Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Raw Read error rate.

Unhappy Raw Read error rate.

Zdárek, takže jak jsem to tu tak pročítal, tohle už se asi zachránit nedá Ptám se pro jistotu, protože si chci koupit nový disk...
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní Re: Raw Read error rate.

Podle me tomu nic neni. Pokud dobre vidim, mas Seagate. Seagate pocita tuto hodnotu jinak, nez ostatni vyrobci (pocita vsechny chyby cteni - ostatni pocitaji jen ty chyby, ktere se nepovedlo opravit; k chybam dochazi bezne). Mam na svem novem Seagatu taky Raw read error rate na hodnote 63.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Nepohřbíval bych ho. Mě osobně takhle ke spokojenosti disk bez nejmenších zádrhelů sloužil několik let, shodou okolností také 40 GB seagate. Pokud by vykazoval ještě jiné známky problémů nebo tak něco, tak je dobré být opatrný, ale pro tohle bych ho do koše rozhodně neházel.
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Jde o to, že jednou za nějaký čas ten disk vždy poškodí hroznej hafec dat. To znamená, že já ne něm funguju třeba pár měsíců, ale pak buďto úplně "zruší" nějaká data, nebo pošle do kopru system a tak.
    Poprvé se mi stalo, že mi to poškodilo filmy...
    Opravil jsem to fdiskem(nebo něčim takovym z oprvne konzole...)
    Pak to udělalo znovu,
    později už mi nenaběhl ani system...

Když disk naformatuji běhá vpoho, ale čím víc je na něm dat a čím déle tím víc zlobí... Momentálně "píšu z toho disku"... tak nevim

Jo ještě dodatek, když jsem to projel nějakým tím programem od seagetu na disky, tak mi to nahlásilo, že disk je v pohodě, ale že je to špatně naformátované nebo tak něco ?!?

Senior Member
    Vliv
    280

Ako presne ti to rozhodilo tie filmy? A ze si to musel opravovat az fdiskom... Moze byt problem v tom, ze mas nejak divne spravene particie a winu sa to nepaci a obcas po case proste skolabuje alebo spravi inu blbost, ktorej nasledkom je prave poskodenie dat.
    Dalsia vec na ktoru treba dat pozor - ak napr. mas nastaveny v biose disk na LBA, large, atd. a ma byt nastaveny inac. Resp. naparcirujes ho pri tomto zlom nastaveni a po case sa ti v biose "prepne" na ine nastavenie a potom to uz nejde. Teda, mne sa minimalne raz stala podobna vec, kedy sa bios celkom nevedel rozhodnut v akom rezime ma bezat ten disk (a potom to raz prepol) a nasledky to malo prave take, ze blbli particie a prepisovali sa data.
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Citace Původně odeslal THX Zobrazit příspěvek
    Ako presne ti to rozhodilo tie filmy? A ze si to musel opravovat az fdiskom... Moze byt problem v tom, ze mas nejak divne spravene particie a winu sa to nepaci a obcas po case proste skolabuje alebo spravi inu blbost, ktorej nasledkom je prave poskodenie dat.
    Dalsia vec na ktoru treba dat pozor - ak napr. mas nastaveny v biose disk na LBA, large, atd. a ma byt nastaveny inac. Resp. naparcirujes ho pri tomto zlom nastaveni a po case sa ti v biose "prepne" na ine nastavenie a potom to uz nejde. Teda, mne sa minimalne raz stala podobna vec, kedy sa bios celkom nevedel rozhodnut v akom rezime ma bezat ten disk (a potom to raz prepol) a nasledky to malo prave take, ze blbli particie a prepisovali sa data.
    Hojte, popravde receno moc nevim jak to myslis "rozhodit" filmy , i kdyz teda mam ten dojem, ze tam po tech filmech zustala nejaka slozka a velkej soubor a ve winech to nebylo videt, co tam bylo nahrano(ale uz si to opravdu nepamatuji) .Disk nemam rozdeleny na vic casti. Jinak s tim biosem, taky moc nevim, nikdy jsem ho neprenastavoval. Disk je do notebooku, ale to by asi nemelo mit vliv na nic..

Edit: uz mi to zas prestalo fungovat, spustil se scandisk, ale uz to nenabiha. Zitra se mrku do biosu, co tam je nastavene. Jinak by me zajimalo, co tam ma tedy nastavit
    Naposledy upravil bless; 19.03.2007 v 03:27.

Podobný smart mi vyšel kdysi u mého WD 80 JB. Od chvíle kdy jsem to zjistil začal pomalu odcházet a to tak, že občas zatuhl systém, později z něj nešlo nabootovat někdy až napotřetí. Po zhruba dvou měsících umřel. Jiný systém ho sice našel, ale nedostal už jsem z něj vůbec nic. Byl ještě v záruce a bez problémů (alfacomp.cz) mi ho vyměnili za nový. V každém případě bych v tomto případě zavčas zálohoval.
    1)asus cubx,cel.(tual.)1100@1260,2x128 PQI+256Seitec+256Compaq, G3Ti200,WD320JB,SBLive!........

Citace Původně odeslal Ernest Zobrazit příspěvek
    Podobný smart mi vyšel kdysi u mého WD 80 JB. Od chvíle kdy jsem to zjistil začal pomalu odcházet a to tak, že občas zatuhl systém, později z něj nešlo nabootovat někdy až napotřetí. Po zhruba dvou měsících umřel. Jiný systém ho sice našel, ale nedostal už jsem z něj vůbec nic. Byl ještě v záruce a bez problémů (alfacomp.cz) mi ho vyměnili za nový. V každém případě bych v tomto případě zavčas zálohoval.
    Hmm tak dík všem, jen jsem se potřeboval ujistit o koupi nového disku...

Závěr:
    1) Když to neblbne, neřešit ty hodnoty.
    2)V mém případě(tedy ztráta dat...) je vhodná koupě nového disku .

majte sa...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jsou vsechny disky KO nebo blbne diagnostika?
    Založil Krt3k v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 03.01.2007, 19:15
  2. Spamassassin - problem s parsingem conf. souboru
    Založil Airwolf v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 20.12.2005, 08:59
  3. Raw Read Error Rate na Seagatu
    Založil VikX v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 13.10.2004, 11:16
  4. WD400BB - blizi sa koniec?
    Založil Rainbow v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 27.01.2004, 20:35
  5. kde ve win XP zjistit verzi FIRMAWARU CD-RW nechaniky?
    Založil Neller v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 24.07.2003, 23:29

Pravidla přispívání