Tak úspěšně vyřešeno. Po dnešní odpolední testování, které vedlo k mnoha neúspěchům jsem se odhodlal (domněle) vadný router vrátit či vyměnit. Ač jsem měl trošku obavy, tak jsem zamířil do AlfaComputer(ntb prodejna) kde jsem vysvětlil své problémy s routerem panu reklamačnímu Odvětil, že se s tím nedá nic dělat, že to vezme do reklamace. Pak ale odběhnul a vrátil se s jiným kouskem na výměnu. Vyměnil pouze samotný router, s tím že kdyby to nešlapalo tak je možné připlatit si za vyšší či jiný model. Holt vzájemná nekompaktibilita či co. Tak jsem v očekávání vyrazil na další schůzku s tím že to večer prubnu.

Večer vesele instaluji, a náhodou mě napadlo PŘEPNOUT napajecí profil notebooku při spuštěném pingu na router z "power saver" na "balanced". Pingy které byly v rozmezí 200ms - 500ms byly rázem <1ms ! Nevěřícně jsem zkusil kopírovat soubory mezi pc, také bez problémů (30MBit a více), internet šlapal jako z praku

Takže chyba byla samozřejmě na mé straně, nespojil jsem si napájení. Mea Culpa

Takže závěrem tento router mohu klidně doporučit, cena je příznivá, na běžné použití stačí. Dále bych rád poděkoval panu M.Kozokovi z reklamačního oddělení Alfy, který mě velice mile překvapil ochotou a rychlostí. Alfa u mě rozhodně stoupla, díky