Jeste me napadla jedna potencionalni zrada, ale to uz budu spekulovat, protoze tak daleko moje znalosti nesahaji.
Jedna se o delicku, ktera zajistuje, aby takt PCI byl 33 MHz a takt AGP 66 MHz (2x33).
Pri FSB=100 je delicka 1/3 (100/3=33).
Pri FSB=133 je delicka 1/4 (133/4=33).
Pri FSB=166 je delicka 1/5 (166/5=33).
U nekterych desek je moznost nastavovat delicku manualne (doufam, ze nekecam), nicmene u MSI tahle moznost neni, deska ji nastavuje automaticky podle aktualniho taktu FSB. Takze od urcite vyse FSB deska automaticky prehodi delicku napr. z 1/4 na 1/5 (pry je to nekde kolem FSB=150). Ovsem kdyby k tomuhle prehozeni nedoslo, delicka zustane 1/4, coz napr. u FSB=166 cini pro PCI sbernici takt 166/4=41,5 MHz, coz uz PCI karty nemusi zvladat, takze pocitac kolabuje kvuli vysokemu taktu PCI neb AGP sbernice. Ted si ovsem nedokazu predstavit, jakymi zpusoby by se to projevovalo. Mozna to souvisi i s verzi biosu (starsi biosy by treba mohly podporovat pouze max. 1/4) - teda pokud je to zalezitost biosu.
Ja jsem mel podobny problemy taky, pocitac fungoval pouze do vyse FSB=160 a pritom o nekolik dni predtim sla FSB v pohode do 187 (mezitim jsem vselijak taktoval, testoval a menil ruzna nastaveni). Ale stacilo resetnout CMOS a problemy zmizely .
Ale jak uz jsem rekl, tady narazim na hranice svych vedomosti, takze jsou to jen spekulace a mozna i naprosty blabol. Doporucuju se zeptat nektereho z adminu (napr. Gabo).
That's all folks.