Pročetl jsem si tento a tento thread a šel jsem pro baterky... máme tu v ČB dvě speciálky na zboží tohohle typu a v obou jsou velice ochotní, takže jsem se dozvěděl i nějaké nové info:

1. Sanyo nemělo vadnou jen 2500mAh sérii, ale prý se stejným způsobem na reklamacích vracely i 2700mAh Prodejce v prvním krámku mi řekl, že tím se Sanyem skončil, protože takových problémů a tolik naštvaných zákazníků ještě kvůli ničemu jinému neměl.

2. Akumulátory vyšších kapacit jsou v poslední době hůř dostupný - nejsou prý suroviny, takže se prodávají buďto novinky, nebo zbytky skladových zásob. Během jara by se to mělo zlepšit.

3. GP uvádí novou řadu akumulátorů s potlačeným samovybíjením (obdoba Sanyo Eneloop), široce dostupné budou taktéž během jara.

4. V druhé prodejně (kde jsem rovnou řekl, že bych chtěl Ansmanny 2700mAh do foťáku) mi doporučili vzít raději nové Uniross HYBRIO (novinka, takéž obdoba Sanyo Eneloop), které se prý v 2100mAh provedení při použití ve foťáku vyrovnají minimálně konkurenčním klasickým 2500mAh. Prodávají se rovnou nabité, 6 měsíců od nabití by měly držet 90%, 12 měsíců 85% kapacity. Vzhledem k tomu, že byly o něco levnější, než Ansmanny, o tkeré jse si řekl, by se tomu dalo i věřit (kdyby chtěl prodejce jen vydělat, nedoporučoval by mi, předpokládám, levnější zboží )

Nakonec jsem koupil Uniross HYBRIO 2100mAh i Ansmann 2700mAh, vyzkouším, uvidím, k něčemu se vždycky využijou