Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: problem - ASrock K7nf2

Standardní problem - ASrock K7nf2

Ahoj,
    koupil jsem si novou socket A'ckovou desku (http://www.asrock.com/product/K7NF2-RAID.htm), pac asuska mi odesla do kremikoveho nebe, a snad den po instalaci mi to zaclo hazet (a hazi alespon 1x denne) bluescreeny - vzdy nejaka chyba "NV*.sys"

Na strankach maji jedinou verzi ovladacu na XP, tak by me zajimalo, zda by se tam daly nafrkat jine ovladace ? Napr. "nForce2 drivers", bo musim mit ovladace presne na dany typ desky ?

Diky za kazdou radu,
    Majk

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní Re: problem - ASrock K7nf2

Nemas problem s IDE drivery? Ty byvaji problemove. Zkus odinstalovat (pred Pridat/odebrat programy) ten IDE ovladac z nvidia driveru.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

pridat odebrat ? ten tam nemusi byt ?

udajne to delala onboard sitovka ...
    odinstaloval jsem ji, zakazal na BIOSU, tak uvidime ...

kazdopadne pri vlezu do WIN mi to haze nejakou chybu "U.S. Raid service", co s tim ?
    kdyz ho odinstaluju ve spravci zarizeni (POCITAC - RADICE SCSI A RADI - "Nvidia Nforce ATA RAID CLASS controller" a "SCSI / RAID Host Controller"), tak se mi tam po restartu hodi automaticky sam ...
    Ten SCSI / RAID Host Controller jde zakazat, ten Nvidia Nforce ATA RAID CLASS controller nejde ...

S temi ovladaci je to jak ? Jsou nejake alternativni ?

ACh jo, uz nikdy nechci ASRock

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Tak on imho neni problem v ASRock
    Zakaz v biosu nejake radice, co nepouzivas, zakaz RAID, pokud ho nepouzivas.
    IDE ovladac tam byt nemusi, windows maji vlastni.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

problem je v tom, ze ten RAID v biosu zakazat nejde ...
    (a to mam nejnovejsi verzi)

jde tam nastavit raid / nonraid u sata .. ale ja sata nepouzivam, takze mam sata celkove disabled ...

Senior Member mince Avatar uživatele UFo
    Vliv
    286

Citace Původně odeslal Majk Zobrazit příspěvek
    udajne to delala onboard sitovka ...
    odinstaloval jsem ji, zakazal na BIOSU, tak uvidime ...
    hmm muzes se prosim te rozepsat co jsi slysel o tech problemech se sitovkou? momentalne mam taky cca 14 dni tuto desku, vse vypada naprosto OK pouze pri surfovani na netu mi to haze BSOD - vypisuje HW failure a odkazuje se na soubor "afd.sys"

puvodne jsem vubec nevedel cim to muze byt zpusobene, hodil jsem to na default ale problemy neustaly, nakonec jsem prisel na to ze mi to zrejme zpusobuje sitovka, protoze BSOD mi to haze pouze na konkretnich webovkach a to jak ve Firefoxu tak i v IE7, momentalne nemam na to vubec cas tak to resim tak ze ty konkretni webovky nenavstevuju :P

vzhledem k tomu ze zbytek HW mam stejny jako pred vymenou desky tj. D1400, 512MB Kingmax 433, inno3D gf4mx440, WD3200YS, Barcu V 60GB, NEC3551,TeacW552E, Seasonic 430W... tak bych to videl na peknou prohnilost driveru....(pouzivam zatim pouze ty co byly na CD)

2 Anduril: prosim te bezim sice na SATA disku, ale i presto ze HW fora momentalne vubec nesleduji a NV desky byly uplne mimo oblast meho zajmu, jsem zaregistoval neco o tom problemech s temi NV IDE drivery.. o co presne v tomto pripade slo?

btw. jen jeste jeden lama dotaz, ve spravci zarizeni mam krom sitovky nejaky Nvidia Network Bus Enumerator, absolutne netusim co to je :P
    Naposledy upravil UFo; 21.03.2007 v 20:32.
    Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A

mno, poslal jsem dumpy znamemu a ten mi rikal, ze mu debugger vyhodil, ze to je tim .. a at znefunkcnim vsechno onboard (zvukovka, sitovka), tak jsem si koupil novou sitovku a zatim to je OK .. uvidime .. kdyztak pujdou na radu nejake ty alternativni ovladace

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Problem s PC - Samovolne vypinanie
    Založil B7u3A v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 04.11.2005, 21:00
  2. Problém s odesíláním dokumentů u e-mailů
    Založil P.D. v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 30.10.2005, 07:24
  3. ASrock integrovana grafika Problem
    Založil Worko v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 18