Citace Původně odeslal PetrT Zobrazit příspěvek
pokud nemas v biosu zadne hlidani otacek ventilatoru, tak mas krpu jeste nekde jinde. Ta teplota vypnuti s timto nema zadnou spojitost - po zapnuti je pc studene, proc by bios tedy mela zajimat nejaka teplota 70°C ?

popravde se mi taky nekdy po vypnuti pc nechtel zapnout - jenze jsem mel nacnute kondiky a zdroj taky uz nebyl zadna spicka. Svadel jsem tyto problemy na to.

K tem kondikum: napred se zacnou nafukovat ty nejvic exponovane a pokud nevytecou, tak ti postupne odejdou skoro vsechny na desce a je jedno kde budou umistene ... toto se mi stalo a po vymene, po cca 2 letech to zaclo znova - bylo mi to jedno, ale aspon jsem o tom vedel a pocital s tim - u tebe to spis vypada jako naivni predstava, ze tobe se to nikdy nemuze stat.
Ja neříkám že mi neodejdou, jen mi to prostě nějak zvlášť nevadí... Kdyžtak pak pořídím novou desku a bude. Za to ticho ten bezvětrákovej systém stojí..

Ale teď zpět k tomu startu. Neříkal jsem že ta tepltota vypnutí PC má na start nějaký vliv, jen sem chtěl poukázat, že nikde v BIOSu nemám možnost hlídání otáček/přítonosti větráku na CPU, aby se to pak případně nerozjelo. Teď to prostě dělá to, že vždy při prvním startu PC to do 10-15s zamrzne, libovolně kde. Někdy už při autodetekci HDD (málokdy), někdy při výpise zařízení na IRQ (častěji), popř. v BIOSu když do něj najedu. Nevím, začlo to dělat přesně ve chvíli s instalací vodníka a absolutně jsem nepřišel na to čím to může být. Jediné co mě napadá, jestli by to nemohlo být tím, že něco není zahřáté, způsobí to zamrznutí, ale po té chvilce se to už zahřeje a pak ten komp frčí bez sebemenších problémů. Asi je to blbost, ale co... )