Ne, VIA VT8377 tedy VIA KT400 NEUMÍ PCI/AGP lock.Původně odeslal jedik
Ale 1/6 děličku některé desky s VIA KT400 chipsetem umí! A nejen 1/6 ...
Jinak technická PCI/AGP lock je jen o naprogramování PLL, když si člověk projde datasheety k northbridge jednotlivých chipsetů, tak tam o děličkách není nic psáno.
Otázkou je jen, jak si s 1/6 děličkou bude chipset rozumnět, a ne všechny revize northbridge ho vezmou...
Ono totiž 1/5 dělička fungovala i na VIA KT133A s PLL ICS 94215AF a normálně lidé tvrdili, že VIA VT8363A nepodporovala 1/5.
Já se musím smát vždycky článkům, ve kterém se píše copak přinese chipset nového, jestli bude mít 1/5 nebo 1/6 děličku![]()
PS:O tom to je, že lidé se rozhodují při výběru desek na recenzích a na věcích co najdou na DF. Proto jsem taky vyjádřil svůj názor.
Ale jsou věci, na které jsem přišel sám a které dosud nikde nebyly publikovány, tak nevím, proč bych se s nimi měl dělit s ostatními. Pokud někoho zajímá stejně jako mě daná problematika, tak můžem prodiskutovat všechno co jsem otestil a na co jsem přišel. Bez problémů...
Ale nemá smysl to říkat lidem, kteří o tom nemají páru, jak jsi psal.
Byla by to zbytečná práce a pak by se ti denně ozývalo alespoň 10 lidí mailem a chtěli s něčím pomoct a že nerozumí tomu a onomu...
Je to vyčerpávající...