Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: zapojení a ovládaí LPT

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: zapojení a ovládaí LPT

Já využívám tranzistorový pole ULN2803.

Já využívám tranzistorový pole ULN2803 pozeral som datasheet a to nieje optoclen-moc mi to nepomoze

Citace Původně odeslal japlavaren Zobrazit příspěvek
    Já využívám tranzistorový pole ULN2803 pozeral som datasheet a to nieje optoclen-moc mi to nepomoze
    Nemyslel jsem ho použít jako optočlen, ale jako zdroj pro ty optočleny (i když si myslím, že by se to mohlo obejít bez nich)

ja si myslim ze by sa nic nestalo keby to ta nebolo,ale ide to na SOC a tam by sa im to nepacilo...ved uvidime co sa da poriesit. vyzera to tak,ze to budem muset napajat z USB, pretoze na serial. porte nieje 5V taktiez.
    Alebo pocujte este,napadlo ma toto: nepouzite porty softwarovo zapnut, a cez diodu z nich tahat +5V. myslim ze ak by som topouzil ako napajanie optoclenu - vstupu tak by tam nemal byt problem. 5V 10mA predsa musi stacit na zopnutie. Len neviem,ako to bude s tymi optoclenmi-ci existuju i s mensim prikonom

Nepotřebuješ žádné napětí. Stačí zapojit kolektor tranzistoru optočlenu na patřičný vstup LPT přímo. Vstupy LPT jsou ošetřeny interními odpory, bude to fungovat. Na buzení optočlenu z LPT ti stačí pár mA (třeba 1-10mA), podle typu.
    Tohle jsem tedy vůbec nepochopil
    >ale sú len na 1,4V takže s odporom budem potrebovať 40mA<

jankop - to čo si písal som zase nepochopil ja. skusim vysvetlit znovu:
    Výstupy z LPT:
    Zapojím napríklad podľa /i keď ten tranzistor asi vynechám/ optočleny sú na 1,4V a žerú 20mA.Na výstupe LPT je 5V,takže ten odpor R1 bude mať 180R. Ale ak tam dám odpor-ten bude žrať ďalších 20mA => 20+20=40mA. a port dodá len 10mA-problém. momentálne hľadám nejaké menej-žerúce optočleny.
    datasheet optočlenu

Vstupy do LPT
    zapojenie podobné, ibaže na nabudenie vstupu LPT potrebujem 5V, a tie nemám. tak som rozmýšľal, že to dostanem z nejakého nepoužitého pinu, ktorému dám stav stále 1. to by malo fungovať/pre istotu cez diódu/

snáď som napísal jasne. momentálne mám už problém iba s preťzovyním výsupných pinov LPT, tie výstupné by mali teoreticky fungovať

Mas v tom troska hokej, rezistor nikdy nezvysuje odber z obvodu. Kedze je v serii s diodou, prechadza nim ten isty prud ako diodou. Vobec sa neobavaj, ze LPT nevybudi diodky v optoclene. Staci cez tu diodu pustit 10mA, viac fakt netreba. BTW 1,4V je ubytok na diode, rezistor pre potrebny prud diodou lahko vypocitas
    Kód:
                  Unap - ubytok
    [kohm]  R = ------------------
                   zelany prud [mA]

5V - 1,4V
       360Ohm = ------------------ 
                      10mA
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. redukce na LPT
    Založil Jakubisko v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 27.12.2005, 21:56
  2. mustek 4800p driver prip. emulator usb => lpt
    Založil Dream168 v sekci fóra Ostatní hardware
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.08.2005, 08:36
  3. Zapojení LCD na LPT
    Založil Stoobi v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 47