Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Lze zavést jinak než nabootováním CD?

Unhappy Lze zavést jinak než nabootováním CD?

Mám v notebooku neoriginální CD mechaniku, kterou nevidí BIOS, takže z ní nemohu bootovat. Pod Windowsem normálně funguje. Chtěl bych vyzkoušet Linux(mám CD Ubuntu 6.06.1), ale zatím se mi ho nepovedlo rozběhnout. Vyzkoušel jsem i Smart Boot Manager a manuálně mu "nacpat" mechaniku pomocí I/O portů, ale ten ji také neviděl. Neexistuje jiný způsob zavedení tohoto systému, např. spouštěcí disketa(konkrétně pro Ubuntu 6.06.1)?
    Předem děkuji

Standardní Re: Lze zavést jinak než nabootováním CD?

Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Dík! Teď už stačí jenom naučit se anglicky...

Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA

Jak jsem už psal, přes SBM už jsem to zkoušel. Výsledek žádný

ok, takze bud muzes zkusit instlux (ale ten zatim podporuje jen breezy) nebo nasledujici navod:

0) ZAZALOHUJ DULEZITA DATA

1) budes potrebovat soubory linux (nebo vmlinuz, dale se budu na tento soubor odkazovat jako na "linux") a initrd.gz

2) dale potrebujes grub for dos, nenech se zmast dosem v nazvu, obsahuje i verzi pro windows... zajima te jen grldr

3) zkopiruj grldr na C:\ a pridej do C:\boot.ini:

Kód:
    C:\grldr="Start GRUB"
    4) zjisti, ktera oblast na disku je prvni primarni (pravdepodobne C: )

5) na teto oblasti vytvor soubor menu.lst (tedy napr. C:\menu.lst, pokud by to nefungovalo, tak C:\boot\grub\menu.lst, to zalezi na verzi grub for dos) a adresar boot, do ktereho zkopiruj linux a initrd.gz

6) vloz do nej:

Kód:
    title Ubuntu Installer (hd0,0)
    kernel (hd0,0)/boot/linux vga=normal ramdisk_size=14972 root=/dev/rd/0 rw --
    initrd (hd0,0)/boot/initrd.gz
    7) restartuj a zvol Start GRUB a pak Ubuntu Installer a mel by se ti spustit instalator

8 ) nainstaluj ubuntu po siti (jednodussi)

9) pokud to nepujde, bude se muset instalovat z *.iso na disku, cili pokracuj v instalaci dokud nenarazis na problem s nalezenim *.iso (jeste pred restartem do instalatoru si vsak zkopiruj iso do C:\boot)

10) pak se prepni na terminal pomoci ctrl-alt-f2 a zmackni enter, aby si ho aktivoval

11) spust mkdir -p /dev/loop a pak ln /dev/loop0 /dev/loop/0

12) pak zmackni ctrl-alt-f1, zkus znovu nacist *.iso a pak uz by to melo normalne pokracovat

sepsal sem to dost narychlo, tak snad to bude fungovat ... pokud muzes, tak fakt pouzij instalaci po siti... nevim jestli nebude problem s nacitanim *.iso z ntfs

no, podobně jsem to už taky zkoušel... ale teď mám ještě trochu jinej problém. Mezitím jsem si rozhasil hadr, takže už jsem nespustil ani windows... ale mám nějakou disketu, co mi nabootuje dos i s ovladačema cd-mechaniky. Neexistuje nějakej dosovej příkaz, kterým bych spustil instalaci Ubuntu?
    Mám taky možnost nainstalovat to na můj harddisk na jiným notebooku. Bohužel, když jsem pak disk vrátil, napsalo mi to, že nemůže najít ovladač grafiky(nebo něco v tom smyslu). Nešlo by to nějak vyřešit? Třeba aby to po vložení disku zpět do mého kompa načetlo můj driver, kdybych hned po instalaci odebral ovladač grafiky toho půjčeného notebooku(takto jsem to kdysi řešil s windowsama)? Omlouvám se, jestli některé otázky zní hloupě, ale zatím jsem se s linuxem moc neseznámil, takže neznám jeho možnosti...

z dosu lze nabootovat pomoci loadlinu, akorat by se to muselo rozlozit na vice disket, protoze na jednu by se to asi nevlezlo

k tomu ovladaci: asi to nainstalovalo jen ovladac pro gk toho druheho ntb, takze to chce nainstalovat i pro ten tvuj... jen nevim, jestli to lze zvolit primo v instalatoru nebo se to musi udelat rucne pomoci dpkg nebo apt-get v konzoli... pak je jeste nutno spustit dpkg-reconfigure, ted presne nevim podrobnosti, takze casem az se povede alespon zakladni instalace

btw budes pak mit pristup na net? to by se hodilo i kdyz to neni podminkou...

Přišel jsem ještě na něco jiného... koupil jsem si redukci pro připojení notebookového disku do desktopu, abych ho připojil jako druhej disk. Napadlo mě zkopírovat na disk obsah toho CD, aby to potom na mým počítači nainstalovalo už s mýma ovladačema. Šlo by to takhle? Musel bych upravovat nějaký soubory? A měl bych ten disk formátovat na ntfs nebo na ext2(ext3)?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamacia neuspesna! = UZ UKONCENA -ZAZRAK !
    Založil AjsTi v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 65
    Poslední příspěvek: 02.04.2006, 15:20
  2. Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 16.01.2006, 20:16
  3. CD cteni pokazde jinak
    Založil IntEx v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 29.08.2003, 23:10
  4. Jak odemknout Palomino jinak než spojením můstků?HELP PLEASE
    Založil JOHN v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 3