Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Archivace DVD médií

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Archivace DVD médií

Citace Původně odeslal Hard Atack Zobrazit příspěvek
    btw ja mam spis problem s kvalitou zaznamu, jediny DVD na kterym mi data vydrzi je Verbatim a Sony na ostatnich je treba, ted mam treba 20% zaloh necitelnych z duvodu spatneho media (gigamaster apod.)
    takze dulezity data shovavam na storage disk
    Odpovědí je Taiyo Yuden (např. Emgeton HiTech). Disk je nesrovnatelně horší zálohovací metoda, vlastně ani zálohovací metodou v pravém slova smyslu není.

Řešení celého problému je jednoduché - pálit všechno ve 2-3 kopiích, každou uložit jinam s tím, že v minimalistické variantě jedno médium slouží pro případnou obnovu a druhé, které je uloženo lépe a geograficky jinde slouží pouze pro případy, kdy je první kopie vadná/médium poškozené.

Blu-ray disky mají (nebo by měly mít) citelně vyšší odolnost proti poškrábání.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Řešení celého problému je jednoduché - pálit všechno ve 2-3 kopiích, každou uložit jinam s tím, že v minimalistické variantě jedno médium slouží pro případnou obnovu a druhé, které je uloženo lépe a geograficky jinde slouží pouze pro případy, kdy je první kopie vadná/médium poškozené.

Pálit 2-3x stejnou věc...no nevim, přijde mi to zbytečný. Já pálím jenom jednou a důležitější data ukládám ještě na externí USB disk. Vypálené fotky kontroluju tak jednou za 2 měsíce, zbytek v delších intervalech, ale většinou média normálně používám, takže kontroluju jenom ty "odložené."
    Zatím jsem kromě známejch problému s MULTIDISKAMA neměl se ztrátou dat potíže. Používám totiž jenom +R Ricohy a +R Verbatim (MCC). Na nic jinýho bych nepálil, multidisky mi stačily jednou, to mě od levnejch médii odradilo (ale spoustu lidí pořád ne).

Co se týče skladování, tak jedině brašny nebo DVD boxy. Na přenášení jsou ideální ty s větší kapacitou (8+).

Citace Původně odeslal Khadgar Zobrazit příspěvek
    Pálit 2-3x stejnou věc...no nevim, přijde mi to zbytečný.
    Zbytečné to rozhodně není, jde o to mít víc pokusů a víc úložišť. Jsou to jedny ze základních principů zálohování, ovšem záleží na tom, pro koho mají jaká konkrétní data jakou cenu.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Zbytečné to rozhodně není, jde o to mít víc pokusů a víc úložišť. Jsou to jedny ze základních principů zálohování, ovšem záleží na tom, pro koho mají jaká konkrétní data jakou cenu.
    Jasný, já jsem tím chtěl jenom říct, že pro mě je dostačující (a i spolehlivý) ten způsob co jsem popsal v předchozím příspěvku - tzn. placka + ext. disk. Životně důležitý data samozřejmě tvoří výjimku, ale zas tolik jich není.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Databáze DVD medií
    Založil Anonymous v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 241
    Poslední příspěvek: 30.08.2011, 16:37
  2. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 21:56
  3. Nestálá kvalita DVD médií?
    Založil Eagle v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 9