Citace Původně odeslal jedik
Spec
asi urcite cekas otazku: KT400 umi PCI/AGP lock? doufam ze mi na ni nejak trefne odpovis Pro mne osobne neocenitelne, uz mi kvuli vysoke FSB umrely dve Baracudy.

jinak te tady beru ze jsi jeden z pramala lidi co tady rozumi vecem jako jsou sbernicove RW signaly apod. ale vetsina lidi co tu chodi o tom nema ani paru a je odkazana stejne jako napr ja pri rozhodovani na recenze a navody ktere delaji lide jako ty. A bylo by hloupe kdyby sis ty informace nechaval pro sebe nebo pro okruh vyvolenych. To by asi tvoje role na 4u pozbyla trochu vyznamu ne
Ne, VIA VT8377 tedy VIA KT400 NEUMÍ PCI/AGP lock.
Ale 1/6 děličku některé desky s VIA KT400 chipsetem umí! A nejen 1/6 ...
Jinak technická PCI/AGP lock je jen o naprogramování PLL, když si člověk projde datasheety k northbridge jednotlivých chipsetů, tak tam o děličkách není nic psáno.
Otázkou je jen, jak si s 1/6 děličkou bude chipset rozumnět, a ne všechny revize northbridge ho vezmou...
Ono totiž 1/5 dělička fungovala i na VIA KT133A s PLL ICS 94215AF a normálně lidé tvrdili, že VIA VT8363A nepodporovala 1/5.
Já se musím smát vždycky článkům, ve kterém se píše copak přinese chipset nového, jestli bude mít 1/5 nebo 1/6 děličku

PS:O tom to je, že lidé se rozhodují při výběru desek na recenzích a na věcích co najdou na DF. Proto jsem taky vyjádřil svůj názor.
Ale jsou věci, na které jsem přišel sám a které dosud nikde nebyly publikovány, tak nevím, proč bych se s nimi měl dělit s ostatními. Pokud někoho zajímá stejně jako mě daná problematika, tak můžem prodiskutovat všechno co jsem otestil a na co jsem přišel. Bez problémů...
Ale nemá smysl to říkat lidem, kteří o tom nemají páru, jak jsi psal.
Byla by to zbytečná práce a pak by se ti denně ozývalo alespoň 10 lidí mailem a chtěli s něčím pomoct a že nerozumí tomu a onomu...
Je to vyčerpávající...