No mě by taky nevadila vyšší zátěž procesoru, problém je v tom, že při více spuštěných programech a například minimalizaci jednoho z nich mi procesor skočí na chvilku na 100% zátěž, což je například problém, pokud chci při práci na vedlejším monitoru ještě sledovat video... začne se škubat. To samozřejmě vyvolá řetězovou reakci, přehrávač videa začne procesor vytěžovat ještě více, protože mu dělá problémy synchronizovat zvuk s videem a pokud do toho dál blbnu s jinejma aplikacema, video se seká ještě několik sekund..

Takové problémy jsem na WinXP moc neměl, může to být ale také jinými použitými kodeky pro to přehrávání videa. Se současnými si nedovedu představit dobu minulou, kdy jsem bez problémů přehrával videa na celeronu 550MHz.

Nemám to zatím moc vysledované, ale skvělý je na toto ten nový nástroj vist, (nemám to teď před sebou - performance monitor?), kde lze perfektně pozorovat chování jednotlivých procesů.

A ještě k tomu sidebaru. Ono bych možná přežil, že zobrazování vytížení procesoru a hodin žere kontinuálních 5% výkonu(!), ale že se díky němu v pravidelných dvousekundových intervalech snižuje o 30% FPS v hře, kterou jsem na Vistách testoval (LFS), tak to už mi nepřijde ok. To není moc dobrá práce s prioritama...