potom sa zamysli nad tym, co vsetko zmeni vacsi cip
    BTW mam pocit ze hodne fotis makro, to na R1 ani nemysli

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Citace Původně odeslal no-X Zobrazit příspěvek
    ... Já si prostě myslím, že bolestí EVF je nedostačující čip, jehož náhrada lepším by nezměnila kategorii produktu, jen kvalitu výstupů (a cenu).
    Uvedom si, ze

vasci cip =>
    1) drahsi
    2) vacsi potrebny premietany obraz => vacsi objektiv => drahsi, neskladnejsi

PiT: ano, vím, stojí 20k. Pokud se ale pamatuju, tak nové FZ30/FZ50 nebyly o mnoho levnější (cca 17k)

MadCap: jasně, já R1 bral jako příklad - neuvažuju o ní. Vzhledem k mě vyhovujícímu ovládaní by mi spíš sedělo provedení od Canonu nebo Panasonicu. A upřímně by mi stačila (pokud to vezmu podle šumu) velikost čipu někde v průměru mezi oběma typy řešení. Výsledkem by bylo nešumící ISO400 a použitelné ISO800. Tedy pro mě ideální. Tím pádem by nemusel být třeba ani výrazně větší objektiv... divil bych se, kdyby se podobný produkt nedal nacpat pod 20k s daní. Njn, mám asi ujeté požadavky

Mimochodem, ono je to srovnávání na stejné ISO kvůli rozdílné světelnosti (času) stejně poněkud v neprospěch EVF, protože pro dosažení stejného času jí stačí nižší ISO a tím je tedy i šum trochu nižší... (nezabíjejte mě prosím )

nieco medzi si chcel ano?
    http://www.skyfly.cz/shop/detail-fot...LYM-0000000053
    nech sa paci, nijak blizsie sa k EVF pri tych poziadavkach nedostanes

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Digitální kompakt >10k
    Založil no-X v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 20.03.2007, 23:13
  2. Jakou EVF zrcadlovku??
    Založil pETSaa v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 42
    Poslední příspěvek: 11.09.2006, 23:06
  3. Canon PS A700 (temer dokonaly kompakt dneska?)
    Založil tominek v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 29.04.2006, 10:29
  4. [buy] Kompakt do kapsy
    Založil Commander v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 17.04.2004, 00:56

Pravidla přispívání