Citace Původně odeslal vendiik Zobrazit příspěvek
Souhlas.
Pro JiM:
Pokud neuvedete čím jste to měřili a jakou to má přesnost při nesinusovém odběru proudu, tak jsou veškeré výsledky k ničemu, nevím proč si stále někteří lidé myslí, že když někde svítí na displeji nějaké číslo, tak je to přece přesně. Tak to je hluboce zakořeněnej omyl. Platí to, ale tak na digitálkách co máte na zápěstí.
Nicméně nabádat lidi, z nichž někteří netuší ani jak se zapojuje ampérmetr (bez urážky, už jsem tu takový případ taky viděl) aby si hráli s 230V~, je podle mě dobrá zhovadilost.
Meril jsem to WattMetrem s presnosti +/- 5%,ale co jsem zkousel merit 25W zarovku,tak ukazal 25W,ale vim,toto je jiny typ zateze nez pulzni zdroj... Nikoho sem nenabadal,aby si hral s 230V,toto me pripada dost extremni reseni,takovy WattMetr stoji 300,- a je to snad bezpecnejsi.

Citace Původně odeslal milka Zobrazit příspěvek
Rad bych se zeptal, zda se na spotrebe projevi, kdyz v biosu disabluju vsechny integrovane radice, ktere nepotrebuju? (usb, lpt, com, zvuk, firewire,second ide atd...)?
To jsem zkousel merit a rozdil byl prakticky nulovy. Jedine co by se mohlo nejak projevit je podle me integrovana grafika. Ale stejne co se nepouziva to je lepsi disablovat,at to zbytecne ve Windows nedela problemy a nemusi ty ovladace byt v pameti brzdi start systemu a tak,ne? Je to tedy jenom muj nazor,ale proc tam mit neco zaple co nevyuziji...

Citace Původně odeslal Halen Zobrazit příspěvek
Jedinou cestou ke snizeni spotreby PC je
1-snizit spotrebu CPU
2-snizit spotrebu grafy
3-pokud je u PC CRT, nahradit LCD.

A velmi jednoducha cesta k opravdu TRUE zjisteni spotreby (kolik platime za KW je true spotreba !) vypnout vsechny spotrebice, zaznamenat udaj o spotrebovanych KW na meraku spotreby, delat s PC, hrat na nem bo co ja vim neco jinyho treba 2 hodky a znovu odecist merak. Dostane se tak krasny vzorek prumerne spotreby PC. Na ty 2 hodky jse vypnout v dome opravdu vse, i mrazak nebo lednice
S timto souhlasim,nejvic pomaha podvoltovani procesoru,zkusim zmerit par nastaveni a poslal bych to sem. Dal jeste muze pomoct nahrazeni treba 4*120GB disku za 1*500GB,protoze co disk to cca 8W a po zapocteni spotreby zdroj jsme na cca 12W/ks(samozdrejme zalezi na koknretnim modelu!). Jeste bych rekl,ze u sestav s vyzsi spotrebou muze pomoct dat nejaky zdroj s vyzsi efektivitou rekl bych,ze takovy kvalitni Frotron bude mit nizsi spotrebu nez EC zdroj,ale to nemam overeno,ale melo by to tak snad byt... Ja ve svoji sestave mel moznost zkusit misto menit stareho fortrona GTF tak novy THN s vysokou efektivitou a rozdil byl nemeritelny +/- 1W,ona vysoka efektivita se ASI ukaze az pri vyzsim zatizeni a ne kdyz jedou na nejakych 20%...