Mozete mi poradit nejaky gnu gpl program na tvorbu matematickych vzorcov?
Mozete mi poradit nejaky gnu gpl program na tvorbu matematickych vzorcov?
Drupal freelancer
Co presne myslis tvorbou?
Pokud ti jde o publikovani textu s mnozstvim matematiky, potom je rozhodne nejlepsi volba typograficky system TeX (nebo odvozeniny, napr. LaTeX).
QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
Notebook: IBM T22, 512MB RAM
OpenOffice formula - k dokonalosti ma daleko, ale treba ti to bude stacit.
Pokud chceš vzorce jen napsat, tak pro Word existuje nějaké rozšíření, kde se dají psát jakékoli matematické vzorce, je to hodně jednoduché a nemusíš instalovat nový program. Pokud chceš provádět výpočty pomocí vzorců, potom existuje program MathCAD nebo MatLab.
AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.
Ano, to je svatá pravda. Je to až tak jednoduché, až to zdržuje. Je to hrozná "klikárna". Psal jsem do školy technickou zprávu se SPOUSTOU vzorečků a když se člověk naučí ten "pseudojazyk" ve kterém se zapisují v OOo ty vzorečky, tak je to desetkrát produktivnější a rychlejší, než to tam ve Wordu "naklikávat".
A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power
Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD
Navic v podminkach stoji "pod GNU GPL" s cimz si nejsem u MathCADu, Matlabu natoz Wordu dvakrat jist![]()
No, zatial mi islo len o tvorbu vzorcov a prevedenie do obrazku(printscreen). Zatial som pouzival len OO ale to mi moc nesedi a vela znakov je tam rozne rozmazanych. Skusim sa pozriet na ten TeX. Dik.
Drupal freelancer
Šaman: mozes mi prosimta hodit odkaz na stiahnutie toho texu/latexu? Hladal som to ale z toho co som nasiel ani neviem o ktoru verziu mam zaujem lebo som ich nasiel dost vela a kazda sa vola dako inak a nenasiel som ziadny odkaz na stiahnutie.
Drupal freelancer
Veskere info najdes na http://www.cstug.cz
Ja pouzivam TeXLive2005 (660MB).
DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
660MB?? OMG. To urcite tahat nabudem. To si radsej necham OooooooOoOoOo
Drupal freelancer
Delej jak myslis.![]()
Přesně tak, když jsem byl ve škole donucen použít editor rovnic (nebo jak se to jmenuje) ve Wordu, tak jsem byl ztracený a trvalo snad půl hodiny než jsem vytvořil jednoduchý vzorecOOo Math je daleko lepší.
Nějakých rozmazaných znaků jsem si nikdy nevšiml![]()
Je to klikárna a opravdu zdržuje, ale stačí znát pár klávesových zkratek a hned je práce mnohem rychlejší. Já používám:
Ctrl + F -> zlomek (Fraction)
Ctrl + H -> horni index (High index?)
Ctrl + L -> dolni index (Low index?)
Ctrl + J -> oba indexy
Ctrl + R -> odmocnina (druha)
Ctrl + I -> urcity integral
Bohužel není zkratka na závorky, ale i tak to s těmito jde mnohem rychleji.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)